Recept: gebakken havermout met appel en banaan (baked oats recept)

gebakken havermout baked oats

Ik eet elke ochtend havermoutpap; het is mijn favoriete ontbijt. Maar soms wil je wat anders. Bijvoorbeeld als je in het weekend meer tijd hebt. Daarom dacht ik: waarom niet gebakken havermout met appel en banaan maken? Het lijkt dan net alsof je appeltaart eet. En zo geschiedde. Dit baked oats-recept met appel en banaan is superlekker, gezond en geschikt voor meerdere dagen. Ik deel graag het recept met je, zodat je de gebakken havermout zelf kunt maken.

Gebakken havermout met appel en banaan (baked oats)

Maak van je ontbijt een feestje met deze gebakken havermout met appel en banaan. Het lijkt alsof je appeltaart eet! Lekker met plantaardige yoghurt.
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd35 minuten
Totale tijd1 uur
GangOntbijt
KeukenVegan
Trefwoordappel,baked oats,gebakken havermout,ovengerecht,vegan
Aantal3 porties

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • aardappelschilmesje

Ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokossnippers
  • snuf zout

Topping

  • handje gehakte cashewnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Vet de ovenschaal in met olie.
  • Meng de havermout met het lijnzaad en schenk de ongezoete amandelmelk erbij. Laat dit weken.
  • Snijd ondertussen de appel en banaan in kleine stukken.
  • Meng de stukjes appel en banaan door het havermoutbeslag, samen met de rozijnen, kaneel, kokossnippers en zout.
  • Giet het mengsel in de ovenschaal.
  • Verdeel eventueel de cashewnoten over het beslag en druk ze aan.
  • Bak de gebakken havermout met appel 35 minuten in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen in de schaal of serveer direct met plantaardige yoghurt.

Notities

Tip: Vervang de cashewnoten door andere noten, zoals wal- of pecannoten.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan ontbijt gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Veelgestelde vragen over gebakken havermout met appel en banaan

Hoe maak je baked oats?

Je maakt baked oats door havermout, lijn- of chiazaad en plantaardige melk met elkaar te mengen. Je kunt er eventueel meer ingrediënten aan toevoegen, zoals rozijnen, fruit en geraspte kokos. Daarna bak je de gebakken havermout 35 minuten op 200°C, afhankelijk van je oven en welke ingrediënten je gebruikt.

Kun je baked oats bewaren?

Ja, je kunt baked oats bewaren. Nadat je de gebakken havermout hebt bereid, laat je het volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar het vervolgens in een luchtdichte container in de koelkast. Gebakken havermout kun je meestal tot 3-5 dagen in de koelkast bewaren. Voordat je het serveert, kun je het opwarmen in de magnetron of in een voorverwarmde oven.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

2 reacties op “Recept: gebakken havermout met appel en banaan (baked oats recept)”

  1. Waaaa dat ziet er zo lekker uit!!