Vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam

Vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam

Hipstertentjes groeien als paddenstoelen uit de grond. Ja, van die hippe plekken waar je lekker vegetarisch (hoera!) kunt eten en lang moet wachten op je slow coffee. Zo is het vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam écht een plek waar je als vegetariër moet zijn geweest. En dan propt Lys haar hele bord vol… That’s the spirit!

Goed eten dat beter maakt

Spirit is een ‘groen’ restaurant, gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Het idee van Spirit is eenvoudig: ‘goed eten maken dat beter smaakt’ (Spirit, z.j.). Zij serveert alleen gerechten die zijn bereid met respect voor mens, dier, milieu en economie. Je vindt er dus 100% biologische en vegetarische gerechten. Dat klinkt voor mij als muziek in mijn oren. Daar wil ik best wel een hapje gaan eten!

Vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam

Voor alle leeftijden

Voordat ik mijn tanden in veel te lekker eten kon zetten, sleepte mijn vriend me mee naar een echte Finse sauna in de Finse zeemanskerk in Rotterdam. Niet dat het een straf was, maar ik ben zo’n type die niet zweet in de sauna. Dus ik zat daar maar: was dit het? Ik wil eten! Ik begin af te dwalen, oeps. Spirit Rotterdam is gevestigd in de Groene Passage bij station Rotterdam Blaak. In de passage vind je onder andere een biologische supermarkt. Bij aankomst (rond zessen) was het bij Spirit al druk. Het leuke is dat je er alle leeftijden en levensstijlen vindt. Dus niet alleen maar twintigjarige hipsters, maar ook een vrouwtje op leeftijd. Tenzij ze een hipsteroma is natuurlijk.

Vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam

(Te) uitgebreid buffet

Het vegetarisch buffet bij Spirit in Rotterdam is uitgebreid. En dan ben ik nog zacht uitgedrukt. Spirit maakt elke dag meer dan 50 gerechten, dus dan heb je al gauw keuzestress. Er was zo veel! Ik denk wel tien soorten soep, broodjes en toetjes. Ook waren er super veel ‘hoofdgerechten’. Te denken over Brusselse wafels, rendang steak en vegan lasagne. Ik kon echt niet kiezen! Ik wilde alles proberen, dus ik schepte van alles wat er lekker uitzag een klein beetje op mijn bord. Dat resulteerde in een heel bord vol met eten. Ik had zelfs meer opgeschept dan mijn vriend. Oeps. Maar het eten was zo ontzettend lekker! Ik heb denk ik nog nooit zo lekker heb gegeten bij een vegetarisch restaurant. De kimchi salade was heel lekker, evenals de gekruide aardappeltjes en de rendang steak. Alleen de sushi vond ik niet lekker, maar ik hou niet van nori (vissmaak). Een geslaagde avond? Dat was het zeker met de sauna erbij!

Bij Spirit betaal je per 100 gram 2,95 euro (2,75 euro voor take away), dus je kunt zelf bepalen hoe vol je het bord vult. Ik legde voor mijn bord twintig euro neer. I know, duur. Maar dat was mijn eigen fout, omdat ik zo veel opschepte. Daarnaast is alles vega en bio, dus voor een keertje heb ik het er voorover. Maar voor elke week doe ik dat natuurlijk niet.

Wil je een keer iets bijzonders eten? Ga dan zeker eten bij Spirit. Ontbijt en lunch is ook mogelijk.

Adres: Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam (maandag – zaterdag: 08.00u – 23.00u).

Wat vind jij van een vegetarisch restaurant?

Liefs,

Lysanne

Ga ook eens wat drinken bij Kek de koffiebar van Delft

Comments

  1. Post
   Author
 1. Jessica J.

  Ohhh, dit klinkt zo ontzettend goed! Wel behoorlijk aan de prijs. Ik weet alleen niet of ik me zou kunnen bedwingen bij het zien van al die lekkere gerechtjes en > € 20 voor m’n bord zou moeten neertellen. :’)

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *