Tover kleur in je huiskamer met Magical hortensia

Magical hortensia plant
Magical hortensia voor binnen

In de voortuin van mijn ouders staan altijd blauwe of roze hortensia’s. Als klein meisje bewonderde ik al de bolvormige bloemen. Ik vroeg me elke keer weer af hoe ze van kleur konden veranderen. Het leek wel tovenarij! En dat is deze Magical hortensia voor binnen ook. Deze plant heeft namelijk een magisch tintje!*

Waarom je planten zou moeten hebben

Planten en bloemen zijn van die dingen waar ik blij van word. Ze staan prachtig in huis en verhogen ook de luchtvochtigheid. Over luchtvochtigheid gesproken. Ze zouden planten in de studieruimten op school moeten neerzetten. Want jeetje wat een droge en muffe lucht hangt daar altijd… Niet goed voor je concentratie! Elke keer heb ik hoofdpijn als ik een lange studiedag achter de rug heb. Om die reden heb ik de Magical hortensia in mijn slaapkamer gezet. En het leuke is dat ik minimaal 150 dagen kan genieten van deze blauwe plant.

Magical hortensia plant

Twee varianten

Verschillende Europese kwekers telen met veel passie de Magical hortensia voor binnen. Hierdoor is de plant compact, heeft een lange houdbaarheid en prachtige bloemen. De planten zijn te koop in twee varianten, namelijk Migical Revolution en Magical Amethyst. Ze zijn verkrijgbaar in zowel blauw als roze. Het verschil tussen de twee varianten is dat Amethyst donkerder van kleur is. Revolution is verkrijgbaar in de potmaten 10,5, 12 en 14 cm en Amethyst in de potmaat 14 cm. Nog een dingetje: de hortensia’s zijn bedoeld voor binnen en niet buiten!

Magical hortensia blauw

Magisch tintje

Zoals ik al eerder schreef heeft de Magical hortensia voor binnen een magisch tintje. Het is een toverplant! Nee even serieus. Door het daglicht verandert de kleur van de bolvormige bloemen. Zo kreeg ik de hortensia blauw aangeleverd. Inmiddels hebben de bloemen een groenblauwe kleur. In de herfst veranderen de bloemblaadjes naar paars! Dat is toch super vet! En de verzorging van de plant? Geef hem regelmatig water zonder de bloemen nat te maken. Plaats de hortensia in halfschaduw tussen een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius.

De Magical hortensia voor binnen is een prachtige magische plant die het huis een stuk vrolijker maakt. De plant is ook heel geschikt om cadeau te geven als je niet goed weet wat je moet kopen. De hortensia is te koop vanaf maart tot en met september in verschillende tuincentra en bloemisten. Voor meer informatie over de Magical hortensia voor binnen verwijs ik je door naar de website van Magical.

Vind jij deze Magical hortensia ook zo magisch?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ben je bekend met Brazelberry? Deze fruitplanten groeien heel goed in Nederland!

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *