Recept: dadelrepen met havermout maken

dadelrepen maken

Als ik op kantoor werk, heb ik rond een uur of 3 of 4 in de middag een energiedip. Logisch, want ik ben lang aan het werk. Daarom kan ik op dat moment energie gebruiken. Heel veel energie, om de laatste uurtjes goed door te brengen. Meestal eet ik een droge cracker, maar daar werd ik niet echt vrolijk van. Dus ik besloot in de keuken te duiken en heerlijke, voedzame dadelrepen met havermout te maken. Wil je de vegan repen zelf maken? In dit artikel deel ik het recept met je. PS Je kunt de dadelrepen maken zonder oven.

Dadelrepen met havermout maken

Overleef de middagdip met deze heerlijke dadelrepen met havermout. Ze zijn eenvoudig te maken zonder oven. Probeer het recept nu.
Bereidingstijd20 minuten
Wachttijd2 uur 15 minuten
Totale tijd2 uur 35 minuten
GangSnack,Tussendoortje
KeukenVegan
Trefwoorddadelrepen,havermout,vegan
Aantal12 repen

Benodigdheden

  • 1 snijmesje
  • 1 foodprocessor
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram dadels (gewogen met pit)
  • 1 banaan
  • 75 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 30 gram rozijnen
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • optioneel: maïszetmeel

Bereidingswijze

  • Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Laat ze 15 minuten weken in warm water.
  • Mix de dadelstukjes, banaan, havermout, walnoten, rozijnen, kaneel en zout in de foodprocessor tot een deeg.
  • Te droog? Voeg dan een beetje water toe. Te nat? Voeg dan meer havermout toe.
  • Kreukel een vel bakpapier tot een prop en maak dit nat. Spreid het papier uit.
  • Maak van het deeg een vierkante plak van ongeveer 1 cm dikte op het bakpapier.
  • Strooi eventueel maïszetmeel over het deeg om plakken te voorkomen.
  • Laat de plak minstens 2 uur in de vriezer hard worden.
  • Haal de plak uit de vriezer en snijd in 12 gelijke stukken.
  • Strooi eventueel zetmeel op de andere kant van het deeg om plakken te voorkomen.

Tip: Ik heb nog veel meer heerlijke recepten voor vegan tussendoortjes gemaakt. Ik deel ze graag met je op mijn website.

Heb je het recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter in de comments. Of deel een foto van je baksel op Instagram met #thisisjoan. Vind ik leuk.


Reacties

2 reacties op “Recept: dadelrepen met havermout maken”

  1. Oeehh dit ziet er zo lekker uit. Mooi ook met die rozenblaadjes. Mijn tentamens beginnen over drie weken, dus wie weet maak ik ze tegen die tijd wel :)

    1. Dankjewel Janna! Ze zijn ook echt lekker! :)