Eat Right van Nick Barnard

Eat Right van Nick Barnard

Tijdens een ritje in de supermarkt worden we aan allerlei lekkers blootgesteld. Winegums, paprikachips en die lekkere chocoladekoekjes niet te vergeten. Hoe zit het echter met traditionele voeding? Onze voorouders legden eten immers in of lieten het fermenteren. Eat Right van Nick Barnard is een moderne benadering van traditionele kennis over ons voedsel. Wat ik van het boek vindt, lees je hier.*

Eten: vroeger versus nu

Vroeger was het voornaamste doel om genoeg eten te vinden en zelf te overleven. Tegenwoordig houden we ons bezig met waar ons eten vandaan komt en hoe gezond het is. Oh ja, ik ben hier ook schuldig aan! Maar we worden continu blootgesteld aan lekker eten. Op bijna iedere hoek van de straat zit wel een eettentje of een snoepautomaat. Dan heb ik het nog niet eens over de abri’s op het station gehad. Geef toe: chocolade is natuurlijk veel te moeilijk om te weerstaan! Ook is snel en voorgekookt eten zeker verleidelijk na een dag hard werken, maar we worden vervreemd van traditionele voeding. Vroeger at men reuzel (varkensvet) op brood. Nu moet je er niet aan denken! Getver.

Eat Right van Nick Barnard

Traditionele voeding

Gelukkig is er een nieuwe trend op komst. We willen weten waar onze voeding vandaan komt en het liefst zo puur mogelijk. Zo worden steeds meer boerenmarkten georganiseerd en zijn foodfestivals steeds meer in trek. Ook merk ik dat de veganistische levensstijl populairder wordt. Vegan friendly eettentjes groeien als paddenstoelen uit de grond. Dat vind ik alleen maar leuker en leuker! Zo vond Nick Barnard het tijd om terug te gaan naar oervoeding. Verzadigend, vol met voedingsstoffen en vooral lekker eten. Daar vloeide Eat Right uit. In dit kookboek vind je technieken over boter, yoghurt, reuzel, bouillon, kimchi, zuurkool, kefir, kombucha en nog veel meer. Ook vind je informatie over het kiemen van granen en het activeren van noten. Dan heb ik het nog niet over de ruim 100 recepten en verdiepende informatie gehad!

Eat Right van Nick Barnard

Genoeg vegetarische recepten

Eerlijk is eerlijk: dit is geen super healthy super food vegan kookboek. In Eat Right draait het om traditionele verzadigende voeding. Te denken aan zuivel, vlees, vis, vet, granen, groente en fruit. Ik was benieuwd naar Nick zijn kijk op voeding. Ik vind Eat Right dan ook veel verdiepende informatie bevatten. Zo wist ik niet dat je zelf kombucha of gemberbier kan maken. Er mogen dan wel recepten met vlees en vis in staan, het boek bevat genoeg vegetarische recepten. Zo was ik enthousiast geworden over de zuurdesempizza met meel van gekiemd graan. energieballetjes met geactiveerde noten en pitten, en gefermenteerde citroenen. Ik vind het wel wat hebben, traditionele voeding. Terug naar de basis met puur, lekker en gezond eten. Dan weet je precies wat je eet, geniet je meer en krijg je meer energie. Af en toe een stukje chocolade kan er ook wel in hoor!

Eat Right van Nick Barnard is onder andere te koop bij Bol.com voor 28 euro*.

*Dit is een affiliate link

Wat vind jij van traditionele voeding?

Liefs,

Lysanne

Een puur natuur taartje? Lees dan mijn review over Goed Zoet!

*Gesponsord

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

  1. Janna

    Ik vind dit een onwijs fijne trend. Ik denk wel eens dat we met z’n allen zijn vergeten waar ons eten vandaan komt en waar het goed voor is. Het lijkt me een erg mooi en handig boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *