Vegan make-up kopen? Dat doe je in Duitsland!

Vegan make-up uit Duitsland

Vegan make-up uit Duitsland koop ik graag. Ik gebruik namelijk liever dierproefvrije make-up zonder enige meuk. Waarom ik vegan make-up uit Duitsland haal? Het is goedkoper dan in Nederland en het assortiment is groter. Wie wil dat nou niet? Loont het echter om helemaal naar Duitsland te reizen? In deze blogpost vertel ik je mijn ervaringen met de Duitse merken Alterra en Alverde en laat ik je weten of ik deze producten goed vind.

Waar koop je vegan make-up in Duitsland?

De beste winkels om vegan make-up uit Duitsland te kopen zijn DM en Rossmann. Dat zijn zegmaar de Etos en Kruidvat van Duitsland, alleen dan leuker. Bij deze twee drogisterijen vind je namelijk een heel groot assortiment uit vegan, natuurlijke en biologische producten. Alsof je in een natuurwinkel bent beland.

Voordelen om make-up in Duitsland te kopen

 1. Goedkoper. Zoals ik al eerder schreef, is vegan make-up in Duitsland gewoon goedkoper. Niet voor niets sla ik een hele berg in, zodat ik een lange tijd niets meer hoef te kopen.
 2. Meer keuze. In ons buurland heb je een grotere keuze uit producten. Elke keer verbaast het me dat Nederland zich op dit gebied in de prehistorie bevindt ten opzichte van Duitsland.
 3. Biologisch en natuurlijk. Daarnaast verkoopt Duitsland veel meer biologische en natuurlijke producten. Ik stouw mijn hele winkelmandje dan ook vol met zulke spullen wanneer ik in de supermarkt of drogisterij sta. En mijn vriend maar zuchten dat het zo veel spullen zijn en tijd vergt. Sorry not sorry ;).
 4. Producten voor zeer lichte huidjes. Een ander voordeel is dat ik als porseleinen pop wél slaag met foundation en gezichtspoeders in Duitsland. In Nederland vind ik nooit wat. Als ik denk dat ik iets heb gevonden, is de kleur nog steeds te donker. Lucky me.

Fijne producten van Alverde en Alterra

De twee bekendste Duitse vegan en natuurlijke make-up merken onder Nederlanders zijn Alverde en Alterra. Alverde is te koop bij DM en Alterra bij Rossmann. Beide merken hebben het zertifizierte naturkosmetik label voor natuurlijke cosmetica en veel producten zijn vegan.

Verder vind ik de prijzen die je betaalt super fijn! Zeker als je een budget hebt. Zo betaalde ik slechts 3,49 euro voor de concealer (zie tweede foto bovenaan) en 2,99 euro voor het wenkbrauwpotlood (zie rechterfoto hierboven). Dat is geen geld mensen! In Nederland betaal je al gauw zo’n tien euro voor een natuurlijke en vegan concealer. Of ik heb er zelf overheen gekeken en zie alleen maar dure producten in Nederland.

Ten slotte vind ik de ingrediënten van Alverde en Alterra fijn. Je smeert dus geen meuk op je gezicht. Daar wilde ik dus vanaf, de meuk.

Ik neem als voorbeeld de ingrediënten van de concealer (zie tweede foto bovenaan):

Glycine Soja Oil*, Talc, Ricinus Communis Seed Oil*, Silica, Tricaprylin, Rhus Vericiflua Peel Cera, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Lecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Farnesol**

Vegan make-up uit Duitsland kopen?

Vegan make-up uit Duitsland is geweldig! Geloof me. Mijn twee favoriete merken Alverde en Alterra zijn budgetproof, niet in Nederland te koop, waardoor je (bijna) unieke producten gebruikt en het assortiment is uitgebreider dan bij ons. Het is mogelijk op producten online te bestellen bij DM en Rossmann, maar dan moet je het bij een Duits adres bezorgen. Als je connectie hebt, is dat natuurlijk ideaal! Dus deze make-up kopen? Zeker weten!

Ben jij bekend met vegan make-up uit Duitsland?

Liefs,

Lysanne

Wil je iets anders lezen dan over vegan make-up uit Duitsland? Bekijk dan het artikel over vegan doucheschuim uit Duitsland.

Comments

 1. Edda

  Hallo Joan, ik koop ook al jaren alle cosmetica en toiletartikelen bij DM om dezelfde redenen als jij. De keuze is echt enorm. We gaan ook wel naar Muller Drogerie, is net zo’ n winkel als DM maar dan weer net even anders. Zij hebben vaak aanbiedingen van merken als Weleda en dan veel goedkoper dan hier!

  1. Post
   Author
   Lysanne

   Hoi Edda,

   Wat leuk dat je bij DM koopt! Ik ken inderdaad Muller Drogerie. Dat is meer een warenhuis toch? Dankjewel voor de tip! De volgende keer ga ik daar eens snuffelen.

 2. Jacqueline Jansman-Ottens

  Hoi Edda,
  Zijn de vegan producten ook dierproefvrij?
  Vegan is namelijk niet automatisch ook dierproefvrij, het zegt alleen wat over de ingrediënten.
  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

  1. Post
   Author
 3. Tes

  Hallo
  Ik koop ook graag in duidsland voor vegan producten die hier heel duur en bijna bit te vinden zijn.
  Maar waarom kan je heel weinig vinden over de producten van duitsland als je googlt of ze vegan zijn?

  1. Post
   Author
   Lysanne

   Hey Tes!

   Dankjewel voor je berichtje. Je kunt het beste op de website van het merk kijken om erachter te komen of het product vegan is. In Duitsland staat meestal aangegeven of iets vegan is, gewoon met ‘vegan’. Ik weet sowieso dat Alverde en Alterra duidelijk aangeven dat een product vegan is. Ik heb het bijvoorbeeld ook bij Balea gezien. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *