Vegan make-up uit Duitsland

9 januari 2017 6 Door Lysanne

Vegan make-up uit Duitsland

Vegan make-up uit Duitsland koop ik graag. Ik gebruik namelijk liever dierproefvrije make-up zonder enige meuk. Waarom ik vegan make-up uit Duitsland haal? Het is goedkoper dan in Nederland en het assortiment is groter. Wie wil dat nou niet? Loont het echter om helemaal naar Duitsland te reizen? In deze blogpost vertel ik je mijn ervaringen met de Duitse merken Alterra en Alverde en laat ik je weten of ik deze producten goed vind.

Waar koop je vegan make-up uit Duitsland?

De beste winkels om vegan make-up uit Duitsland te kopen zijn DM en Rossmann. Dat zijn zegmaar de Etos en Kruidvat van Duitsland, alleen dan leuker. Bij deze twee drogisterijen vind je namelijk een heel groot assortiment uit vegan, natuurlijke en biologische producten. Alsof je in een natuurwinkel bent beland.

Zware tas vol vegan make-up

Je begrijpt dat ik mezelf niet kan inhouden en met een zware, heel zware tas thuiskom met vegan make-up. Het voordeel hiervan is dat ik zo’n anderhalf jaar geen verzorgingsproducten of make-up hoef te kopen. Ik zie het als een win-winsituatie.

Voordelen vegan make-up uit Duitsland

Zoals ik al eerder schreef, is vegan make-up in Duitsland goedkoper en heb je een grotere keuze uit producten dan in Nederland. Elke keer verbaast het me dat Nederland zich op dit gebied in de prehistorie bevindt ten opzichte van Duitsland.

Daarnaast verkoopt Duitsland veel meer biologische en natuurlijke producten. Ik stouw mijn hele winkelmandje dan ook vol met zulke spullen wanneer ik in de supermarkt of drogisterij sta. En mijn vriend maar zuchten dat het zo veel spullen zijn en tijd vergt. Sorry not sorry ;).

Een ander voordeel is dat ik als porseleinen pop wél slaag met foundation en gezichtspoeders in Duitsland. In Nederland vind ik nooit wat. Als ik denk dat ik iets heb gevonden, is de kleur nog steeds te donker. Lucky me.

Fijne producten van Alverde en Alterra

De twee bekendste Duitse vegan en natuurlijke make-up merken onder Nederlanders zijn Alverde en Alterra. Alverde is te koop bij DM en Alterra bij Rossmann. Beide merken hebben het zertifizierte naturkosmetik label voor natuurlijke cosmetica en veel producten zijn vegan.

Verder vind ik de prijzen die je betaalt super fijn! Zeker als je een budget hebt. Zo betaalde ik slechts 3,49 euro voor de concealer (zie tweede foto bovenaan) en 2,99 euro voor het wenkbrauwpotlood (zie rechterfoto hierboven). Dat is geen geld mensen! In Nederland betaal je al gauw zo’n tien euro voor een natuurlijke en vegan concealer. Of ik heb er zelf overheen gekeken en zie alleen maar dure producten in Nederland.

Ten slotte vind ik de ingrediënten van Alverde en Alterra fijn. Je smeert dus geen meuk op je gezicht. Daar wilde ik dus vanaf, de meuk.

Ik neem als voorbeeld de ingrediënten van de concealer (zie tweede foto bovenaan):

Glycine Soja Oil*, Talc, Ricinus Communis Seed Oil*, Silica, Tricaprylin, Rhus Vericiflua Peel Cera, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Lecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Farnesol**

Vegan make-up uit Duitsland kopen?

Vegan make-up uit Duitsland is geweldig! Geloof me. Mijn twee favoriete merken Alverde en Alterra zijn budgetproof, niet in Nederland te koop, waardoor je (bijna) unieke producten gebruikt en het assortiment is uitgebreider dan bij ons. Het is mogelijk op producten online te bestellen bij DM en Rossmann, maar dan moet je het bij een Duits adres bezorgen. Als je connectie hebt, is dat natuurlijk ideaal! Dus deze make-up kopen? Zeker weten!

Ben jij bekend met vegan make-up uit Duitsland?

Liefs,

Lysanne

Wil je iets anders lezen dan over vegan make-up uit Duitsland? Bekijk dan het artikel over vegan doucheschuim uit Duitsland.