Fotodagboek 1: van Castricumse duinen tot geschilderde roos

Fotodagboek 1

De tijd vliegt voorbij, want 1 maand geleden begon ik mijn blog This is Joan. Deze blog is een nieuwe uitdaging, een nieuwe start en een afsluiting van een periode die ik achter me laat. Wat ik heb gedaan in januari? Van de Castricumse duinen tot het schilderen van een roos met olieverf. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 1?

Fotodagboek 1: de tijd gaat snel

Waarom gaat de tijd zo snel? Ik kan de vuurwerkpijlen van 31 december nog in mijn gedachtes horen. Aan de ene kant is het leuk dat de tijd voorbij vliegt. Elke dag is namelijk een nieuwe uitdaging met nieuwe kansen. Aan de andere kant: mijn afstudeerproject begint weer en ik vind het spannend! Het is mijn tweede keer, want helaas moest ik stoppen met mijn eerste opdracht. Gelukkig heb ik ervan geleerd, dus dit keer ga ik knallen. Maar eerst kijk ik terug naar fotodagboek 1.

Kikkererwtenpannenkoeken en pompoensoep

Gelukkig had ik in januari genoeg tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Bijvoorbeeld deze kikkererwtenpannenkoeken met haver. Ze zijn lekker en heel eenvoudig om te maken. En de zoete pompoensoep met kokos en kaneel past er goed bij. Het geheime ingrediënt? Dat is kaneel!

Geschiedenisnerd

Ik heb een beetje gesmokkeld, want ik ben in december naar het Allard Pierson museum geweest met mijn vriend. In het museum is de klassieke Oudheid te bewonderen. Ik ben een geschiedenisnerd, dus ik vind het leuk om zulke musea te bezoeken :). Zo zagen we eeuwenoude hiërogliefen en een reconstructie van een Romeins beeld. Leuk weetje: sommige beelden waren in de Romeinse tijd gekleurd, maar is door de erosie vergaan.

Duinen van Castricum

Ook gingen we samen wandelen in het bos/duinen van Castricum. Het is daar zo mooi! Ik kan echt geen mooier bos bedenken. Zeker als het mistig is.

Naar Texel en jaren ’40 haar

Verder ging ik naar opa die op Texel woont. Dus moet ik even wachten op de boot in Den Helder. Gelukkig was het mooi weer! Maar wel koud!

Op de rechterfoto zie je mijn lookalike jaren ’40 haar. Dit haar is snel om te maken als je geen uren de tijd hebt om in de badkamer te staan. Handig toch!

Vintage in huis

En eenmaal bij mijn opa, stap je terug in de tijd naar de jaren ’60. Best gek eigenlijk: het hele interieur komt uit de jaren ’60 volgens mij. Maar hij heeft wel een leuke retrostoel! Vooral het bloemetjesprintkussen doet het hem.

Daarnaast kwam ik op werk een super leuk vintage krukje tegen. Voor nog geen vijf euro kocht ik hem. Nu staat hij in mijn kamer met een plant erop.

Gewoon Snoepgoed en geschilderde roos

In Haarlem kwam ik een schattig vintage snoepwinkeltje tegen. Zo leuk! Waarom bestaan er niet meer van zulke winkels? Gewoon Snoepgoed verkoopt vegan, glutenvrij, etc. snoepgoed. Dus had ik gelijk wat snoep gekocht.

Ook maakte ik eindelijk het schilderij voor mijn zus af, die ik met olieverf heb gemaakt. En laat olieverf nou net niet de meest eenvoudige verfsoort zijn. De roos is supergoed gelukt, maar het blad is vreselijk. Ik heb hem maar zo gelaten, want ik was bang dat ik hem verder zou verpesten ;).

Hummuspizza en havermoutpap

Heb je ooit hummuspizza gegeten? Dat moet je zeker doen, want het is erg lekker. Een hummuspizza bestaat uit een wrap met hummus, kruiden, groente, pijnboompitten en een heel klein beetje kaas. Even opwarmen in een koekenpan en klaar.

Verder at ik weer eens warme havermoutpap met speculaaskruiden. Het liefst eet ik elke ochtend havermoutpap. Mijn levensquote is dan ook: een dag geen havermoutpap is een dag niet geleefd ;).

Lysanne

Weer eens eyeliner

Ten slotte zie je in fotodagboek 1 dat ik weer eens eyeliner op heb gedaan. Ik draag bijna nooit eyeliner, maar het is wel leuk voor de verandering.

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Wat heb jij gedaan in januari?

Liefs,

Lysanne

 Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn fotodagboek 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *