maandag, juli 22, 2019
Desserts en ijs Recepten

Mango frambozenijsjes voor als je afkoeling nodig hebt

Suikervrije mango frambozenijsjes

Lysanne’s hitteprotocol is ingevoerd! Dat betekent ijs. Heel veel ijs. Dat hebben we allemaal echt nodig om niet als sneeuwpoppen in de zomerhitte weg te smelten. Deze mango frambozenijsjes zijn eenvoudig te maken, summerproof en je hebt er veel plezier van. En ze zijn helemaal vegan! Vergeet niet om ze uit te delen aan iedereen die oververhit is!

Het verhaal van ijsjes op een stokje

Wist je dat er een geschiedenisverhaal achter ijs op een stokje zit? Deze soort ijsjes heten ook wel ijslolly’s. In het Engels zijn ze bekend als popsicles, afgekort naar pops. Het schijnt dat de ijsjes per ongeluk door het Amerikaans jongetje Frank Epperson zijn ontdekt. Hij liet zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor (Marks, 2012). Frank ontdekte dat dit nog lekker smaakte en maakte in zijn volwassen jaren een ware business van zijn ontdekking. De ijslolly was geboren.

Suikervrije mango frambozenijsjes

Zoek verkoeling in de zomer

De zomer is leuk. Te denken aan prachtige bloemen, groene natuur en nieuwe oogsten. Helaas is de zomer niet voor iedereen weggelegd. Zo kun je snel oververhit raken, kan je huid verbranden en kan je eetlust verdwijnen. Dan heb ik het nog niet over de warme nachten gehad. Ben ik de enige die niet kan slapen zonder deken, maar het veel te warm krijgt? Daarom is het belangrijk om verkoeling te zoeken. Zo kun je een ijskoud voetenbad nemen onder het genot van een glas ijskoud fruitwater. Deze mango frambozenijsjes zijn ook heel geschikt!

Recept voor mango frambozenijsjes

Voor 10 á 12 ijsjes
Bereidingstijd: 10 minuten + één nachtje
Nodig: blender en 12 ijsvormpjes

Ingrediënten

 • 500 milliliter ongezoete sojayoghurt
 • 1/2 doosje bevroren mango
 • 1/2 doosje bevroren frambozen
 • 12 druppels stevia (bijvoorbeeld Body & Fitshop)
 • optioneel: sojamelk

Bereidingswijze

 1. Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 1/2 doosje bevroren mango en de helft van de stevia (6 druppels) in de blender.
 2. Mix de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
 3. Vul de ijsvormpjes voor de helft met het mangomengsel totdat alles op is.
 4. Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 1/2 doosje bevroren frambozen en de helft van de stevia (6 druppels) in de blender.
 5. Mix de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
 6. Vul de ijsvormpjes verder met het frambozenmengsel totdat alles op is.
 7. Laat één nachtje in de vriezer hard worden.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Wat is jouw hitte tip?

Liefs,

Lysanne

Bak ook eens een zomerse cake! Deze citroen-havercake met cashewfrosting is perfect!

2 thoughts on “Mango frambozenijsjes voor als je afkoeling nodig hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top