HEMA limited edition nuts en fruit candy

7 juli 2017 0 Door Lysanne

HEMA limited edition nuts en fruit candy

De zon laat zich de afgelopen twee weken niet echt zien. Maar dan halen we haar gewoon weer terug! Zo ook HEMA. Zij komt met iets leuks: een limited edition zomerassortiment. Te denken aan koekjes, fruitcandy, lekkere noten of verfrissend smaakwater. Ze zijn handig om in je tas mee te nemen voor onderweg! Ik probeerde HEMA limited edition nuts en fruit candy*.

HEMA limited edition nuts en fruit candy

Ik snack serieus de hele dag door. De he-le dag. Zeker als ik zo’n bakdag heb. Dan moet ik gewoon al het lekkers proberen. Maar onderweg heb ik eigenlijk nooit wat te snacken bij me. En dan baal ik als een stekker wanneer ik super duizelig ben. Ik heb namelijk een lage bloeddruk. Dan denk ik: Lys, neem nou wat mee in je tas! Je weet dat je snel duizelig bent. Maar ik wil wel wat verantwoords in mijn tas hebben. Een chocoladereep is lekker, maar niet al te handig met warm weer. Tenzij je een geplette reep wilt. Dan zijn noten of fruitsnoepjes ideaal! Verantwoord, lekker en het smelt niet.

HEMA limited edition nuts en fruit candy

HEMA nuts and seeds, berries of beans

Dat noten super gezond zijn, is algemeen bekend. Zeker als je vegetariër of veganist bent. Zo eet ik elke dag een klein handje nootjes, omdat ik noten super lekker vind. Volgens mij was ik in mijn vorige leven een eekhoorn. Nee, echt. Wel vind ik het belangrijk dat de noten van goede kwaliteit zijn! Zo kom ik af en toe noten tegen waarvan ik denk: die hebben écht te lang in het stof gelegen. Daarom ben ik kritisch wat noten betreft. HEMA verkoopt drie soorten in zakjes van 175 gram: noten en pitten met stukjes abrikoos, noten en bessen met cranberry’s en goij bessen en noten en bonen met sojabonen. De zakken van de HEMA voldoen aan mijn noteneis! Ze zijn knapperig, smaakvol en precies goed. Vooral de groene zak met dry roasted nuts and beans is té lekker! Knapperig en zoutig. En dat heb je precies nodig in de zomer met een lage bloeddruk. De zakken kosten 2,75 euro. Dat is een goede prijs voor een zak met kwaliteitsnoten.

HEMA limited edition nuts en fruit candy

HEMA fruitcandy

Daarnaast komt HEMA met drie smaken fruitcandy: aardbei, mango en zwarte bes. Kijk die leuke zomerse verpakkingen! Daar word ik nou blij van. En al helemaal van die schattige fruitvormpjes. De zakjes bevatten ieder 50 gram fruitsnoepjes. Ze zijn gemaakt van 97% fruit, biologisch en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen. Zo’n snoepje wil ik dus wel eten! Ik ben vooral fan van de mango en zwarte bes.

Ingrediënten zwarte bes: 67% appeldiksap*, 22% geconcentreerde appelpurree*, 3% zwarte bessenpuree*, 2,5% zwarte bessensap*, geleermiddel E440, rijstmeel*, natuurlijk aroma, geconcentreerd citroensap*. *= van biologische herkomst.

E440 is natuurlijke pectine wat men vaak maakt uit appel en sinaasappelpulp (Goedgeweten, z.j.). Dus de snoepjes zijn gelatinevrij. Yes! Dat vind ik dus heel gaaf. Ik begrijp ook echt niet waarom gelatine wordt gebruikt, terwijl het dus ook zonder kan. Ik vraag me alleen wel af wat het natuurlijk aroma is. HEMA, help? De zakjes kosten 1,50 euro per stuk. Dat vind ik een goede prijs voor biologisch snoep.

Ben ik tevreden over HEMA limited edition nuts en fruit candy? Zeker! De noten en fruitsnoepjes zijn erg lekker. Het formaat is ideaal om in je strand- of handtas mee te nemen voor onderweg. Daarnaast vind ik het heel goed dat de snoepjes geen gelatine bevatten, hoewel ik me afvraag wat natuurlijk aroma is. Hebben de zakjes mijn tas gehaald? Nee, ze waren al op ;).

Wat vind jij van HEMA limited edition nuts en fruit candy?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Maak ook eens je eigen pure chocoladebrokken met superfoods.