Ontbijt, Recepten

Appel baked oats met bramenspread

Appel baked oats met bramenspread

Ik wil een tegeltje maken van mijn levensquote: ‘een dag geen havermout, is een dag niet geleefd’. En zo is het! Ik mis havermout gewoon als ik het niet eet als ontbijt. Alsof er een puzzelstukje mist. Maar ik geef het toe: af en toe wil ik iets anders. Met havermout. Zo zijn deze appel baked oats met bramenspread een ware uitkomst. Met zelfgemaakte suikervrije bramenspread!

Appel baked oats met bramenspread

Havermout ís oerrrrvoeding. Met de oe van oer. Waarom? Volgens mijn moeder, blogger van Xandra Bakt Brood en dus expert op het gebied van granen, is haver één van de eerste grassoorten die men at ten tijde van de landbouwrevolutie. Goed opgelet tijdens geschiedenis ;). Bovendien is haver zeer veelzijdig en kun je er zowel hartige als zoete gerechten mee maken. Zoals brood en haverkoeken. Bovendien verlaagt haver je cholesterol. Perfect als je net zoals ik leeft met familiaire hypercholesterolemie. Daarom past die levensquote bij mij!

Appel baked oats met bramenspread

Deze appel baked oats met bramenspread is lekker tijdens koude dagen. Je warmt er van op, het vult en wordt er intens blij van. Met nog een flinke scheut sojayoghurt hoor je mij niet meer. De bramenspread is gemaakt van bramen uit eigen tuin. Het recept is super easy en kun je hier vinden. Nog even over het groene pannetje op de foto. Het is een echte le Crueset die ik voor een bedrag van slechts 53 cent heb gekocht bij de kringloop. Dé plek voor al mijn foodpreps.

Recept

Voor 2 á 3 schaaltjes
Oventijd: 40 minuten
Ovenstand: 180 graden Celsius (heteluchtoven)
Nodig: kleine ovenschaaltjes

Ingrediënten

  • 6 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels gehakte pecannoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 2 appels
  • 1/2 banaan
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bramenjam
  • citroensap
  • flinke scheut ongezoete amandelmelk
  • kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius (heteluchtoven). Vet twee á drie ovenschaaltjes in met kokosolie.
  2. Meng in een kom de havermout samen met de gehakte pecannoten, rozijnen, kaneel en zout.
  3. Was de appels goed af, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes.
  4. Meng de stukjes appel met de droge ingrediënten, samen met de banaan, eieren, bramenjam, citroensap en een flinke scheut ongezoete amandelmelk. Laat even staan.
  5. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en bak de appel baked oats met bramenspread 40 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat afkoelen op een rooster.

Heb je het recept gebakken? Maak een foto, zet op Instagram en tag @thisisjoan1. Dat vind ik onwijs leuk!

Eet jij elke dag havermout?

Liefs,

Lysanne

Psst. Deze soja ontbijttaart met roggebrood is ook een lekker ontbijtje!

2 Comments

  1. Wietske Zomer

    Hoi Lysanne,
    Fijn recept, dankjewel!
    Ik eet bijna iedere ochtend een kom havermoutpap (koud) aangevuld met pitten, zaden en fruit en wat kaneel.. Ter afwisseling doe ik er ook weleens muesli en teffmeel bij.

    1. Oh overnight oats zijn ook lekker! Zeker in de zomer. Klinkt heel goed!

Leave a Reply

Required fields are marked*