woensdag, april 24, 2019
Hotspot

Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Na een dagje winkelen in Maastricht heb je de restaurants voor het kiezen. Op elk plein vind je namelijk diverse eetgelegenheden, met elk zijn specialiteiten. Te denken over Frans, internationaal en bourgondisch. Vooral dat laatste. Maar is het niet veel leuker om bij een verstopt plekje te eten? Zo at ik hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht. 

Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Marres Kitchen is gevestigd in de Capucijnenstraat in Maastricht. Om die straatnaam wilde ik al bij Marres eten! Het restaurant is niet direct in het centrum te vinden, want je moet een stukje lopen vanaf het Vrijthof. Daarna is het in de straat nog zoeken naar een groene binnenplaats en dan heb je het ein-de-lijk gevonden. Dat is wel een opgave als je de hele dag hebt gewinkeld, maar het is de moeite waard! Bovendien is Marres een klein knus restaurant waar je geen last hebt van alle drukte van Maastricht.

Hipste plek van Maastricht

Marres Kitchen is onderdeel van Marres. In het historische huis worden wisselende tentoonstellingen weergegeven en in de bijbehorende stadstuin kun je met mooi weer genieten van een kopje koffie met lekkers (Marres Kitchen, z.j.). In de avond wordt Marres Kitchen omgetoverd tot een van de hipste plekken van de stad. Dat klopt zeker, want ik kon niet zo veel restaurants vinden waar je vegetarisch en/of veganistisch kan eten. Of ik heb ze over het hoofd gezien. Anyway, ik was nieuwsgierig naar het verstopte plekje Marres Kitchen.

Kookgeheimen van oma

De gerechten op de kaart worden bereid door chef-kok Maher Al Sabbagh die op jonge leeftijd de kookgeheimen van zijn oma leerde kennen. Daarnaast heeft hij in verschillende restaurants over de hele wereld gewerkt, waardoor hij de kneepjes van het vak leerde. Daarom hebben de gerechten een Midden-Oosters tintje. Dat laatste zou je niet zo een-twee-drie verwachten bij Marres. Leuk is het zeker, want hiermee onderscheidt zij zich met de andere restaurants in Maastricht. Ik vond namelijk voornamelijk Franse en bourgondische tentjes in de stad.

Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Hummus of baba ganoush

De menukaart past goed bij Marres, want er staan een paar gerechten op. Zo kun je van de vijf hoofdgerecht kiezen uit één vegetarische variant. Nu denk je vast: waarom ga je dan naar Marres als vegetariër zijnde? Nou, voor de voorgerechten! Ze doen namelijk niet moeilijk als je twee voorgerechten bestelt. De keuze bestaat uit zes vegetarische gerechten, zoals een schaal van verschillende vegetarische gerechten (zie de bovenstaande foto). Ik kon alleen niet kiezen! Ik was uren aan het twijfelen tussen baba ganoush en hummus. Baba ganoush en hummus. Hummus en baba ganoush… Ik moest mijn vriend zelfs om advies vragen, haha. Uiteindelijk koos ik voor de hummus met falafel en versgebakken focaccia. Dat was een goede keuze, want ik vond het lekker! En wat was het veel! Ik kreeg het net aan op, terwijl ik echt geen kleine eter ben. Bij het gerecht had wel meer groente gemogen dan alleen wat rucola blaadjes, maar ik ben dan ook een groentemonster.

Ik heb in ieder geval genoten van mijn hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht! Het is een aanrader als je lekker wilt eten in een rustige en kleine omgeving. Oh ja: Marres had ook lekkere toetjes, zoals citroentaart en mascarponetaart, maar helaas was mijn buik al vol met kikkererwten. Wellicht voor de volgende keer ;).

Adres: Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht (dinsdag t/m zondag: 12.00 – 17.00 uur en 18.00 – 22.00).

Ik ben benieuwd wat jij van Marres Kitchen vindt.

Liefs,

Lysanne

Is Maastricht te ver? Dan kun je ook hummus en falafel eten bij Hummus in Delft.

4 thoughts on “Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top