woensdag, maart 20, 2019
Groen leven Lichaamsverzorging

Dierproefvrije moederdagcadeau van Erica

Dierproefvrije moederdagcadeau van Erica

Mijn moeder staat altijd voor me klaar. En daarom ga ik haar op Moederdag extra in het zonnetje zetten. (Eigenlijk doe ik dat bijna elke dag met een gezond ontbijtje). Maar dit keer wil ik een mooi geschenk geven, zoals dit dierproefvrije moederdagcadeau van Erica met rozengeur. En dit maakt het een ideaal moederdagcadeau!*

Dierproefvrije moederdagcadeau van Erica

Moederdag is niet van de laatste tijd. In de Oudheid bestonden er al dagen om moederfiguren te eren (Wierstra, 2016). In het oude Griekenland werd bijvoorbeeld de moeder der goden Rhea vereerd. De moederdag die we nu kennen ontstond in 1870 in de Verenigde Staten. Daar pleitte Julia Ward How voor een dag die in het teken stond van pacifisme en ontwapening van Vrouwen (Wierstra, 2016). In 1907 eerde Anna Marie Jarvis haar moeder, omdat zij veel had gedaan voor moeders in de Amerikaanse Burgeroorlog. Dus in 1914 werd het vieren van Moederdag op elke tweede zondag in mei officieel (Wierstra, 2016).

Dierproefvrije moederdagcadeau van Erica

Dol op rozen

Sinds 1925 wordt Moederdag gevierd in Nederland. Mama’s krijgen bloemen, een lekker zeepje of een ander mooi geschenk. Ook Erica denkt aan de moeders met een mooi cadeaupakket. Dit dierproefvrije moederdagcadeau van Erica bestaat uit een douchegel van 200 ml in de geur roos en een zakje van 50 gram rozenblaadjes. Dit vind ik een leuk geschenk voor mijn moeder! En stiekem ook voor mezelf, want ik ben dol op rozen. Goed. Ik vind het een mooi cadeaupakket, omdat het eenvoudig is. Geen zesduizend miniflesjes met dezelfde geur, maar twee grote producten.

Ingrediënten douchegel: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Lactic Acid, Sodium Chloride, Rosa Damascena Oil, inulin, Glyceryl Oleate, Glycerin, Parfum, Sodium Leavulinate, Cinnamic Acid, Limonene, Geraniol, Citronellol, Citral.

Ingrediënten rozenblaadjes: Rosae Petalum (rozenblaadjes).

Dierproefvrije moederdagcadeau van Erica

Natuurlijke rozengeur

Wat maakt de douchegel zo bijzonder? Dat komt door de BDIH-stempel. Dit is een Duits keurmerk voor natuurlijke, diervriendelijke cosmetica met eerlijke handel als deelaspect. Ik vind het super dat Erica dit nastreeft! En dat is dus waarom dit cadeau zo ideaal is. Erica staat namelijk voor dierproefvrije cosmetica/verzorgingsproducten. Op een of andere manier geniet ik veel meer van een eerlijk verzorgingsproduct en wil ik eerder cadeau doen aan een ander. Zo’n product wil ik dus wel aan mijn moeder geven! Daarnaast is de geur natuurlijk. Daarmee bedoel ik geen chemische lucht die ik vaak ruik bij douchegels. Ik vind de douchegel van Erica heerlijk! En de rozenblaadjes? Ik dacht bij mezelf: wat moet je daar nou weer mee? Moet je die gooien naar het bruidspaar tijdens een bruiloft? Na wat research op de website kwam ik erachter dat je ze kunt eten. Super leuk voor op een (Moederdag)taart. Je kunt er ook thee mee zetten of in een zakje in je kledingkast neerleggen. Zo ruik je altijd naar roosjes. I like! En ik denk dat je ze vast wel kunt gooien naar het bruidspaar. Alhoewel dat eigenlijk zonde is ;).

Ben je op zoek naar een mooi, eenvoudig én natuurlijk cadeau voor Moederdag? Dan is dit dierproefvrije moederdagcadeau van Erica het ideale cadeau! Ik weet wel zeker dat mijn mams hier blij mee is. Alhoewel ik nu al heb verklapt wat ik ga geven ;).

De cadeauset is te koop voor 7,95 euro in de winkel of in de Erica webshop. Wil je liever een andere geur geven? De cadeauset is ook verkrijgbaar in lavendelgeur.

Wat vind jij van het Moederdagcadeau van Erica?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ga je naar Duitsland? Dan moet je echt vegan make-up kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top