De lekkerste hummus eet je bij Hummus Delft

Hummus Delft

Noem je restaurant ‘Hummus’ en ik ben je eerste klant. Hummus is namelijk één van mijn favoriete broodbeleg. En ik eet het bijna elke dag. Daarom was ik ontzettend nieuwsgierig naar Hummus Delft. In dit artikel lees je meer over deze vegan hotspot en wat ik van Hummus vond. 

Hipstertentjes in Delft

In Delft vind je veel hipstertentjes. Toen mijn vriend nog in Delft woonde, stond ik te kijken van hoeveel leuke vintage winkeltjes en hipstertentjes de stad had. Overal zag ik tentjes met verantwoord, biologisch en raw eten, zoals Kek de koffiebar. Dat wat ik miste in Haarlem, toen ik op kamers woonde, vond ik wel in Delft.

Eenmaal gehoord dat in Delft een nieuw restaurant was geland met de naam ‘Hummus’, kon ik een vreugdedansje doen. Hummus is dus een vet coole naam om aan je restaurant te geven. Daar moest ik heen. En daar vertel ik je meer over.

Hummus Delft

Hummus Delft is Arabisch eten

Hummus is een leuk, knus en gezellig tentje net iets buiten de winkelstraat van Delft. Je moet eventjes zoeken, maar dat kost niet veel tijd. Bij de eigenaren Jorine Koster & Bilal Al Mastha komen de Arabische keuken en liefde voor koken en eten samen.

Waar het vooral om draait bij Hummus is hummus. Goh, je meent het ;). De kaart bestaat dan ook uit hummus. Denk aan hummus met shoarma, falafel, pita en  kofte. Uiteraard allemaal vegetarisch! Maar je kunt er ook terecht voor andere Midden-Oosterse gerechten, zoete aardappelfrietjes, tabouleh, baba ganoush en shakshuka.

Veelzijdige vegan friendly menukaart

De menukaart van Hummus Delft is veelzijdig. Zo erg, dat ik niet goed kon kiezen. Ook veel gerechten zijn vegan, dus dat vond ik een groot pluspunt. Ik ging uiteindelijk voor hummus met falafel, pita en een salade. Mijn vriend voor hummus met shoarma en zoete aardappelfrietjes.

Mooi plankje hummus

We kregen een mooi plankje met drie bordjes vol met hummus en groente. Meteen ging ik in de aanval. Conclusie: lekker! De hummus was romig, zacht en smaakvol. Ik heb nog nooit zo’n lekkere hummus gegeten. De falafel was perfect knapperig en warm van binnen. Ook de pita smaakte heerlijk en was heel luchtig. Een fijn detail: de pita was volkoren. Dat vind ik veel lekkerder dan een wit pitabroodje. Ook de salade was vers, knapperig en smaakvol. Ten slotte kregen we bij de zoete aardappelfrietjes ook bietenfrietjes. Die vonden zowel mijn vriend als ik erg lekker.

Hummus Delft

Hummus Delft is ecologisch

Bij Hummus Delft draait het niet alleen om hummus, want het restaurant is ook ecologisch georiënteerd. Zo moet je eerst je handen wassen voordat je de wc kunt doortrekken. Het water dat je gebruikt om je handen te wassen, gebruik je weer om de wc door te spoelen. Handig he? Ook de drankjes zijn biologisch. Zo dronk ik heel lekkere groene thee van Pukka Herbs en mijn vriend een verfrissende limonade met cafeïne.

Conclusie over Hummus

Hummus Delft is een heel leuk restaurant als je van de Midden-Oosterse keuken houdt. Zowel veganisten als vleeseters kunnen hier heerlijk genieten van de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten. Ik vind de hummus, falafel en pita erg lekker. En ik wil zeker nog een keer bij Hummus Delft eten.

Adresgegevens Hummus Delft

Hummus Delft
Molslaan 39
2611 RJ Delft
Openingstijden: woensdag t/m zondag: 12.00 t/m 20.00 uur.

Ben jij al naar Hummus Delft geweest?

Liefs,

Lysanne

Wil je ergens anders eten dan bij Hummus Delft? Ga dan naar Marres Kitchen in Maastricht.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Comments

  1. Claire

    Dit ziet er tof uit! Ik kom eigenlijk nooit in Delft maar dit is wel een goeie reden. Ik eet ook echt elke dag hummus. Ik snap niet dat het me maar niet gaat vervelen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *