Hummus in Delft

24 februari 2017 4 Door Lysanne

Hummus Delft

Hummus (hoemoes, humus, kikkererwtenspread of whatever) is to die for. Serieus, ik eet het el-ke dag. Ja elke! Op een broodje, door gewokte groente of op een tortilla wrap als pizza. Je kunt me er voor wakker maken. Zelfs in een eettentje bestel ik hummus en nooit wat anders. Zo ook bij Hummus Delft. Een hipstertentje waar, de naam doet helemaal niets vermoeden, alles om hummus draait. Een vegan-friendly tentje met een ecologisch tintje.

Hummus Delft

Het lijkt wel een hipsterwereld in Delft. Overal zie je hippe tentjes met verantwoorde, biologische, raw, etc. food. I love it! Dit is dus echt iets wat ik mis in Haarlem en Heemstede. Iemand?! Gelukkig woont mijn vriend in Delft, dus ben ik er elke week. Eigenlijk best handig, want ik hoef niet lang in de trein te zitten naar Den Haag. Anyways, ik stond te springen toen ik hoorde dat er een tentje genaamd Hummus bestond in Delft. Daar moest ik gelijk naar toe!

Hummus Delft

Hummus, hummus en …

Hummus is een leuk, knus en gezellig tentje net iets buiten de winkelstraat van Delft. Je moet eventjes zoeken, maar dat kost niet veel tijd. Bij de eigenaren Jorine Koster & Bilal Al Mastha komen de Arabische keuken en liefde voor koken en eten samen. Waar het vooral om draait bij Hummus is hummus, hummus en … hummus! De kaart bestaat dan ook uit hummus. Denk aan hummus met shoarma, hummus met falafel, pita en een salade en hummus met kofte. Uiteraard allemaal vegetarisch! Maar je kunt er ook terecht voor zoete aardappelfrietjes (to die for!), tabouleh, baba ganoush en shakshuka.

De kaart is lekker veelzijdig en zo moeilijk uit te kiezen! Ik ging voor de hummus met falafel, pita en een salade. Mijn vriend voor de hummus shoarma met zoete aardappelfrietjes. We kregen een mooi plankje met drie bordjes vol met hummus en groente. Meteen ging ik in de aanval. En wat hemels! Dus hummus was romig, zacht en smaakvol. Ik heb nog nooit zo’n lekkere hummus gegeten. De falafel was perfect knapperig en warm van binnen. Ook de pita smaakte heerlijk en was zo ongelooflijk fluffy! Ik zou graag het recept willen weten ;). Een fijn detail: de pita was volkoren. Dat vind ik veel lekkerder dan een wit pitabroodje. Ook de salade erg lekker: verse groente, knapperig en smaakvol. Ik krijg meteen weer trek als ik er over schrijf!

Hummus Delft

Ecologisch tintje

Bij Hummus draait het niet alleen om hummus. Er hangt namelijk ook een ecologisch tintje. Zo moet je eerst je handen wassen voordat je de wc kunt doortrekken. Het water dat je gebruikt om je handen te wassen wordt gebruikt om de wc door te spoelen. Ook de drankjes zijn biologisch. Zo dronk ik heel lekkere groene thee van Pukka en mijn vriend een verfrissende limonade met cafeïne. Zo leuk! Ik hou echt van zulke tentjes. Ze geven me een feel good.

Of ik de lekkerste hummus en pita heb gevonden? Ik weet het wel zeker! Ik ga nog heel vaak hummus eten bij Hummus Delft!

Adres: Molslaan 39, 2611 RJ Delft (woensdag t/m zondag: 12.00 t/m 20.00 uur).

Ben jij ook zo verslaafd aan hummus?

Liefs,

Lysanne

Wil je in Maastricht hummus eten? dan moet je naar Marres Kitchen gaan!