Verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed

13 februari 2017 0 Door Lysanne

Verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed

Als je per ongeluk een zijstraat van de stad inloopt, omdat je de afslag hebt gemist, kom je wel eens winkels tegen die je niet eerder hebt gezien. Zo had ik dat dus in de Zijlstraat in Haarlem. Ik stuitte op Gewoon Snoepgoed: een vintage winkeltje met gezondere snoepjes. En daar moest ik natuurlijk snoep kopen!

Verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed

Normaal gesproken ben ik niet het type ik-ga-spontaan-een-nieuwe-winkel-in. Maar ik was iets te vroeg voor een afspraak, dus dacht ik: ach krijg het heen en weer, ik doe het! Ik was té nieuwsgierig. En wat een leuke winkel is Gewoon Snoepgoed. Nog helemaal in oude stijl aangekleed. Zo leuk! Ook de buitengevel past helemaal bij het plaatje. Waarom bestaan er niet meer van zulke winkeltjes waar je bijvoorbeeld alleen snoep of koffie kunt kopen? Gewoon een klein bedrijfje in plaats van 6000 Primarks in dezelfde straat. Gewoon Snoepgoed is dus anders: klein en fijn. In de winkel zit ook een salon gevestigd, dus kun je ook nog je haar laten doen. En ondertussen lekker snoepen!

Verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed

Snoepen met een voedselallergie

Naast dat de winkel er vintage uitziet, kun je er verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed vinden. Ik keek mijn ogen uit! Je vindt er vegan snoep, maar ook glutenvrij, suikervrij, nootvrij, E-nummervrij, biologisch, etc. lekkers. Dus met een voedselallergie ben je op het juiste adres. En dat vind ik heel fijn! Ik moet namelijk in de supermarkt altijd zoeken op de ingrediëntenlijst op verpakkingen naar enig spoor van gelatine. Dan ben ik een dag verder totdat ik een zak snoep in mijn karretje kan gooien! Bij Gewoon Snoepgoed was het een stuk eenvoudiger. Alhoewel ik lang moest nadenken wat ik zou kopen. Zo veel keuze! Gummibeertjes, drop, gedroogde mango, chocolade amandelen, zure stokjes of toffees…

Verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed

Charme van het winkeltje

Eigenaar Melvin Nieuweboer vertelde me dat Gewoon Snoepgoed nu zo’n twee jaar is gevestigd in de Zijlstraat in Haarlem. Hij zag dat mensen bewuster gingen eten en wilde hier iets mee doen. Dus zette hij Gewoon Snoepgoed op. En je merkt meteen aan de verhalen van Melvin dat hij er passie voor heeft en er volledig achter staat. Dat is nou echt ondernemen vind ik! Maar dat de winkel me nooit eerder is opgevallen… Ik heb nu namelijk een nieuw én leuk adresje voor verantwoord snoep! Maar misschien is het wel de charme van het winkeltje dat het niet zo opvalt. De zijstraat van de grote winkelstraat inlopen en je komt een prachtig pareltje tegen! Dat is eigenlijk wel een verassing. Ik ging tevreden weg met dropjes, amandelen met witte chocolade en kokos en gelatinevrije winegums.

Woon je niet in Haarlem, maar wil je wel verantwoord snoep van Gewoon Snoepgoed? Je kunt ook online bestellen in de webshop.

Adres: Zijlstraat 29, 2011 TJ Haarlem (maandag en dinsdag gesloten).

Ben jij dol op vintage winkeltjes?

Liefs,

Lysanne

Ben jij een zoetekauw? Bak dan eens deze raw bananenbroodrepen met rozenblaadjes.