Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul is denk ik wel de meest toeristische plek van Nederland waar ik ben geweest. Terrasjes, terrasjes en nog meer terrasjes vol met kijkende dagjesmensen. (Serieus, ik word daar echt ongemakkelijk van…). Wist je dat er veel vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul te vinden zijn? Die laat ik graag aan je zien!

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg is een heel mooie plek. Ik raad je zeker aan om daar een weekendje of een paar dagen naar toe te gaan. Ik zou je trip dan wel combineren met de omgeving, zoals Maastricht en Aken. Na één dag heb je namelijk écht alle terrasjes wel gezien. Sterker nog: ze komen je neus uit! Als je dan toch even koffie wilt drinken, ga dan naar Aan de Linde en bestel een cappuccino. Ik heb nog nooit zo’n luxe kofie gehad: koekje, nougat en advocaat met slagroom op een mooi plaatje. Bovendien is de koffie precies heet genoeg en kun je hem met sojamelk bestellen!

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Vintage advertenties

Nadat ik totaal off topic ben gegaan, wil ik je graag de vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul laten zien! Ik ben drie keer in Valkenburg geweest en ze blijven mijn aandacht trekken: de advertenties die je regelmatig tegenkomt aan de zijkant van een huis. Prachtig! Helaas worden sommigen niet meer bijgehouden en zijn ze in verval geraakte. Hoewel dat een magisch effect creëert.

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Art nouveau HEMA

Wat hebben art nouveau en de HEMA met elkaar gemeen? Nou eigenlijk niets. Maar in Valkenburg wel. Waar je dit pareltje kunt vinden? Door naar de achterzijde van de HEMA te lopen. Hier is het restaurant gevestigd. Dit is zo mooi! Ik zou willen dat er veel meer art nouveau in Nederland was!

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

We do remember

Als je over de brug naar restaurant Aan de Linde loopt (vergeet die cappuccino niet!), zie je aan de rechterkant een monument in de vorm van een Amerikaanse helm uit de Tweede Wereldoorlog. Dit monument heeft als onderschrift: ‘we do remember’. Het verwijst naar de bevrijding van Valkenburg in 1944 door de Old Hickory Division. Bijzonder! Door zulke monumenten sta ik altijd even stil over het feit wat zij hebben gedaan. Hierdoor kunnen we in een vrij land leven.

Vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul

Andere vintage pareltjes

In Valkenburg aan de Geul zijn meer vintage pareltjes te vinden. Nou ja, historische pareltjes. Te denken over de Gemeentegrotten, de fluweelengrot, de kasteelruïne en de kasteeltuin. Ik heb alleen de Gemeentegrotten gezien, dus over de rest kan ik weinig vertellen. In ieder geval: ga eens naar de vintage pareltjes van Valkenburg aan de Geul kijken en zie hoe bijzonder ze zijn!

Ben jij wel eens in Valkenburg geweest?

Liefs,

Lysanne

Lees ook eens mijn vintage liefde in huis 3.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Comments

  1. Wietske Zomer

    Hoi Lysanne,
    Het is wel een hele tijd geleden dat ik in Valkenburg (meerdere keren daar geweest) ben geweest en bewaar er een fijne herinnering aan. Ik voel mij net als jouw heel ongemakkelijk bij de vele terrassen, en hou er ook niet van om daar plaats te nemen. Ik woon zelf in een mooie stad, ook met veel terrasjes, wel gezellig maar ik zoek liever ergens buitenaf een leuk terras op waar het rustiger is, genietend van de natuur.
    Leuke foto’s heb je gemaakt, daar geniet ik van en dank voor het delen hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *