Amanprana Adapto Botanico-mix

17 maart 2017 4 Door Lysanne

Amanprana Adapto Botanico-mix

Ik ben het type dat overal kruiden in doet. Pasta’s en curry’s, maar ook een salade en zelfs de hummus moet het begeven. Elke keer maak ik mijn eigen mix van verschillende soorten kruiden. Kruiden zijn gewoon heel erg lekker en fleuren een maaltijd op. Bovendien heeft ieder exemplaar zijn gezonde eigenschappen. Zoals Amanprana Adapto Botanico-mix: een ideale kruidenmix die helpt stress te verminderen. Ook geschikt voor in bad!*

Amanprana Adapto Botanico-mix

Ik vind dat kruiden en specerijen een múst zijn voor in je keuken. Je kunt een gerecht zo veel lekkerder maken dan alleen met zout en peper. Neem een voorbeeld aan de Indiase keuken. Daar gebruikt men alleen maar kruiden! Dus gebruik alsjeblieft kruiden en specerijen als je aan het koken bent! Ik durf te wedden dat je zo veel meer geniet van je gerecht. En je hoeft echt je portemonnee er niet voor om te draaien, want als je goed inkoopt heb je voor weinig geld een paar zakjes kruiden. Bovendien is het heel leuk om nieuwe soorten te ontdekken. Zo heb ik laatst laos gevonden. Nooit geweten dat het bestond, maar wat een prachtige soort! Naast laos heb ik ook een prachtige kruidenmix mogen proeven: Amanprana Adapto Botanico-mix.

Amanprana Adapto Botanico-mix

Bijzondere anti-stress kruidenmix

De kruidenmix van Amanprana is niet zomaar een mix die je wel vaker ziet in de supermarkt. Er zitten altijd meer ongewenste ingrediënten in dan je zou willen, zoals zout en vetsin. Dat is zo zonde! De kruiden komen dan niet meer tot zijn recht vind ik. Gelukkig is de Adapto Botanico-mix anders. Deze bevat geen vetsin en alleen biologische Khoisan fleur de sel. Ik heb al eerder een review over het zout van Amanprana geschreven waar ik tevreden over ben. Adapto is een mengeling van adaptogene kruiden. Adapwat? Na wat research via Google kwam ik erachter dat adaptogene kruiden stress verminderen. Geef me alsjeblieft tien van die potjes! Ik kan dat wel gebruiken voor alle stress die mijn afstudeerscriptie met zich meebrengt! Naast dat deze kruiden stress verminderen werken zo ook bacterie-, schimmel, en werken insectendodend. Dit lijkt me een kruidenmix die goed is als je ziek bent, zodat bacteriën in je lichaam worden ‘gedood’.

Amanprana Adapto Botanico-mix

Veelzijdige kruidenmix

Zoals ik al in de intro schreef ben ik dus iemand die veel kruiden gebruikt en overal in stopt. Maar deze Amanprana Adapto Botanico-mix gaat nog verder dan ik! De kruidenmix is bruikbaar voor een warme maaltijd, salade, gekookt ei, thee, brooddip en ja zelfs voor in bad. Hoe kun je het verzinnen! Daar was ik dus nooit op gekomen, maar vet vind ik het wel!

De kruidenmix bestaat ook uit bijzondere kruiden: 73% Adapto-mix* (12% amla (indiase kruisbes)*, 8% chaga (berkenweerschijnzwam)*, 7% tulsi (heilige basilicum)*, 7% zwarte peper*, 7% shatavari (aspargus racemosus)*, 7% rhodiola (rozewortel)*, 7% ashwagandha (indiaanse ginseng)*, 7% schisandra (he shou wu)*, 7% rooibos & honingbos*, 7% duindoorn*, 7% don quai(chinese engelwortel)*, 9% maca-mix (geel, rood, purper en zwart)*, 4% sumak*, 4% siberian ginseng*), 19% Khoisan fleur de sel, 8% zeewiermengeling* (nori*, zeesla*, kombu*, dulse*). *= van biologische herkomst.

De mix smaakt heel hartig, dus ik had nooit verwacht dat er rooibos en duindoorn (i love duindoorn) in zou zitten. Persoonlijk denk ik dat deze kruidenmix tot zijn recht komt in een eenvoudige salade van sla, tomaat, komkommer en wat zaden. Maar in een romige pompoensoep lijkt het me ook erg lekker. Ik vind Amanprana Adapto Botanico-mix een bijzondere kruidenmix met mooie ingrediënten. Misschien niet een kruidenmix voor alledag, maar wel heel leuk om te geven als cadeau aan een foodie!

Amanprana Adapto Botanico-mix en vier andere soorten zijn te koop in de webshop van Amanprana vanaf 23,95. Misschien aan de prijzige kant, maar het is een grote pot (150 gram) met bijzondere kruiden!

Wat voor kruidenmix gebruik jij?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Lees ook eens mijn review over Amanprana’s Khoisan zout.