Fotodagboek 1

3 februari 2017 0 Door Lysanne

Fotodagboek 1

Wow, één maand geleden startte ik This is Joan. De tijd vliegt voorbij! Een nieuwe uitdaging, een nieuwe start een afsluiting van een periode die ik achter me laat. Even terugkijken wat ik allemaal heb gedaan! Van de Castricumse duinen tot het schilderen van een roos met olieverf en het bekijken van eeuwenoude hiërogliefen. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 1?

Fotodagboek 1

Waarom gaat de tijd zo snel? Ik kan de vuurwerkpijlen nog in mijn gedachtes horen. Aan de ene kant leuk, want iedere dag is weer een nieuwe uitdaging met nieuwe kansen. Aan de andere kant: mijn afstudeerproject begint weer en ik vind het spannend! Mijn tweede keer, want helaas moest ik stoppen met mijn eerste opdracht. Ik heb er van geleerd, dus dit keer ga ik hem rocken! Maar eerst kijk ik terug naar januari in mijn fotodagboek 1.

Kikkererwtenpannenkoeken en pompoensoep

Gelukkig had ik genoeg tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Bijvoorbeeld deze kikkererwtenpannenkoeken met havermeel. Zo lekker en heel eenvoudig om te maken. En de zoete pompoensoep is to die for! Geheim ingrediënt? Kaneel!

Geschiedenisnerd

Ik heb een beetje gesmokkeld, want ik ben in december naar het Allard Pierson museum geweest met mijn vriend. In het museum is de klassieke Oudheid te bewonderen. Ik ben een geschiedenisnerd :). Zo zagen we eeuwenoude hiërogliefen en een reconstructie van een Romeins beeld. En ja, sommige beelden waren in de Romeinse tijd gekleurd, maar door de erosie is het vergaan. Best gek eigenlijk.

Duinen van Castricum

Ook gingen we samen wandelen in het bos/duinen van Castricum. Het is daar zo mooi! Ik kan echt geen mooier bos bedenken. Zeker als het mistig is.

Naar Texel en jaren ’40 haar

Op naar opa die op Texel woont. Dus wachten op de boot in Den Helder. Gelukkig was het mooi weer! Maar wel ijspegelkoud! Rechts mijn lookalike jaren ’40 haar. Snel om te maken als je geen uren de tijd hebt om in de badkamer te staan.

Vintage

En eenmaal bij mijn opa op bezoek stap je terug in de tijd naar de jaren ’60. Leuke retro stoel! Vooral het bloemetjesprintkussen doet het hem. Daarnaast kwam ik op werk (ik werk in een recycle store) een super leuk vintage krukje tegen. Voor nog geen vijf euro! Nu staat hij leuk in mijn kamer met een plant erop.

Gewoon snoepgoed en roos

In Haarlem kwam ik een schattig vintage snoepwinkeltje tegen. Zo leuk! Waarom bestaan er niet meer van zulke winkels? Gewoon Snoepgoed verkoopt vegan, glutenvrij, etc. snoepgoed. Dus had ik gelijk wat snoep gekocht. Ook maakte ik ein-de-lijk het schilderij voor mijn zus af. Met olieverf gemaakt. En laat olieverf nou net niet de meest eenvoudige verfsoort zijn. De roos is super goed gelukt, maar het blad is vreselijk. Ik heb hem maar zo gelaten, want ik was bang dat ik hem verder zou verpesten ;).

Hummus pizza en havermoutpap

Hummus pizzaaaaaa. Mijn nieuwste verslaving. Een wrap met hummus, kruiden, groente, pijnboompitten en een heel klein beetje kaas. Even opwarmen in een koekenpan en klaar. Lekkere lunch! En natuurlijk een kom havermoutpap als ontbijt. Mijn levensquote: een dag geen havermoutpap is een dag niet geleefd ;).

Lysanne

Hoi! Ik had maar weer een eyeliner opgedaan ;).

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Wat heb jij gedaan in januari?

Liefs,

Lysanne

 Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn fotodagboek 2!