Groen leven, Lichaamsverzorging

Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

Hennep is een veelzijdige plant! Zo maakt men ondere andere drugs. Euhm ja, daar ga ik het niet over hebben. De hennepplant wordt ook gebruikt voor voedsel, bouwmateriaal en cosmetica. Zo ook in gezichtscrèmes. Waarom? Hennep schijnt krachtige eigenschappen te hebben. Daar was ik wel nieuwsgierig naar! Daarom mocht ik Cibdol Aczedol CBD-crème voor de vette en onzuivere huid proberen.*

Cibdol Aczedol CBD-crème

Allereerst: dit artikel wordt een beetje wetenschappelijk. Trek je labjas maar aan! Goed. Ik gebruik hennepproducten al een tijdje. Zo maak ik shakejes met hennep proteïnepoeder en strooi ik hennepzaad over mijn smoothiebowls. Ik was echter niet bekend met CBD-olie. Alhoewel ik verhalen las over dat sommige huidkwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat wilde ik ook wel, aangezien ik al jaren last heb van een plek op mijn voorhoofd met onzuiverheden. Na wat onderzoek heb ik besloten om geen olie in te nemen, omdat het de werking van statines kan beïnvloeden (lees: ik heb familiaire hypercholesterolemie) (Cassini, 2017). Raadpleeg dus altijd je arts voordat je hennepolie gaat gebruiken! Daarentegen wilde ik de Cibdol Aczedol CBD-crème voor de vette en onzuivere huid proberen.

CBD

Voordat ik meer ga vertellen over de crème, is het van belang om te weten wat CBD is. CBD, ook wel cannabidiol, is een cannabinoïde in hennep (Cibdol, z.j.). Het schijnt veel therapeutische toepassingen te hebben en helpt te ontspannen. Ook blijkt CBD goed voor de gezondheid te zijn. Notitie: CBD is niet hetzelfde als THC. Dat laatstgenoemde is dus drugs. Je kunt niet high worden van CBD.

Wat is het verschil tussen een reguliere crème en CBD-crème? Dat zijn de aanwezige liposomen die als beschermende blaasjes om de CBD heen zitten. Hierdoor kan de huid de crème langzamer opnemen, waardoor het effect groter is.

Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

CBD-crème vette en onzuivere huid

Cibdol Aczedol CBD-crème voor de vette en onzuivere huid bevat vier hoofdingrediënten:

  1. CBD cannabidol (reguleert overmatige talgproductie, werkt ontstekingsremmend en als antibioticum).
  2. Tetrahydrodiferuloylmethaan (blokkeert specifieke ontstekingsstoffen).
  3. Myricetine en Ursolzuur (werken als extra ontstekingsremmende en antibiotische middelen en maken biofilms, die voorkomen dat bacteriën in contact komen met CBD).
  4. Dexpanthenol (verlicht jeuk en ondersteunt het herstel van de huid).

Cibdol Aczedol CBD-crème zit in een potje van 50 ml. Ik vind het potje er ook best wetenschappelijk uitzien. Zo wit als een labjas. Misschien een tikkeltje saai, maar het gaat om de crème. Deze heeft een groene hennepachtige kleur. De geur? Typisch hennep. Het ruikt nootachtig en aards. Daar moet je dus wel echt aan wennen. Bovendien werd mijn huid geelachtig, dus het is niet zo geschikt voor overdag. Tenzij je een wortel wilt zijn ;). Overigens ontstaat die gele kleur door de 100% natuurlijke ingrediënten. Ook kan de crème afgeven (sorry mam voor de handdoek). Na een nachtje intrekken, voel ik dat mijn huid zacht en voedend aanvoelt. Het voelt goed! Ik moest wel heel erg wennen aan de hennepgeur. Maar dat moet je ook als je henneppoeder nuttigt. Helaas kan ik niets zeggen over de werking tegen onzuiverheden, omdat ik dit echt op lange termijn moet testen.

Over Cibdol

Cibdol is een Zwitsers bedrijf die 100% natuurlijke CBD-oliën en -crèmes aanbiedt. De CBD maakt ze met Europese hennep. Daarnaast houdt Cibdol zich aan de ‘Zwitsere benadering’. Dit houdt in dat het bedrijf werkt met strikte normen die innovatieve, wetenschappelijke methodes volgt. Ook maakt Cibdol geen gebruik van kristallen of CBD-isolaten. Bovendien gebruikt ze natuurlijke ingrediënten en veilige extracties waardoor de ingrediënten genetisch gemodificeerd vrij zijn. Ten slotte is de CBD-olie goud. Dat betekent dat de olie wordt gefilterd en geen wassen, vetten en chlorofyl bevat. Het laatstgenoemde zorgt voor een zwarte kleur. Wil je meer weten over Cibdol? Kijk dan op de website van Cibdol.

Cibdol Aczedol CBD-crème is te koop in de webshop voor 39.00 euro. Er zijn drie andere crèmes te koop tegen eczeem, normale tot droge huid en ondersteuning bij psoriasis (chronische huidaandoening). Cibdol verkoopt ook CBD-olie en een supplement.

Ben jij bekend met CBD? Wat zijn jouw ervaringen?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Lees ook eens mijn artikel over vegan haarverzorging uit Duitsland.

Leave a Reply

Required fields are marked*