dinsdag, oktober 22, 2019
Desserts en ijs Recepten

Deze gezonde frambozenijsjes met mango maak je zonder ijsmachine

Gezonde frambozenijsjes mango

IJs kan het hele jaar door. Toch eten we met z’n allen in de zomer het meeste ijs. Logisch, aangezien het een lekkere manier is om af te koelen.Ben je net zoals ik dol op fruit? En wil je ijsjes maken? Ga dan voor deze gezonde frambozenijsjes met mango! Ze zijn vegan, bevatten geen toegevoegde suiker en je maakt het ijs zonder ijsmachine! In dit artikel lees je ook hoe ijs op een stokje is ontstaan.

Het verhaal van ijsjes op een stokje

Wist je dat ijs op een stokje een geschiedenis heeft? Deze soort ijsjes heten ook wel ijslolly’s. In het Engels zijn ze bekend als popsicles, afgekort naar pops. Het schijnt dat de ijsjes per ongeluk door het Amerikaans jongetje Frank Epperson zijn ontdekt. Volgens Collectors Weekly liet hij zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor. Frank ontdekte dat dit lekker smaakte, en maakte in zijn volwassen jaren een ware business van zijn ontdekking. De ijslolly was geboren.

Hij liet zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor.

Gezonde frambozenijsjes mango

Hoe maak je frambozenijs?

Gezonde frambozenijs zelf maken is makkelijk met het onderstaande recept. Geen gedoe met ijsmachines of bakjes. Je hebt een blender of foodprocessor nodig om de frambozen en mango te mixen met de sojayoghurt. En natuurlijk ijsvormpjes om de vullig erin te doen. Zelf heb ik ijsvormpjes van IKEA gebruik die ik al jaren heb. Maar je kunt ook eens kijken bij Xenos of de kringloopwinkel. Hoewel ik denk dat de kringloop niet zo snel ijsvormpjes heeft.

Tip: krijg je veel gasten op bezoek? Dan is deze bananenbrood ijsstam met havermout en noten een goed idee!

Kijk eens bij IKEA, Xenos of de kringloopwinkel voor ijsvormpjes.

Recept voor gezonde frambozenijsjes met mango

Voor 10 á 12 ijsjes
Bereidingstijd: 15 minuten + 1 nacht
Nodig: blender, 12 ijsvormpjes

Ingrediënten

  • 500 milliliter ongezoete sojayoghurt
  • 1/2 doosje bevroren mango
  • 1/2 doosje bevroren frambozen
  • 12 druppels stevia
  • optioneel: sojamelk

Bereidingswijze

  1. Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 1/2 doosje bevroren mango en de helft van de stevia (6 druppels) in de blender.
  2. Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
  3. Vul dan de ijsvormpjes voor de helft met het mangomengsel totdat alles op is.
  4. Voeg daarna de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 1/2 doosje bevroren frambozen en de helft van de stevia (6 druppels) in de blender.
  5. Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
  6. Vul de ijsvormpjes verder met het frambozenmengsel totdat alles op is.
  7. Laat de gezonde frambozenijsjes ten slotte 1 nacht in de vriezer hard worden.

Deel je creatie met ons! Maak een foto, zet op Instagram en gebruik #thisisjoan. Of tag @thisisjoan1.

Wat is jouw favoriete smaak fruitijs?

Liefs,

Lysanne

2 thoughts on “Deze gezonde frambozenijsjes met mango maak je zonder ijsmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top