Home » Recept: Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Recept: Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes

Vegan tikka masala met aubergine

Ten tijden van de pakjes- en zakjescultuur (ik weet het: ik at ze) maakten we thuis regelmatig kip tandoori. Dat was een van mijn favoriete gerechten! Nu ik deze pakjes niet meer eet, begon ik toch de kip tandoori te missen. De tandoori dan, niet de kip. Daarom haalde ik een recept uit de oude doos die net even anders is: vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes. Hoe je dit lekkere recept maakt, lees je hier.

Waar komt tikka masala vandaan?

Denk je dat tikka masala uit India komt? You’ve got it wrong! Ik dus ook. Het verhaal gaat dat deze masala is ontstaan in Glasgow. Een klant vond zijn bestelde chicken tikka te droog en daarom voegde een kok tomatensaus toe. Toch zegt een andere bron dat tikka masala weeldegelijk een Indiaas gerecht is. Volgens degene aten de keizers van het Mogolrijk het al. Tja, het is hetzelfde verhaal waar falafel vandaan komt… No one knows.

Oke, oke, ik geef het toe: ik heb voor dit recept currypasta uit een potje en kipstukjes uit een pakje gebruikt. Af en toe moet je het leven iets eenvoudiger voor jezelf maken. Zo is dit gerecht ideaal als je uit je werk komt en snel iets wilt klaarmaken. Wil je liever geen potjes en pakjes gebruiken? Je kunt je eigen currypasta maken en de kipstukjes vervangen door kikkererwten.

Recept voor vegan tikka masala

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig: wokpan

Ingrediënten

  • 280 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • kokosolie
  • 2 aubergines
  • 2 pakjes vegan kipstukjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1,5 eetlepel currypasta (bijv. Patak’s)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de schil van de ui en snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflooktenen in kleine stukjes.
  3. Fruit de ui en knoflook met kokosolie in de wokpan.
  4. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in vieren en snijd in plakken van 1 centimeter dikte.
  5. Stop de stukjes aubergine in de wokpan en laat zacht worden, maar niet te zacht.
  6. Voeg daarna de vegan kipstukjes toe en bak deze mee.
  7. Schenk vervolgens het blik gepelde tomaten en de kokosmelk in de pan en zet het vuur lager. Laat het geheel sudderen.
  8. Voeg 1,5 eetlepel currypasta en de kerrie-, komijn-, paprika- en chilipoeder toe en meng dit door de ingrediënten heen.
  9. Schep de rijst op de borden en schenk de vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes over de rijst.

Probeer meer gerechten uit India

Houd je van de Indiase keuken? Dan wil je vast ook deze recepten proberen:

Wat is jouw favoriete currypasta?

Liefs,

Lysanne

6 gedachten over “Recept: Vegan tikka masala met aubergine en vegan kipstukjes”

  1. Ziet er goed uit zeg! Lijkt me erg lekker…misschien iets om morgen de meatless week mee te beginnen. ^_^ Ennuh.. niks mis met Vivera! ^_~ Thanx voor het delen. Groetjes Mijntje.

  2. Ohh zo lekker! Ik hou van curry’s en dan vooral geserveerd met Naan brood. De curry van Fairtrade is ook aan te raden en dan de gele versie :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven