Groen leven, Make-up

Vegan make-up uit Duitsland

Vegan make-up uit Duitsland

Het is alweer drie maanden geleden dat ik voor het laatst in Duitsland was. Daar sla ik gretig make-up in. Waarom? Het is goedkoop, anders dan in Nederland en vaak vegan. Het staat er vaak in koeienletters (grappige woordkeuze) op: VEGAN. Ik koop graag vegan make-up uit Duitsland, omdat ik namelijk geen merken wil gebruiken die niet dierproefvrij of natuurlijk zijn. En daarom kocht ik wat leuke spulletjes bij DM en Rossmann.

Vegan make-up uit Duitsland

Voordat ik het vergeet te zeggen: DM en Rossmann zijn de Etos en Kruidvat van Duitsland. Alleen dan leuker, omdat ze veel meer en andere producten verkopen dan in Nederland. Bovendien is het assortiment biologische producten heel groot! Alsof je in een natuurwinkel bent beland. Daarom neem ik een lege koffer mee naar ons buurland, sla in wat ik nodig heb en gaat er een flink gevulde koffer mee naar huis. Dus als je iemand op het station ziet met een mega grote en zware koffer, ben ik het hoogstwaarschijnlijk ;)

Voordelen van vegan make-up uit Duitsland

Zoals ik al eerder schreef is de make-up in Duitsland goedkoper, anders dan hier en vaak vegan. Maar ik kan er ook nog één aan toevoegen: meisjes met een bleke huid kunnen er goed slagen, omdat er meer kleurtonen worden verkocht. Heuraw! Om een voorbeeld te noemen: ik zoek al jaren naar een geschikte concealer. In Nederland kan ik het niet vinden, in Duitsland dus wel (zie linkerfoto). En dan nog iets: Duitsland is al vele malen verder met biologische en diervriendelijke producten dan Nederland. Dit zie je terug bij drogisterijen en supermarkten. Het assortiment is groter en budgetvriendelijker. Ik sta dan ook vaak enthousiast alles in mijn winkelkarretje te stoppen! Oke, terug naar de vegan make-up uit Duitsland.

Twee favo merken vegan make-up

Een paar make-up merken zijn bij DM en Rossmann hetzelfde als in Nederland. Denk over Essence en Catrice, maar ook Maybelline en Maxfactor. Twee merken die ik geweldig vind en je niet kunt vinden in ons kikkerlandje zijn Alverde en Alterra. Alverde, te koop bij DM en Alterra bij Rossmann. Beide merken hebben het zertifizierte naturkosmetik label en veel producten zijn vegan. En de prijsjes zijn ook zo fijn! Zo betaalde ik slechts 3.49 euro voor de concealer en 2,99 euro voor het wenkbrauwpotlood. En dat voor natuurlijke en vegan make-up! In Nederland betaal je al gauw zo’n tien euro. Als laatste vind ik de ingrediënten ook prima! Met veel natuurlijke oliën (concealer):

Glycine Soja Oil*, Talc, Ricinus Communis Seed Oil*, Silica, Tricaprylin, Rhus Vericiflua Peel Cera, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Lecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citral**, Farnesol**

Kortom: ik vind vegan make-up uit Duitsland geweldig. Het is goedkoop, niet hier te vinden en het assortiment is uitgebreider dan bij ons. Aan de ene kant vind ik het jammer dat je Alverde en Alterra niet in Nederland kunt kopen, aan de andere kant heeft bijna niemand in de lage landen dezelfde make-up! Wil je meer weten over Alverde of Alterra? Check de gerelateerde artikelen hieronder!

Ben jij bekend met Alterra en Alverde?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer lezen over Vegan verzorging uit Duitsland? Dan is dit artikel over vegan doucheschuim wat voor jou!

Leave a Reply

Required fields are marked*