Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

CBD is tegenwoordig helemaal hip. CBD, ook wel bekend als hennep, schijnt krachtige eigenschappen te hebben. Het goedje is te koop in vloeibare versie of bijvoorbeeld als crème. Ik was nieuwsgierig naar de crème-variant en mocht Cibdol Aczedol CBD-crème testen, speciaal voor de vette en onzuivere huid. In dit artikel vertel ik je alles over CBD en wat ik van Cibdol Aczedol CBD-crème vindt.*

Producten van hennep

Ik ben al langer bekend met hennepproducten. En nee, ik bedoel niet dat ik hennep rook. Ik gebruik namelijk hennepzaad en hennep eiwitpoeder. Ik was echter niet bekend met CBD-olie, maar ik wilde het wel proberen. Er gingen namelijk verhalen rond dat huidkwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat wilde ik ook wel, aangezien ik al jaren last heb van een plek op mijn voorhoofd met pukkeltjes.

Voordat je CBD-olie gaat gebruiken

Zoals ik al eerder schreef, wilde ik graag CBD-olie testen. Na wat onderzoek heb ik besloten om geen olie in te nemen. CBD-olie kan de werking van medicijnen beïnvloeden, waaronder mijn medicijnen (Cassini, 2017). Ik raad daarom aan om eerst je huisarts te raadplegen voordat je hennepolie gaat gebruiken.

Gelukkig was er een andere optie om te testen, namelijk Cibdol Aczedol CBD-crème die je op je gezicht smeert. Ik probeerde dus de variant voor de vette en onzuivere huid.

Wat is CBD?

CBD, ook wel cannabidiol, is een cannabinoïde in hennep (Cibdol, z.j.). Het goedje schijnt veel therapeutische toepassingen te hebben, en helpt je ontspannen. Daarnaast blijkt CBD goed voor je gezondheid te zijn. Notitie: CBD is niet hetzelfde als THC. Dat laatstgenoemde is drugs waar je high van wordt. Dit is niet het geval met CBD. Dus je gaat geen unicorns om je hoofd zien als je CBD gebruikt.

Verder is er verschil tussen een reguliere crème en de CBD-crème. De aanwezige liposomen in CBD-crème zitten als beschermende blaasjes om de CBD heen, waardoor je huid de crème langzamer opneemt. Hierdoor is het opname-effect groter. Klinkt ingewikkeld, maar is dus goed voor je huid!

Je gaat geen unicorns om je hoofd zien als je CBD gebruikt.

Cibdol Aczedol CBD-crème vette en onzuivere huid

Vier hoofdingrediënten in CBD-crème

Cibdol Aczedol CBD-crème bevat de volgende vier hoofdingrediënten:

  1. CBD cannabidol: reguleert overmatige talgproductie, werkt ontstekingsremmend en als antibioticum.
  2. Tetrahydrodiferuloylmethaan: blokkeert specifieke ontstekingsstoffen.
  3. Myricetine en Ursolzuur: werken als extra ontstekingsremmende en antibiotische middelen en maken biofilms, die voorkomen dat bacteriën in contact komen met CBD.
  4. Dexpanthenol: verlicht jeuk en ondersteunt het herstel van de huid.

Hennepgeur en gele kleur

Tijd om te testen! Cibdol Aczedol CBD-crème heeft een groene hennepachtige kleur. En dat zie je op je huid. Mijn gezicht werd een beetje geelig. Gelukkig gebruikte ik ‘m in de avond, dus ik had geen last van de ik-zit-te-vaak-onder-de-zonnebank-effect. De hennepcrème gaf de volgende dag helaas af aan de witte handdoek (sorry mam). Overigens ontstaat die groene kleur door 100% natuurlijke ingrediënten.

Daarnaast moest ik erg wennen aan de geur. De crème ruikt namelijk nootachtig en aards. Dat is gewoon de geur van hennep, dus niet veel aan te doen.

Nu denk je vast: is de hennepcrème dan zo slecht? Nee hoor. Na een nachtje intrekken, voel ik dat mijn huid zacht en voedend aanvoelt. Het voelt goed! Ik moest wel even een paar keer langs mijn gezicht. Lekker zacht :). Helaas kan ik niets zeggen over de werking tegen onzuiverheden, omdat ik dit echt op lange termijn moet testen.

Ik gebruikte ‘m in de avond, dus ik had geen ik-zit-te-vaak-onder-de-zonnebank-effect.

Conclusie

Cibdol Aczedol CBD-crème is een goede huidcrème die je huid voed en verzacht. De geur van de huidcrème is wennen, omdat het wat ‘aards’ ruikt. Daarnaast kan de groene kleur afgeven op je kleding of kussen, dus pas op met gebruik. Ik ben tevreden over de crème, maar ik ga hem niet kopen. Grofweg, omdat ik de geur en het afgeven minder vindt.

Over Cibdol

Cibdol is een Zwitsers bedrijf die 100% natuurlijke CBD-oliën en -crèmes aanbiedt. De CBD maakt ze met Europese hennep. Daarnaast houdt Cibdol zich aan de ‘Zwitsere benadering’. Dit houdt in dat het bedrijf werkt met strikte normen die innovatieve, wetenschappelijke methodes volgt. Ook maakt Cibdol geen gebruik van kristallen of CBD-isolaten. Bovendien gebruikt ze natuurlijke ingrediënten en veilige extracties waardoor de ingrediënten genetisch gemodificeerd vrij zijn. Ten slotte is de CBD-olie goud. Dat betekent dat de olie wordt gefilterd en geen wassen, vetten en chlorofyl bevat. Het laatstgenoemde zorgt voor een zwarte kleur. Wil je meer weten over Cibdol? Kijk dan op de website van Cibdol.

Cibdol Aczedol CBD-crème is te koop in de webshop voor 39.00 euro. Er zijn drie andere crèmes te koop tegen eczeem, normale tot droge huid en ondersteuning bij psoriasis (chronische huidaandoening). Cibdol verkoopt ook CBD-olie en een supplement.

Ben jij bekend met CBD? Wat zijn jouw ervaringen?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Ook iets ander lezen naast deze Cibdol Aczedol CBD-crème? Lees ook eens mijn artikel over vegan haarverzorging uit Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *