Waarom jij mee zou moeten doen met Warme Truiendag + tips

Warme Truiendag 2017

Warme Truiendag is de dag om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Maar ook om energieverspilling tegen te gaan. En natuurlijk om je leukste of foutste trui aan te trekken. In dit artikel vertel ik je waarom deze dag nodig is en geef ik je tips om zelf een handje te helpen.

Warme Truiendag is leuk

Warme Truiendag heeft geen zware lading. Deze dag is juist heel leuk. Zo kun jij je meest lelijke trui die je bezit aandoen of nog even je Kersttrui uit de kast halen. Mits je hem niet hebt opgeborgen natuurlijk.

Bovendien hoef je op Warme Truiendag echt niet in de kou te zitten. Als iedereen de verwarming 1 graad lager zet, maak je al een verschil. Volgens Greenchoice bespaar je dan 6% energie en 6% CO2-uitstoot. Ter vergelijking: dat is een jaar lang genoeg energie voor Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog bij elkaar. Moet je nagaan!

Warme Truiendag heeft geen zware lading. Deze dag is juist heel leuk.

Warme Truiendag 2017

Aandacht voor energiebesparing

Misschien denk je: ach ik doe wel mee voor de gezelligheid. Maar Greenchoice vraagt op Warme Truiendag 2017 aandacht voor energiebesparing. Zo vervuilen kantoorpanden, winkels en woningen het milieu het meest (NOS, 2015). Ik dacht juist dat de industrie hier voor zorgde. Niet dus!

Bovendien is uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg gebleken dat mensen geen idee hebben hoeveel energie ze verbruiken. Ook ik moet toegeven dat ik geen idee heb hoeveel energie ik verbruik. En dat terwijl er maar liefst 70% energie kan worden bespaard met de huidige techniek en kennis (New Scientist, 2011).

Ook ik moet toegeven dat ik geen idee heb hoeveel energie ik verbruik.

This is Joan

Tips om mee te doen

Ook jij kunt helpen tijdens Warme Truiendag. Ik ga je niet dwingen, maar alle kleine beetjes helpen. Of zoals mijn docent Interne Communicatie ooit zei: mensen willen veranderen, maar niet veranderd worden ;).

Maar hoe kun je helpen? Hieronder geef ik je 4 tips:

  1. Trek je leukste of gekste warme trui aan.
  2. Zet de verwarming ‘s nachts uit. Een warme deken is veel effectiever en knusser.
  3. Zorg voor een goed geïsoleerd huis. Dat scheelt ook in stookkosten.
  4. Zet Netflix aan, pak je favoriete snack en wikkel je in 2 dekens. Relaxtime gegarandeerd.

Ik help ook tijdens Warme Truiendag

Ook ik draag mijn steentje bij op Warme Truiendag. Zo draag ik mijn favoriete vintage trui en zet de verwarming een graad lager. En als ik het koud heb, pak ik een warm dekentje en een flinke kop thee.

Zo draag ik mijn favoriete vintage trui en zet de verwarming een graad lager.

Wat ga jij doen voor Warme Truiendag?

Liefs,

Lysanne

Heb je het koud tijdens Warme Truiendag? Dan werkt deze verwarmende zoete pompoensoep met kokos en kaneel zeker!

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *