Fotodagboek 7

Fotodagboek 7

Jeetje! Wat gaat de tijd snel. Het lijkt wel alsof ik gisteren nog in mijn winterjas naar het station fietste. Nu is de maand juli al weer voorbij! Vakantie? Nou, nee. Ik moet mijn scriptie herkansen, werken en bananenbrood bakken. Oke, een klein beetje vakantie dan! Ook heb ik twee Finse recepten uitgeprobeerd en weer eens in jaren getekend. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 7?

Fotodagboek 7

Scriptie herkansen en tekenen

Ja hoor, ik moet mijn scriptie herkansen. Toen ik dit hoorde kon ik wel door de grond zakken. Ik heb ook heel de dag gehuild. Ik begreep er helemaal niets van! Ik heb het nu maar geaccepteerd zoals het is. Ik ga namelijk de volgende kans wél halen. Hoewel mijn motivatie al op vakantie is. (Hallo! Heeft iemand motivatie gezien?) Misschien dat ik het maar even een tijdje moet laten rusten, zodat ik er met een frisse blik naar kan kijken. Dus nu ben ik ter afleiding aan het tekenen. Het is leuk om te doen en goed als afleidingstherapie.

Finse recepten

Nieuwe recepten proberen werkt ook goed tegen stress en negativiteit. Zo probeerde ik twee nieuwe Finse recepten. Op de linkerfoto zie je Rieska. Dat is een Fins aardappelbrood. Het recept bestaat uit bloem, aardappel en zout, maar is heel lekker! Officieel beleggen de Finnen het brood met zalm. Aangezien ik vegetariër ben, is dit brood met hummus ook heel lekker! Daarnaast had ik het idee om een nieuwe variant op de Finse rijsttaartjes te maken. Ik dacht na over een zoet taartje. Uiteindelijk vulde ik ze met zoete aardappel en kaneel. Heel erg lekker!

Transparante vlinder en blauwe bessenplant

Mooie vinder hè? Mijn vriend stuurde deze foto. Hij zag hem op Texel. De vlinder is lichtblauw en transparant. Het doet me denken aan een maansteen. Magisch is het wel! Over blauw gesproken: in het voorjaar kreeg ik een blauwe bessenplant van Brazelberry. En ik kan je vertellen dat ik blauwe bessen kan plukken! Super tof. Ik wist niet dat blauwe bessenplanten goed groeiden in Nederland.

The Spirit en maiskolven

Naast alle drukte ging ik samen met mijn vriend naar de Finse sauna in Rotterdam (en om Finse chocolade in te slaan). Ik hoorde goede verhalen over restaurant Spirit, dus besloten we daar te gaan eten. Ohh myy… Wat is het eten daar lekker! Ik wilde alles proberen, dus mijn bord zat propvol. Bovendien kon ik niet eens kiezen tussen de duizenden (ja echt) gerechten! Van de prijs werd ik minder blij. Ik betaalde namelijk 20 euro voor dit bord. Zeg maar dag tegen je studentenportemonnee. Daarentegen zijn alle gerechten vegetarisch en biologisch. Dus dat zie je dan in de prijs terug. Ook maakte ik maiskolven met kokosolie en kokosbloesemsuiker. Yum! Net zoals vroeger, alleen dan een gezondere variant.

Vegan Turkse pizza en Hakuna Matata

Ten slotte maakte ik vegan Turkse pizza. Ik had daar zo’n zin in. Als puber at ik wel eens Turkse pizza bij een vriendinnetje thuis. Zo lekker, alleen niet vegetarisch natuurlijk. Aangezien ik al vijf jaar geen vlees eet, maakte ik een vegan variant. Zelfs de knoflooksaus was vegan! De wrap maakte ik van linzenmeel en zoete aardappelmeel met wat water. Lekker! Oh ja, Jip wilde koning spelen. Hakuna Matata! ;)

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw maand juli?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s? Bekijk mijn fotodagboek van juni!

Comments

  1. Priscilla

    Jeetje wat balen dat je je scriptie moet herkansen. Heb je al een inzage gehad zodat je inmiddels weet welke punten je kunt verbeteren? Heel veel succes iig! Oh, en al dat zelfgemaakte eten ziet er heerlijk uit.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *