Fair trade Khoisan zout van Amanprana

23 januari 2017 3 Door Lysanne

Amanprana Khoisan zout

Er bestaan verschillende soorten zout, zoals Keltisch zeezout of Himalaya zout. Ken je Khoisan zout al? Deze soort wordt ook wel fleur de sel genoemd. Zo verkoopt Amanprana de fair trade variant uit Zuid-Afrika: Amanprana Khoisan zout. Ik vertel je graag meer over deze biologisch en natuurlijke zout in dit artikel.*

Amanprana Khoisan zout uit Zuid-Afrika

Het Khoisan zout van Amanprana is afkomstig uit Velddrif, een klein stadje in Zuid-Afrika. Hoe wordt het zout daar gewonnen? Het zout gaat via een ondergrondse barrière naar een meer. Door schelpbedden, zand en kalksteen wordt het zoute water op een natuurlijke wijze gefilterd, gewoon door Moeder Natuur zelf. Men haalt vervolgens het zoute water uit het meer waarna het kristalliseert door verdamping.

Slechts 5% van de zoutoogst wordt uiteindelijk Khoisan zout. Hoe kan dat? Als het een warme zomer is in Zuid-Afrika en er staat een lichte bries, dan kristalliseert het zout op het wateroppervlakte. Voordat dit zinkt, haalt men het zout handmatig (!) uit het water. Dat is een tijdrovende en kostbare klus. Khoisan zout is dus erg bijzonder.

Amanprana Khoisan zout

Fair trade zout, fair trade loon

Het Khoisan zout van Amanprana is fair trade. Wat houdt dat fair trade in? Bij Khoisan Salt Trading werken 13 vaste fulltimers die een goed loon krijgen. Tijdens de oogst werken nog eens 10 vakantiewerkers die een prima salaris ontvangen.

Ook de kinderen van de werknemers worden goed verzorgd. Een Fair Trade fonds betaalt namelijk het schoolgeld van hen. Verder investeert het fonds in educatie van de werknemers op het gebied van veiligheid, gezondheid en omgang met collega’s. Als ik dit hoor, word ik al helemaal blij. Ik vind het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt om te groeien.

De smaak van Amanprana Khoisan zout

Nu denk je vast: zout is zout. Maar deze Khoisan zout van Amanprana smaakt daadwerkelijk anders. Het zout heeft namelijk een mooie, volle smaak waardoor je slechts een klein beetje zout nodig hebt.

Amanprana Khoisan zout

Hoeveel zout mag je op een dag?

Prachtig zo’n fair trade zoutproduct, maar hoeveel zout mag je eigenlijk op een dag? Het antwoord is 6 gram. Dat lijkt veel, maar daar zit je al snel aan. Zeker als je bijvoorbeeld een diepvriespizza en instantsoep eet. Dan zit je al gauw boven de 6 gram. Maar als je al die pakjes en zakjes niet eet, kun je met een gerust hart af en toe zout gebruiken. En zeg nou zelf: zelfgemaakte pizza en soep is ook veel lekkerder. ;)

Conclusie over Amanprana Khoisan zout

Amanprana Khoisan zout is een bijzondere zoutsoort met een fair trade verhaal. Daarnaast heeft het zout een mooie, volle smaak waardoor je niet veel zout nodig hebt om je gerecht lekkerder te maken. En ik vind het potje waar de zout in zit erg mooi. Dus je kunt Amanprana’s zout ook als cadeau doen!

Over Amanprana

De producten van Amanprana ondersteunen en versterken je levenskracht op een schone en vrije wijze. Je lichaam en geest wordt niets aangedaan. Amanprana is 100% biologisch en natuurlijk.

Amanprana Khoisant zout kopen

Wil je het Khoisan zout van Amanprana kopen? Je kunt het zout bestellen in de webshop van Amanprana vanaf 13,95 euro.

Ken jij Khoisan zout? Of gebruik je gewoon keukenzout?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Wil je iets anders lezen dan over Amanprana Khoisan zout? Lees ook eens mijn review over Amanprana’s Adapto Botanico-mix