Krachtig tussendoortje: dadelrepen met banaan

Dadelrepen maken
Dadelrepen maken

Het is weer tijd om te blokken voor de tentamens! Nou ja, ik heb alle tentamens van mijn studie al gehad. Ik blok voor mijn scriptie. Daarom heb ik energie nodig. Heel veel energie. Dus dan zijn gezonde snacks uitermate belangrijk om genoeg energie te hebben. Overigens is het ook een excuus om extra veel pauzes in te lassen. Deze dadelrepen met banaan en walnoten zijn lekker, voedzaam en gezond. Kom, we gaan de dadelrepen maken!

De mooiste bloemen die er zijn

Rozen zijn mijn favoriete bloemen. De vorm is namelijk prachtig, de kleuren zijn om verliefd op te worden en de bloem straalt een en al elegantie uit. Je kunt me dus echt blij maken met een bosje rozen! Sterker nog: ik word al vrolijk als ik de gekleurde bloemetjes bij de bloemenkraam zie staan. Zo mooi!

Ik had nog een pakje rozenblaadjes in de kast staan waar ik niets mee deed. Dus ik gebruikte ze als versiering toen ik deze gezonde dadelrepen op de foto zette. Een mooi effect, vind je niet?

Dadelrepen maken

Persoonlijk vries ik de dadelrepen in, omdat ze dan langer lekker blijven. Je kunt ze echter ook in een afgesloten trommel bewaren. Maar die trommel redden ze niet eens! Oh ja, nog een dingetje. Ik vond in de kringloop een ‘Texelse’ bloempot die op de bovenstaande foto staat. Gaaf he! Mijn familie woont van oorsprong op Texel, dus vandaar dat ik het toepasselijk vind! Terug naar het recept!

Dadelrepen recept

Voor 12 repen
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 2 uur en 15 minuten wachttijd)
Nodig: foodprocessor en bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram dadels (gewogen met pit)
  • 1 banaan
  • 75 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 30 gram rozijnen
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: zetmeel

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Laat ze 15 minuten weken in warm water.
  2. Mix de dadelstukjes, banaan, havermout, walnoten, rozijnen, kaneel en zout in de foodprocessor tot een deeg.
  3. Te droog? Voeg dan een beetje water toe. Te nat? Voeg dan meer havermout toe.
  4. Kreukel een vel bakpapier tot een prop en maak dit nat. Spreid het papier uit.
  5. Maak van het deeg een vierkante plak van ongeveer 1 cm dikte op het bakpapier.
  6. Strooi eventueel zoete aardappelzetmeel over het deeg om plakken te voorkomen.
  7. Laat de plak minstens 2 uur in de vriezer hard worden.
  8. Haal de plak uit de vriezer en snijd in 12 gelijke stukken.
  9. Strooi eventueel zetmeel op de andere kant van het deeg om plakken te voorkomen.

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.

Wat eet jij graag als tussendoortje?

Liefs,

Lysanne

Liever een andere snack? Probeer dan eens dit bananenbrood!

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *