Fotodagboek 6

Fotodagboek 6

Pfhoe! Gelukkig heb ik juni overleefd! Na alle scriptiestress zat ik in een enorme overwerkte dip. Maar ik heb veel leuke dingen gedaan en rust genomen om er weer bovenop te komen. En dat is gelukt! Zo heb ik nieuwe recepten ontdekt en een vintage Seiko gekocht. Kijk je mee met mijn fotodagboek 6?

Fotodagboek 6

Rokjes en vlechtjes

Zomerweer vraagt om rokjes! Alhoewel ik eigenlijk niet zo van rokjes houd. Ik voel me altijd zooo ongemakkelijk in rokjes. En de kans bestaat dat die omhoog waait als je in de wind fietst (dit is mij niet overkomen… Gênant!) Toch heb ik besloten om mijn rokjesangst te overwinnen en draag meer rokjes! Zo ook dit leuke roze vintage skaterrokje die al veel te lang ongedragen in de kast hangt. Daarnaast herontdekte ik van de week een schuine vlecht. Mijn haar was nat, maar ik moest werken. Dus maakte ik een vlecht, zodat mijn haar niet zou beschadigen. Het voordeel is dat je mooi golvend haar terugkrijgt!

Hummus pannenkoek en salade

Tegenwoordig ben ik een pannenkoekprinses. Ik vind het super leuk om verschillende pannenkoekenrecepten uit te proberen. En ik geef het zelf toe: ik ben er best goed in! Zo maakte ik heerlijke pannenkoeken van gele erwten- en boekweitmeel. Mijn vriend maakte de topping van courgette, champignons en speckjes van de Vegetarische Slager. Ik voegde er zelfgemaakte hummus en rucola bij en tadaaa. Een lekkere eiwitrijke maaltijd! Ook bereidde ik met de restjes groente uit de koelkast van mijn vriend een lekkere zomersalade!

Vintage Seiko en Jip

Omg! Wat ik nou op mijn werk vond (ik werk in een kringloopwinkel). Een vintage Seiko horloge! Het leuke was dat hij het nog deed. Seiko is een redelijk duur horlogemerk, maar ik betaalde nog geen twee euro voor dit horloge. Ik ben er zo blij mee! Daarnaast hebben we thuis een logé: Jip. Dit is het konijn van mijn zus. Ze ziet er lief uit, maar ze is zo ontdeugend! Ze bijt overal aan en luistert totaal niet. Jip vindt het ook leuk om kranten uit haar hok te gooien. Maar uiteindelijk kan ze ook wel lief zijn hoor. Jip is nog heel jong en zit vol met energie!

Springrolls en courgettebootjes

In de studentenkamer van mijn vriend is het bloedheet in de zomer. Lees: je smelt weg als een sneeuwpop! Als je dan warm gaat eten, is het helemaal niet uit te houden. Zeker niet als het ook nog eens pittig is. Daarom maakte ik koude springrolls met groente en gemarineerde pindatempeh. Nog een pindasausje erbij en eten maar! Daarnaast heeft mijn vriend een ver-schrik-ke-lijke combimagnetron. Deze stond al in de keuken toen hij er ging wonen. Dat apparaat is niet echt als oven te gebruiken. Wie ooit deze uitvinding heeft bedacht… Maar courgettebootjes kan het nog wel aan. Ik vulde een courgette uit eigen tuin met zelfgemaakte hummus en topte dit met cashewnoten. Erg lekker en eenvoudig te maken!

Aarbeien en bloemen uit tuin

Mijn moeder verbouwd verschillende soorten groenten en fruit in de achtertuin. Super leuk en ik realiseer me dat ik echt gezegend ben dat dit kan. In juni kwamen de eerste aardbeien tevoorschijn. Zo lekker! Ik eet het fruit uit het vuistje, want ik vind het veel te zonde om ze ergens in te verwerken! En de bloemen op de rechterfoto komen ook uit de achtertuin. Die waren ideaal om als foodprep te gebruiken!

Spinaziebowl en rozentuin

Ten slotte maakte ik weer een superfood spinazie smoothiebowl (ik krijg er geen genoeg van!) Dit keer topte ik de smoothie met glutenvrije haverflakes van de Ekoplaza. Super lekker, gezond en zonder suiker! Daarnaast kom ik graag in de achtertuin van de ouders van mijn vriend. Ik vind het een prachtige tuin! Het staat vol met bloemen en bijzondere planten. De tuin ziet er als een cottage tuin uit. Kijk dan hoe mooi de roze rozenstruik is! Ik ben verlieeeefd.

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw maand juni?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s? Bekijk mijn fotodagboek van mei!

Comments

 1. Claire

  Wat een leuk overzicht! Wat een super schattig konijntje trouwens, ook al is ‘ie stiekem een beetje ondeugend haha. Wat een geluk dat je alles zo uit de tuin kan plukken, lijkt me heerlijk!

  1. Post
   Author
   Lysanne

   Haha, ze is nu al weer aan het knagen aan haar hok. Echt zo vervelend soms! Ja, heerlijk al die verse groente en fruit! Ik heb ook al mini komkommers gegeten ;).

 2. Sandra

  Al dat lekkere eten, houuuu op haha! Die horloge die je op je werk in de kringloopwinkel vond vind ik trouwens écht gaaf. Een tijd geleden hadden mijn ouders ook een Seiko horloge voor mij meegenomen toen ze bij de kringloop waren, een zwarte. Ben daar ook echt heel blij mee. :) Die rozenstruik trouwens: zó mooi!

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *