Recepten, Spreads/dips

Zoete cashewpasta met kokos

Zoete cashewpasta met kokos

Kun je als vegetariër alleen maar pindakaas op je brood eten? Het antwoord is nee! Er zijn zo veel mogelijkheden. Te denken over verschillende notenpasta’s. In de natuurwinkel zijn al tientallen soorten te vinden. Helaas zijn ze vaak redelijk prijzig. Daarom is het goedkoper om zelf notenpasta’s te maken. Ik maakte deze zoete cashewpasta met kokos. Hij smaakt naar witte chocoladepasta!

Zoete cashewpasta met kokos

Volgens de Notenspecialist (z.j.). vinden cashewnoten hun oorsprong in Brazilië. Nou ja, de cashewboom dan. In de zestiende eeuw namen de Spanjaarden de bomen mee naar andere tropische delen van de wereld. Pas in de negentiende eeuw richtte men cashewplantages op in Afrika, Azië en Latijns-Amerika (De Notenspecialist, z.j.). Ten slotte werden cashewnoten in de twintigste eeuw pas echt populair.

Hoe groeien cashewnoten dan? Aan een appel. Ze groeien niet in een vrucht, maar aan een appel. Bijzonder! Deze appel kan ook worden gegeten, bijvoorbeeld in de vorm van sap. Weet je ook waarom cashewnoten redelijk prijzig zijn? Het is zeer arbeidsintensief om de noten te verkrijgen. Zo moet eerst de schil worden geroosterd en het vliesje handmatig worden verwijderd (About Nuts, z.j.)! Wat een werk…

Zoete cashewpasta met kokos

Deze zoete cashewpasta met kokos is echt té gek! Ik vind een flinke laag op een cracker met wat honing heel lekker. Is weer eens wat anders dan pindakaas! De cashewpasta doet me denken aan witte chocoladepasta. Daar was ik als kind echt dol op! Mmm, op een wit bolletje! Helaas niet al te gezond. Deze cashewpasta is daarentegen wel gezond!

Recept

Voor 1 potje cashewpasta
Bereidingstijd: 20 minuten
Nodig: koekenpan en een foodprocessor

Ingrediënten

  • 175 gram rauwe cashewnoten
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • snuf zeezout
  • optioneel: 3 druppels stevia of 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

  1. Rooster de cashewnoten 5 á 10 minuten in de koekenpan. Blijf er bij, want de noten verbranden snel. Laat afkoelen op een bord.
  2. Maal de cashewnoten tot een niet al te zachte pasta. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Eerst wordt het meel, dan een bal en vervolgens een pasta.
  3. Voeg de geraspte kokos, zeezout en eventueel de stevia of kokosbloesemsuiker toe en maal het geheel tot een gladde pasta.
  4. Bewaar in een schone pot in de koelkast.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto, zet op Instagram en tag @thisisjoan1. Dat vind ik onwijs leuk!

Heb jij liever cashewpasta of pindakaas?

Liefs,

Lysanne

Zin in hartig broodbeleg? Maak dan eens je eigen hummus met dit recept!

4 Comments

  1. Dat is nog eens een lekker alternatief voor pindakaas, fijn voor de afwisseling.

    1. Ja is het zeker! Haha soms komt pindakaas ook echt m’n neus uit :P

  2. Oh wat heerlijk zeg, ziet er goed uit!

    1. Dankjewel Rachel! Is het ook ;)

Leave a Reply

Required fields are marked*