Hotspot: vanVeg in Haarlem

vanVeg in Haarlem

In Haarlem komen steeds meer vegetarische tentjes. Yeah! Ik heb er lang op moeten wachten! Op een of andere manier zijn er bijna geen vegetarische restaurants te vinden in de muggenstad. Wellicht doordat er weinig planteneters wonen in de stad? Gelukkig komt daar dus verandering in. Zo heb ik gegeten bij take away/cateringbedrijf vanVeg in Haarlem. Hier draait alles om vegetarisch eten in een milieuvriendelijk jasje. En daar wil ik graag meer over vertellen!

vanVeg: een hip vegetarisch tentje in Haarlem

Allereerst: ik had geen fotocamera op zak, dus het zijn telefoonfoto’s geworden. Goed. vanVeg in Haarlem wordt gerund door een ervaren team dat de voordelen van gezond vegetarisch eten naar een groot publiek wil brengen. Dat support ik natuurlijk maar al te graag! Vegetarisch eten is echt lekker en helemaal niet moeilijk. Daarnaast is vanVeg bewust bezig met milieuvriendelijkheid. Zo koopt zij de ingrediënten direct op de markt, bij de boerderij of andere leveranciers. En daar blijft het niet bij. De salades worden verpakt in een glazen pot. Je betaalt een kleine vergoeding die je terugkrijgt als je de pot inlevert. Of je gebruikt hem voor de volgende bestelling. Dat is een goede marketingtruc om mensen nog een keer langs te laten komen! Uiteindelijk draait het natuurlijk om het hergebruiken van de glazen pot. Maar het leukste komt nog: neem je eigen bord, bestek of vershouddozen mee en krijg 10% korting op je bestelling. Dat vind ik zo gaaf! Dit zou gewoon een standaard moeten zijn bij alle restaurants!

vanVeg in Haarlem

Gezelligheid en bijzondere delicatessen

Het was even zoeken naar vanVeg in Haarlem. Ze zit namelijk verstopt achter Pathé. Maar als je de Grote Markt kunt vinden (wat dus echt niet moeilijk is) kun je het makkelijk lopen. Eenmaal binnen viel me de rust gelijk op. Niet op een vervelende manier, maar juist prettig. Bij vanVeg was het gezellig, open en toch knus. Ze is eigenlijk een take away, maar er zijn een aantal plaatsen waar je kunt eten. Daarnaast vind je bijzondere delicatessen die zeer geschikt zijn als cadeau. Zo zijn er glutenvrije aardbeien-rabarber cakejes in glazen pot te koop. Of bramensiroop. Ook weer wat anders dan een fles wijn (zo cliché!)

vanVeg in Haarlem

Vegetarische menukaart

Alles op de menukaart is vegetarisch. Je kiest een combi box met samengestelde gerechten of je stelt het zelf samen. En de keuze was voor mij moeilijk, want ik wilde alles proeven! Na wikken en wegen koos ik voor een Corn Dog, Rundown Stew (gemengde groente met limoenblad en kokos) en Orange-Cashew Carrots (worteltjes in sinaasappel-cashewsaus). En oh, wat was het lekker! Vooral de Orange-Cashew Carrots was echt té gek. De sinaasappelsmaak overheerst niet en komt mooi naar voren. Daarnaast vond ik de Corn Dog ook geweldig. Een knapperige korst en smeuïg van binnen! Yum! Ik vond hem wel aan de vettige kant, dus dat was wat minder. Ik word namelijk misselijk van te vet eten. En de Rundown stew was lekker pittig. Drie gerechten zijn precies goed voor grote eters, want ik kreeg het net aan op.

Een leuk detail: je eet in kartonnen bakjes en met bestek van 100% maïszetmeel (afbreekbaar!)

Ga je Haarlem bezichtigen en wil je milieuvriendelijk vegetarisch of vegan eten? Of ben je op zoek naar een bijzondere delicatessen? Ga dan zeker langs bij vanVeg in Haarlem!

Adres en openingstijden

Adres: Zijlstraart 21A, 2011 TJ Haarlem (maandag: gesloten, dinsdag – zondag: 12.00u – 21.00u).

Ben je benieuwd naar de Corn Dog of de Rundown Stew?

Liefs,

Lysanne

Ben je in Den Haag? Eet daar de lekkerste curry bij Indian Curry House!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *