Boeken, Groen leven

Goed zoet van Nanne Hogeland

Goed zoet van Nanne Hogeland

Schuimtaart, appeltaart of worteltaart, wie lust ze niet? En zeg nou eerlijk: de struggle om ze te laten staan, omdat je in die oude jeans wilt passen blijft simpelweg vervelend. Wij willen taart! En daar kwam dan het boek die het jeansdilemma doet verdwijnen: Goed zoet van Nanne Hogeland. Een vintage kookboek vol met lekkere en gezonde taartjes en meer.

Goed zoet van Nanne Hogeland

Goed zoet ken ik via de moeder van mijn vriend. Zij had voor kerst de citroentaart met bloemkool gemaakt. Bloemkool? Ja, je leest het goed. En hij is zo lekker! Je proeft niet eens dat er bloemkool in is verwerkt. Maar de sinaasappel-gembercake is ook to die for! Eenmaal gebladerd in het boek was ik om. Ik wilde hem ook! Waarom? Omdat ik nooit echt lekkere recepten kan vinden met minder suiker en ‘gezondere’ suiker. Dus ik hoopte dat Goed zoet mij een handje zou helpen. En dat doet het zeker, dankzij de gezonder en allergievriendelijke ingrediënten. Te denken aan hazelnootmeel, zoete aardappel, kokosbloesemsuiker of ongezwavelde abrikozen. Zo is er altijd een geschikt recept voor je te vinden.

Goed zoet van Nanne Hogeland

Lekker vintage

Goed zoet ziet er super leuk uit! Lekker vintage met allerlei leuke en vrolijke plaatjes. I like! Het staat ook nog eens leuk in mijn vintage interieur. Het boek bestaat uit informatie over geraffineerde suiker en gezondere vervangers (ook voor meel en melk), wat er zoal in je voorraadkast moet liggen en natuurlijk de recepten. Denk aan taart, cupcakes, koekjes en chocolade, zoals ouderwetse appeltaart, cheesecake of chocolate chip cookies. Ik krijg er trek van! Daarnaast zijn veel recepten bijzonder. Een citroentaart waar bloemkool in is verwerkt, energieballetjes met doperwten of chocolademousse met pompoen!

Goed zoet van Nanne Hogeland

Slimme marketingtruc

Ik moet een kanttekening maken bij het boek: de recepten zijn niet suikervrij, maar geraffineerd suikervrij. Nanne gebruik bijvoorbeeld rijststroop en kokosbloesemsuiker. Deze soorten suiker bevatten meer mineralen, maar suiker is suiker. Slimme marketingtruc, maar je misleidt wel je lezers erdoor. Jammer dat daar niet goed over is nagedacht. Als je echt niet goed tegen suiker kunt is het slim om minder ‘gezondere’ suiker te gebruiken. Maar oké, ik geef toe dat het is ook lastig is om lekkere taartjes te maken zonder suiker.

Kortom: Goed zoet van Nanne Hogeland is een super leuk vintage kookboek met bijzondere en gezonde recepten. Daarbij moet ik wel zeggen dat ze niet suikervrij zijn, maar geraffineerd suikervrij.

Goed zoet van Nanne Hogeland is onder andere te koop bij Bol.com.

Maak jij suikervrije taart?

Liefs,

Lysanne

Lees ook eens mijn review over Foodless: een kookboek voor allergieën. 

4 Comments

  1. Ik je hem ook en maak er vaak lekkere dingen uit. Je voelt je toch net wat minder schuldig als je nu taart eet 🤣🤣🤣

    1. Ah super! Haha ja, inderdaad! Gewoon lekker taart blijven eten ;)

  2. Oh dit klinkt echt als een geweldig kookboek! Dat vintage ziet er heel tof uit. Wel jammer dat er niet goed wordt genoemd dat het gaat om geraffineerde suikers die er niet in zitten, goed dat je dat nog even noemt! Malou x

    1. Leuk he! Ik vond het inderdaad jammer dat in het boek niet duidelijk wordt aangegeven dat het gaat om ongeraffineerde suikers. Maar dit kun je zelf ook goed oplossen door een andere zoetmaker te gebruiken!

Leave a Reply

Required fields are marked*