Vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam

Vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam

Rotterdam: de stad waar mijn roots liggen. Hoewel ik een Haarlemmer ben, vind ik het interessant om deze zuidelijke stad te bezichtigen. Ik lees namelijk veel leuke verhalen over dat er veel veganproof restaurants te vinden zijn. Zo ging ik samen met mijn vriend vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam. Zeg maar hallo tegen een vegan burger!

Vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam

Bij Gys staat duurzaamheid centraal. Niet alleen het eten, ook het interieur en de bedrijfsvoering. Al het eten en drinken van het restaurant zijn met liefde gemaakt en bereid met producten uit de steek. Daarnaast is het restaurant geschikt voor zowel de vleeseter als de plantaardige eter en voor mensen die glutenvrij eten. Dat is fijn als je uit eten gaat met mensen die verschillende dieetwensen hebben!

Restaurant Gys is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg, wat eenvoudig te lopen is vanaf het Centraal Station. Onderweg kwamen we geweldige vintage winkels tegen. Ik keek mijn ogen uit! Bij elke winkel moest ik even stoppen om in de etalage te kijken. Veeeet! Ik wil daarvoor zeker een keer terug. Ook zag ik een paar panden in art nouveau stijl. Ik dacht dat Rotterdam alleen maar nieuwbouw was, maar ik had het dus mis. Anyway, terug naar restaurant Gys.

Vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam

Relaxt en leuk menu

De sfeer bij binnenkomst vond ik al fijn: rustig, relaxt, groen en fijn. Ik vind het zelf best belangrijk dat ik me prettig voel in een restaurant. Ik bedoel: pottenkijkers en obers die om de 30 seconden vragen of alles naar wens is. Ben ik de enige die dit vre-se-lijk vind? Gelukkig was dit niet het geval bij Gys.

Het menu van Gys vind ik echt leuk! Zo eet je als ontbijt pancakes met blauwe bessen, lunch je een broodje tempeh en dineer je een meatless loaf. Vergeet de kersen mascarponemousse als toetje niet! Op de kaart staat bij elk gerecht duidelijk aangegeven of het vegetarisch, vegan of glutenvrij is. Oh ja: op de kaart in het restaurant is meer keuze te vinden dan op de website. Een extra reden om eens bij Gys te eten ;).

Vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam

Vegan en glutenvrije doperwtenburger

Na een kwartier keuzestress te hebben gehad tussen een tempeh kapsalon en een burger, besloot ik te gaan voor de vegan en glutenvrije doperwtenburger met paprikahummus, gegrilde paprika en spinazie. Mijn vriend ging voor mosselen met kool, gember-tomatensaus, witte wijn, chilipeper, ui en peterselie. Samen deelden we frietjes.

Wat een geluk: het was voor mij de juiste keuze! Wat een lekkere burger was dit! Ik was nogal argwanend voor het glutenvrije broodje, omdat ik het glutenvrije brood van de supermarkt kurkdroog vind. Maar het broodje vond ik heel lekker. Het smaakte heel smaakvol en voelde ‘sappig’ aan. Daarnaast had de doperwtenburger lekker veel smaak. Ik vond alleen de frietjes niet lekker. Ze waren heel droog en smaakten niet naar frietjes. Dus ik heb ze opgeofferd en aan mijn vriend gegeven. Ik wilde nog voor een toetje gaan, maar mijn buik was al goedgevuld met juichende doperwten!  Zo lekker vond ik de burger. Overigens vond mijn vriend de mosselen lekker. Helaas kan ik dit niet beoordelen, want zelf vind ik vis en alle soortgelijke dingen niet lekker. Blu.

Ik wil nog wel een keer vegan eten bij biologisch restaurant Gys in Rotterdam! Dan ga ik denk ik voor de kapsalon. Gys is een fijn biologisch restaurant met een relaxte sfeer en voor ieder wat wils. Bovendien vind ik de prijzen van het eten prima, omdat je hetzelfde betaalt bij een ‘gewoon’ restaurant. Bij Gys eet je biologisch!

Adres: Nieuwe Binnenweg 182, 3015 BJ Rotterdam (maandag t/m zondag: 10.00 – 21.30 uur).

Wat vind jij van restaurant Gys?

Liefs,

Lysanne

Wil je liever hummus en falafel eten? Dat kan bij Marres Kitchen in Maastricht!

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Comments

  1. Marloes

    Wat een fijne review, klinkt als een heel lekker restaurant! Mijn vriend is ook gek op mosselen, dus ik denk dat ik hem hier wel warm voor krijg. Jouw vegan burger ziet er erg goed uit! Ik houd echt zo van burgers, haha. Wij willen in november weer eens uit eten gaan, maar we weten nog niet waar. Ik zal deze zeker in mijn achterhoofd houden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *