Fotodagboek 8

Fotodagboek 8

De eerste maand dat ik op mezelf woon is voorbij! En de zomer volgens mij grotendeels ook. Ach ja, september heeft ook zo haar charmes. Goed. Terugkijkend naar augustus ben ik op vakantie geweest, heb ik dozijnen vol hummus gegeten en ben ik in jaren naar het strand geweest. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 8?

Fotodagboek 8

Raw cheesecake en kokoscappuccino

Samen met mijn vriend ging ik een koffietje drinken bij By Lima in Haarlem. Dat is zo’n leuk en schattig tentje! Ik koos voor een kokos cappuccino en samen deelden we een raw lemon cheesecake. Ik vind het nog steeds heel eng om een stuk taart te eten, ook al is het een gezond taartje. De angst om iets ‘slechts’ te eten blijft toch in mijn hoofd dwalen. En een gezond taartje associeer ik zelfs met taart. Daarom moet ik mezelf af en toe triggeren. Hoe moeilijk het ook is.

Zelfgemaakte hummus en fair trade anjers

In augustus ben ik ook op mezelf gaan wonen in Haarlem. Super leuk en spannend, maar ook af en toe eenzaam. Zo vond ik de eerste week dra-ma-tisch! Ik voelde me echt opgesloten, omdat ik elke dag in mijn kamer aan het werk was. Dan zijn het niet die vier witte muren die tegen je praten. Ik ben elke dag naar buiten gegaan om maar iets te doen. Gelukkig gaat het nu al beter! Mijn vriend komt soms langs of ik ga naar hem toe. En dan maken we het extra gezellig! Zo maakte ik zelf hummus met gebakken champignons. Laatst was mijn zus ook even langs en bracht fair trade anjers mee. Alleen had ik geen pot… Dus dan maar in een theepot, haha!

In bikini en Haarlemse kweektuin

Ik ben zeg maar het type wat niet graag uit haar comfort zone stapt. Zo akward… En spontaan ergens heengaan kan ik niet zo goed. Hoewel ik de laatste tijd bewust bezig ben om dat wel te doen. Dus ik ging met mijn vriend in de avond mee naar het strand. Ik was er in geen jaren meer geweest. Laat staan in een bikini rond paraderen. Conclusie: het was super leuk! We hadden een pastasalade meegenomen en die op het Castricumse strand opgegeten. Als toetje een stuk glutenvrije Daim taart die ik in mijn eentje (!) heb gegeten. Ik ben best wel trots op mezelf. Ook omdat ik in bikini in het water (met kwallen en krabbetjes) ben geweest. Zie je wel: ik kan best uit mijn comfort zone stappen :).

Daarnaast ging ik op vakantie naar de tropen! Kijk die bananen! Grapje. Ik was in de Kweektuin in Haarlem. Daar groeit zelfs een zoete aardappelplant. Gaaf!

Aken en eenhoornsnoep

Ik ging wel op vakantie naar Valkenburg. Dan moet ik natuurlijk ook naar Duitsland om vegan spullen in te slaan! Zo kocht ik vegan nachtcrème, veel, heel veel chocolade en gelatinevrije eenhoorn snoepjes! Ik zit in een eenhoornfase. Dus overal waar Lys eenhoorns ziet, schreeuwt ze: ”Kijk, een unicorn!”. Zo ook in Duitsland. Je had het gezicht van mijn vriend moeten zien.

Marres kitchen en vegan pulled pork

Ook ging ik uiteten bij Marres Kitchen in Maastricht. Marres is een huis met hedendaagse cultuur. In de tuin is het restaurant gevestigd. Hier kun je op een knusse plek lekker eten. Zo nam ik twee voorgerechten: falafel met een tahinsausje en hummus met foccacia in plaats van een hoofdgerecht. Lekker! Mijn vriend had een gerecht met eend en krieltjes. Leuk detail: Marres Kitchen zit in de Capucijnenstraat. Daar doe je het al voor als veggie zijnde!

Lysanne

Uit mijn comfort zone

Ten slotte nog een comfort zone dingetje: ik draag niet zo veel make-up meer. Gewoon, geen zin in. En dat terwijl ik op de middelbare school nóóit zonder make-up gezien wilde worden. Who cares wat anderen van je vinden. I don’t. Af en toe dan. Maar ik doe lekker wat ik zelf prettig vindt ;).

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw maand augustus?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s? Bekijk mijn fotodagboek van juli!

Comments

 1. Silvy

  Super leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan!
  Haarlem lijkt me trouwens een heel leuke stad om te wonen.
  Ik weet nog dat ik ook best even moest wennen toen ik op mezelf ging wonen.
  Nu vind ik het heeerlijk, zul jij ook snel genoeg hebben. Geniet van je eigen plekje :)
  Liefs!

  1. Post
   Author
 2. Marloes

  Ik vond uit huis gaan vorig jaar ook erg spannend, en dan ging ik niet eens in mijn eentje wonen. Fijn dat je al meer gewend bent. En wat een mooie, makeuploze foto :)

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *