Glutenvrij brood van Happy Bakers

Happy Bakersglutenvrij brood

Mag je geen gluten? Dan is Happy Bakers glutenvrij brood een ware uitkomst. Zo kun je alsnog genieten van een lekkere tosti. Maar hoe smaak het glutenvrij brood van Happy Bakers? Ik testte 4 soorten voor je uit. Lees in dit artikel wat ik ervan vind.*

Wat is een glutenintolerantie?

Als je glutenintolerant bent, kun je niet alle soorten brood eten. Dat komt doordat het graan in brood eitwitten bevat die het darmslijmvlies beschadigen. Hierdoor ontstaan verschillende klachten. De symptomen van een glutenallergie kunnen buikpijn, diarree of obstipatie zijn (Dokter Online, z.j.). Dit kan schadelijk voor je gezondheid zijn als je vaak wordt blootgesteld aan granen, terwijl je lichaam er niet tegen bestand is.

Wat is een glutenallergie?

Bij een glutenallergie ben je overgevoelig voor gluten, waardoor vage klachten ontstaan. Deze klachten verschillen per persoon, zoals vermoeidheid, rode builtjes op je armen of de welbekende buikpijn. Vaak weet je niet waarom die klachten ontstaan. De beste remedie is dan om te stoppen met glutenhoudende granen, zoals tarwe en spelt. Dat betekent dat je geen ‘gewoon’ brood, koekjes, crackers en meer kunt eten. Dan moet je op zoek naar alternatieven. Daar is glutenvrij brood een voorbeeld van.

Happy Bakers glutenvrij brood

Happy Bakers glutenvrij brood

Gelukkig komen er steeds meer glutenvrije broden op de markt waar je uit kunt kiezen. Zoals Happy Bakers brood. Ik kan zelf niet goed tegen tarwe, dus ik wilde de broden van Happy Bakers wel proberen. Ik testte de volgende broden voor je uit: wit, bruin en twee soorten meerzaden.

Knapperig glutenvrij brood

Het glutenvrije brood van Happy Bakers wordt aangeleverd in een plastic verpakking, wat je vaker ziet bij afbakbroodjes. Het enige wat je hoeft te doen, is het brood af te bakken en te laten afkoelen op een rooster. Na het bakken krijgt het brood een superknapperige korst. Dat is dus echt een pre voor mij, want ik houd van knapperig brood. Daarnaast gaat het hele huis naar brood ruiken. Hoe fijn wil je het hebben?

Happy Bakers glutenvrij brood

Glutenvrije ingrediënten

Welke ingrediënten zitten in Happy Bakers glutenvrij brood? Ik neem de ingrediënten van het witte brood van Happy Bakers: water, TARWEzetmeel (glutenvrij), olijfolie, zetmeel, suiker, vlozaadvezel, gist, inuline, bakkerszout, azijn, verdikkingsmiddel(E464, E412), antiklontermiddel(E170), conserveermiddel (E223) (Happy Bakers, z.j.).

Het witte brood bevat geen rare voedingsmiddelen voor een ‘gewoon’ brood. Ik denk bijna dezelfde ingrediënten als een tarwebrood uit de supermarkt. Ik vraag me echter af of glutenvrij tarwezetmeel wel echt verdraagzaam is voor mensen met een glutenintolerantie. Weet jij het antwoord? Laat het weten in de comments.

Blij van de structuur en de smaak?

Tijd om de glutenvrije broden te testen! Ik snijd eenvoudig sneetjes van het glutenvrije brood. Helaas zat er bij een brood een enorm gat in het midden, waardoor ik het brood sloopte. Woops. Deze kon ik niet meer meenemen voor onderweg. Die gingen in het broodrooster. Daarnaast voelen de broden vrij droog aan. En dat is niet echt lekker in je mond. Daarom raad ik je aan om het brood te roosteren of er wentelteefjes mee te maken. Dan komen de sneetjes tot hun recht.

Ten slotte weet ik niet of ik nou heel blij van de smaak word. Het witte brood vind ik nergens naar smaken. Het lijkt wel gebakken lucht. Sorry, maar ik ben eerlijk. Het donker meerzadenbrood vind ik echter prima ‘gewoon’ brood. Hier kan ik wel een flinke klodder pindakaas op smeren.

Conclusie over Happy Bakers glutenvrij brood

Happy Bakers glutenvrij brood is een uitkomst voor drukke mensen die geen gluten mogen en niet zo kritisch zijn op wat ze eten. Ik begrijp helemaal dat je graag weer eens een boterham met pindakaas wilt eten als je niet tegen gluten kunt. Persoonlijk vind ik het brood niets voor mij. Ik ben zelfgebakken brood gewend en dan wil je niets anders ;).

Wil jij Happy Bakers glutenvrij brood wel eten? Bestel het brood in de webwinkel van Happy Bakers.

Eet jij een glutenvrije boterham of ga je liever voor ‘gewoon’ brood?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Wil je liever je eigen brood bakken? Dan moet je zeker dit volkoren speltbrood met zaden bakken. Het is alleen niet glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *