Fotodagboek 9

Fotodagboek 9

Het is oktober. Ik kan ‘s ochtend niet zo eenvoudig mijn bed uitkomen en het is donker als ik de laatste hap van het avondeten in mijn mond stop. Ughu. Het najaar is in zicht. Maar deze tijd van het jaar heeft ook mooie kanten, zoals ladingen pompoensoep. En spruitjes (ik ben dol op spruitjes). Anyway, tijd om te kijken naar mijn fotodagboek 9 van september.

Fotodagboek 9

Ander ontbijt

De laatste tijd komt havermoutpap mijn neus uit. Lys, hoe kun je zoiets zeggen? Het is je favoriete gerecht! Als ik in een vriendenboekje zou moeten schrijven, is havermoutpap datgene wat ik op de stippellijn bij favoriete gerecht zou schrijven. Maar ik heb er op een of andere manier even geen zin in een papje. Dus ontbijt ik tegenwoordig met sojayoghurt met banaan, appel en zelfgemaakte zaden-vijgen granola of bananenpannenkoeken met gesmolten pindakaas, kokos en rozijnen. Lekker!

Kweektuin Haarlem

Ken je de bekende Rose-en-Jack-op-het-voordek-van-het-schip-scene uit de Titanic film? Daar moest ik gelijk aan denken bij het zien van een schildpad in de Kweektuin van Haarlem. Meneer schildpad had een strategische en comfortabele plek gevonden, haha. Not. Daarnaast zag ik in de Kweektuin prachtige bloemen en planten met mooie kleuren. Ik raad je aan om een keer naar deze plek te gaan in het voorjaar of zomer. Je kunt er ook geitjes aaien en lekker lunchen!

Lekker eten

Nu ik op mezelf woon, moet ik zelf koken. Af en toe heb ik daar écht geen zin in, omdat ik moe ben van studeren of werken. Dan stop ik groente, aardappels en tofu in de oven en hoef ik er bijna niet naar om te kijken. Ideaal! Nou, ja wel opletten dat het eten niet aanbrand. Verder heb ik een super lekker nieuw gerecht gemaakt: glutenvrije pasta met pesto, courgette en vegan kipstuckjes. Ik heb er echt van genoten! De pesto van Bio+ bevat trouwens geen kaas, dus deze is vegan :).

Brocante en stress

In september vond ik ook leuke brocante spulletjes op werk: een mooie kandelaar, een stuk glas met een 3-D elfje en een te gekke vintage kaart. Het leuke van allemaal is dat het niet slecht is voor je portemonnee! Verder heb ik in deze maand gemerkt dat ik vaak geen make-up draag. De reden? Ik ben moe en gestrest waardoor ik niet goed voor mezelf zorg. Ik ben zo gestrest door school dat ik geen energie meer heb om make-up op te doen, mijn nagels te lakken of een maskertje op mijn gezicht te smeren. Super slecht, I know. Een scriptie schrijven is gewoon écht te stressvol. Daarom moet ik mezelf af en toe streng toespreken en verplicht een rustavondje nemen. Hoe moeilijk het ook is.

Taco’s en bijkletsen

Taco time! Ik had nog nooit taco’s gegeten. Hoe dan?! Geen idee. Daarom maakte mijn vriend en ik vegan taco’s met zelfgemaakte guacamole. Dit. Is. Zo. Lekker. Vinden jullie het leuk als ik het recept deel op mijn blog? Ten slotte kletste ik bij met een vriendinnetje die ik lang niet had gezien. Ik bestelde bij Fortuyn in Haarlem een soja cappuccino. Ik vind het heel fijn dat steeds meer cafés en restaurants koffie met sojamelk serveren. Go plant power! :)

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw maand september?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn fotodagboek van augustus!

Comments

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *