Amanprana Adapto Botanico-mix

Amanprana Adapto Botanico-mix

Kruiden kunnen niet ontbreken in mijn keuken. Ze zorgen ervoor dat je gerechten smaakvol worden en hebben gezonde eigenschappen. Wanneer je kruiden combineert, kun je heerlijke smaakcombinaties maken. Of je gebruikt een speciale kruidenmix. Amanprana Adapto Botanico is zo’n kruidenmix, waar je in dit artikel meer over gaat lezen. Leuk weetje: je kunt ‘m ook in bad gebruiken!*

Waarom kruiden niet kunnen ontbreken in je keuken

Kruiden zijn een must voor in je keuken. Je kunt een gerecht veel lekkerder maken dan alleen met zout en peper. Neem een voorbeeld aan de Indiase keuken. Daar worden alleen maar kruiden gebruikt! Daarnaast hebben kruiden gezonde eigenschappen. Zo schijnt basilicum tegen verkoudheid te helpen en is koriander goed voor je spijsvertering. Kortom: 2 goede redenen om kruiden in huis te halen.

Een adaptogene kruidenmix tegen stress

Adapto Botanico van Amanprana is niet zomaar een mix die je wel vaker ziet in de supermarkt. Deze kruidenmix is namelijk een mengeling van adaptogene kruiden. Adapwat? Deze kruiden zorgen ervoor dat stress vermindert (Wikipedia, 2016). Daarnaast werken adaptogene kruiden bacterie-, schimmel- en insectendodend. Klinkt goed vind je niet? Laten we eens gaan kijken welke adaptogene kruiden in de mix zitten.

Adaptogene kruiden werken bacterie-, schimmel- en insectendodend.

Welke ingrediënten zitten in de Adapto-mix van Amanprana?

Leuk die adaptogene kruiden, maar aan welke ingrediënten moet je dan denken. Nou, aan de volgende:

73% Adapto-mix* (12% amla (indiase kruisbes)*, 8% chaga (berkenweerschijnzwam)*, 7% tulsi (heilige basilicum)*, 7% zwarte peper*, 7% shatavari (aspargus racemosus)*, 7% rhodiola (rozewortel)*, 7% ashwagandha (indiaanse ginseng)*, 7% schisandra (he shou wu)*, 7% rooibos & honingbos*, 7% duindoorn*, 7% don quai(chinese engelwortel)*, 9% maca-mix (geel, rood, purper en zwart)*, 4% sumak*, 4% siberian ginseng*), 19% Khoisan fleur de sel, 8% zeewiermengeling* (nori*, zeesla*, kombu*, dulse*). *= van biologische herkomst.

Hartige en zoete kruiden

Zoals je kunt lezen, zitten er bijzondere kruiden in de mix die je niet snel zult tegenkomen in andere kruidenmixen. Je ziet ook dat er zowel ‘hartige’ als ‘zoete’ kruiden in de mix zijn verwerkt. Zoals zwarte peper en duindoorn. Die zoete kruiden proef je echter niet.

Ik vind deze kruidenmix een hartige smaak hebben. Daarnaast vind ik het jammer dat hij best zout smaakt, doordat er 19% Khoisan fleur de sel in zit. Goed opletten dus dat je niet nog eens extra zout toevoegt aan je eten. Ik wil daarbij wel zeggen dat Khoisan fleur de sel bijzonder zout is. Wil je daar meer over weten? Je kunt mijn review van Amanprana lezen via de volgende link: https://www.thisisjoan.nl/2017/01/amanprana-khoisan-zout-review/.

Amanprana Adapto Botanico-mix

Een kruidenmix voor alledaags gebruik

Amanprana’s Adapto Botanico-mix kun je voor veel doeleinden gebruiken. Strooi ‘m bijvoorbeeld over een warme maaltijd of een salade. Maar je kunt de kruidenmix ook door je thee doen of een lekkere dip maken met wat olijfolie. En nu komt het bijzondere: het is zelfs mogelijk om de Botanico-mix in je bad te strooien. Dat had je niet gedacht hè? Wees gerust: ik ook niet! Ik zou zelf deze kruidenmix niet in mijn bad gooien. Dat vind ik namelijk zonde! Waar ik de kruidenmix wel voor gebruik? Ik strooi ‘m het liefste over mijn salade. Heerlijk!

Nu komt het bijzondere: het is zelfs mogelijk om de Botanico-mix in je bad te strooien.

Conclusie over Adapto Botanico

Amanprana’s Adapto Botanico is een bijzondere mix van kruiden die je niet vaak tegenkomt, zoals duindoorn. Ik vind de kruiden het best tot hun recht komen in een salade. Maar je kunt de kruidenmix ook als dip verwerken. Ook is het mogelijk om een kruidenbad te maken, maar dat vind ik zonde. Ten slotte vind ik Adapto Botanico aan de prijzige kant (zie verder), waardoor ik ‘m niet zelf zou kopen. Maar ik denk dat je de mix wel cadeau kunt doen aan een gezonde foodie!

Over Amanprana

Amanprana helpt bij de ondersteuning en versterking van je levenskracht op een schone en vrije wijze. Hierdoor wordt je lichaam en geest op en gezonde wijze geholpen. Amanprana streeft naar 100% biologische en natuurlijke producten.

Amanprana Adapto Botanico kopen

Ben je nieuwsgierig naar de Amanprana Adapto Botanico-mix? Of wil je ‘m cadeau doen? Je kunt de mix kopen in de webshop van Amanprana voor 26,95 euro.

Wat voor kruidenmix gebruik jij?

Liefs,

Lysanne

*Dit product heb ik gekregen.

Comments

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *