Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Na een dagje winkelen in Maastricht heb je de restaurants voor het kiezen. Op elk plein vind je namelijk diverse eetgelegenheden, met elk zijn specialiteiten. Te denken over Frans, internationaal en bourgondisch. Vooral dat laatste. Maar is er ook een plek waar je lekker vegan kunt eten? Jazeker! Bij Marres Kitchen, een vegan-friendly restaurant op een verstopt plekje in Maastricht. Benieuwd? Lees dan mijn review.

Marres Kitchen in de Capuncijnenstraat

Marres Kitchen is gevestigd in de Capucijnenstraat in Maastricht. Om die straatnaam wilde ik al bij Marres eten! Het restaurant is niet direct in het centrum te vinden, want je moet een stukje lopen vanaf het Vrijthof. Daarna is het in de straat nog zoeken naar een groene binnenplaats en dan heb je het restaurant gevonden. Dat is wel een opgave als je de hele dag hebt gewinkeld, maar het is de moeite waard! Bovendien is Marres Kitchen een klein, knus restaurant waar je geen last hebt van alle drukte van Maastricht.

Marres Kitchen is een klein, knus restaurant waar je geen last hebt van alle drukte van Maastricht.

Marres Kitchen in Maastricht hummus

Hipste plek van Maastricht

Marres Kitchen is onderdeel van Marres. In het historische huis worden wisselende tentoonstellingen weergegeven en in de bijbehorende stadstuin kun je met mooi weer genieten van een kopje koffie met lekkers. In de avond wordt Marres Kitchen omgetoverd tot een van de hipste plekken van de stad. Dat klopt zeker, want ik kon niet zo veel restaurants vinden waar je vegetarisch en/of veganistisch kan eten. Of ik heb ze over het hoofd gezien. Laat me weten als jij een goed tentje weet!

Kookgeheimen van oma

De gerechten op de kaart worden bereid door chef-kok Maher Al Sabbagh die op jonge leeftijd de kookgeheimen van zijn oma leerde kennen. Daarnaast heeft hij in verschillende restaurants over de hele wereld gewerkt, waardoor hij de kneepjes van het vak leerde. Daarom hebben de gerechten een Midden-Oosters tintje. Dat laatste zou je niet zo een-twee-drie verwachten bij Marres. Leuk is het zeker, want hiermee onderscheidt zij zich met de andere restaurants in Maastricht. Lees: alleen maar Franse en bourgondische restaurants.

De gerechten hebben een Midden-Oosters tintje. 

Marres Kitchen in Maastricht falafel

Vegetarisch? Kies voor de voorgerechten

De menukaart past goed bij Marres, want er staan slechts een paar gerechten op. Simple as it is. Zo kun je van de vijf hoofdgerecht kiezen uit één vegetarische variant. Nu denk je vast: waarom ga je dan naar Marres als vegetariër zijnde? Nou, voor de voorgerechten! Ze doen namelijk niet moeilijk als je twee voorgerechten bestelt.

Hummus en baba ganoush

De keuze bestaat uit zes vegetarische voorgerechten, zoals een schaal van verschillende vegetarische gerechten. Ik kon alleen niet kiezen! Ik was uren aan het twijfelen tussen baba ganoush en hummus. Baba ganoush en hummus. Hummus en baba ganoush… Ik moest mijn vriend zelfs om advies vragen, haha. Uiteindelijk koos ik voor de hummus met falafel en versgebakken focaccia. Dat was een goede keuze, want ik vond het lekker! En wat was het veel! Ik kreeg het net aan op, terwijl ik echt geen kleine eter ben. Bij het gerecht had wel meer groente gemogen dan alleen wat rucola blaadjes, maar ik ben dan ook een groentemonster.

Conclusie

Ik heb genoten van de hummus en falafel bij Marres Kitchen in Maastricht. Dit restaurant is een aanrader als je lekker wilt eten in een rustige en kleine omgeving. Oh ja: Marres had ook lekkere toetjes, zoals citroentaart en mascarponetaart, maar die zijn niet vegan.

Adres en openingstijden Marres Kitchen

Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht (dinsdag t/m zondag: 12.00 – 17.00 uur en 18.00 – 22.00).

Heb jij al bij Marres Kitchen gegeten?

Liefs,

Lysanne

Is Maastricht te ver? Dan kun je ook hummus en falafel eten bij Hummus in Delft.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *