Warme Truiendag 2017

10 februari 2017 2 Door Lysanne

Warme Truiendag 2017

Leuk zo’n warme vintage trui! Het heeft een rede om je vandaag warm aan te kleden. Het is namelijk Warme Truiendag. De dag om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Maar ook om energieverspilling tegen te gaan. En dat is echt nodig als we geen natte voeten willen! Warme Truiendag 2017 van Greenchoice staat in het teken van bewustwording en leuke truien! Waarom is het nodig en wat kun je zelf doen?

Warme Truiendag 2017

Hé, eerst wil ik één ding kwijt. Warme Truiendag heeft geen zware lading. Het is juist fun! Kun jij de meest lelijke trui die je bezit aandoen of nog even je Kersttrui uit de kast halen. Mits je hem niet hebt opgeborgen natuurlijk. Bovendien hoef je echt niet in de kou te zitten. Als iedereen de verwarming één graad lager zet maak je al een verschil. Volgens Greenchoice bespaar je dan 6% energie en 6% CO2-uitstoot. Ter vergelijking is dat een jaar lang genoeg energie voor Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Moet je nagaan!

Warme Truiendag 2017

Aandacht voor energiebesparing

Misschien denk je: ach ik doe wel mee voor de gezelligheid. Maar waarom vraagt Greenchoice aandacht voor energiebesparing? Kantoorpanden, winkels en woningen vervuilen het milieu het meest (NOS, 2015). Ik dacht juist dat de industrie hier voor zorgde. Niet dus! Bovendien bleek uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat mensen geen idee hebben hoeveel energie ze verbruiken. Terwijl dat best veel energie is. En ik ben er ook schuldig aan. Ik heb namelijk echt geen idee hoeveel ons huishouden verbruikt. En dat terwijl er maar liefst 70% energie kan worden bespaard met de huidige techniek en kennis (New Scientist, 2011).

This is Joan

Steentje bijdragen

Jij kunt een steentje bijdragen tijdens Warme Truiendag 2017, maar ook op 364 andere dagen van het jaar. Natuurlijk kan ik je niet dwingen, maar wel bewust laten worden. Zoals mijn docent Interne Communicatie zei: mensen willen veranderen, maar niet veranderd worden ;). Zo kun je, zoals ik al eerder schreef, een leuke of foute warme trui aantrekken naar werk of school. Of ‘s nachts niet meer de verwarming aanzetten. Echt, dat is zinloos als je een lekker warme deken hebt! Ben je een echte crea bea? Dan kun je altijd nog lekker breien en je eigen trui maken!

En ik? Ik draag mijn favo vintage trui en zet de verwarming een graad lager. Niet een warm dekentje en een kopje thee vergeten!

Wat ga jij doen voor Warme Truiendag 2017?

Liefs,

Lysanne

Heb je het koud tijdens deze dag? Dan werkt deze verwarmende zoete pompoensoep met kokos en kaneel zeker!