Le Souq Markthal Rotterdam

24 maart 2017 2 Door Lysanne

Le Souq Markthal Rotterdam

Shame on me! Ik was nog nooit in Rotterdam geweest. En dat terwijl mijn roots er liggen! Dus mijn vriend sleepte me mee naar de havenstad. Eerst dee Finse zeemanskerk (Finse suklaa, chocolade, kopen natuurlijk), daarna de Erasmusbrug en natuurlijk de Markthal niet vergeten. Ja, het was me een dagje wel! We sloten de dag af met een hapje eten bij Le Souq Markthal Rotterdam. Een Arabisch restaurant met de smaak van het Midden-Oosten.

Le Souq Markthal Rotterdam

Zeg één keer falafel en ik spits mijn oren. Het is denk ik de meest lekkere vegetarische snack van het Midden-Oosten. Nee, ik weet het wel zeker! En in combinatie met hummus hoor je me niet meer. Nee, echt niet. Zo bestond de halve Markthal uit kraampjes met eten uit het Midden-Oosten. Ik weet niet wat ik zag! Zo-veel-keuze. Mijn vriend nam me mee naar Le Souq Markthal Rotterdam. Le Souq betekent markt in het Arabisch. De sfeer voelde ook echt als een markt: pratende mensen, vrolijke muziek en een prettige omgeving.

Le Souq Markthal Rotterdam

Vegetarische gerechten

Le Souq werkt met verse en pure ingrediënten, maar ook met biologisch producten waar het kan. Zo kijk je in de keuken terwijl je wacht op het eten. Mijn vriend en ik zaten op het dakterras, maar tijdens het afrekenen zag ik een glimp van de keuken. Zo leuk om mee te kijken! Je betrekt niet alleen de klant, maar laat ook zien dat je niets hebt te verbergen. Anyways tijd voor eten! De menukaart bestaat uit zowel vlees als vegetarische gerechten. Denk maar eens aan baba ganoush, hummus, tabouleh of falafel. Er is genoeg keuze als je vegetariër bent. Het was dan ook echt lang kiezen voor mij, maar ik ging voor een Libanese wraps met falafel en een sabanegh. Sabanegh is een pasteitje met spinazie en ui. Mijn vriend ging voor kip.

Le Souq Markthal Rotterdam

De afsluiter: baklava

Dit was precies wat ik nodig had na een lange dag wandelen door de stad. Wat lekker! De wrap was gevuld met falafel, tomaat, sla en rode kool. Ook kreeg ik drie dipjes: hummus, labneh en een soort van couscous. De labneh was lekker, maar de hummus vond ik wat minder. Hij had iets dikker gemogen van mij. Maar de wrap maakte echt alles goed! De sabanegh was ook goed te doen. De afsluiter? Baklava. Ja, ik had het nog nooit gegeten. Ik moet echt nieuwe dingen proberen… Rotterdam, baklava… Goed. Er waren twee soorten baklava, dus namen we ze allebei. De een met pistachenootjes en de ander met amandelen en walnoten. Ze smaakten goed! Baklava is alleen niet echt mijn ding. Ik vind het te zoet. Toch had ik een smaakvolle avond. Ik zeg namelijk echt geen nee tegen de smaken van het Midden-Oosten!

Ben je vegetariër en wil je lekker eten in de Markthal in Rotterdam? Ga dan zeker naar Le Souq! Oh ja, je kunt in hun kraam in de Markthal producten kopen die de chefs gebruiken in het restaurant.

Adres: Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam (maandag – donderdag: 10.00u – 20.00u, vrijdag: 10.00u – 21.00u, zaterdag: 10.00u – 20.00u, zondag: 12.00u – 18.00u).

Ben jij bekend met de smaken uit het Midden-Oosten?

Liefs,

Lysanne

Bij Hummus in Delft eet je de lekkerste hummus van Nederland!