Fotodagboek 10

Fotodagboek 10

De tijd vliegt voorbij. Zie, daar gaat hij! Dat krijg je als je druk in de weer bent. Ik woon al weer drie maanden op mezelf, heb hard aan mijn scriptie herkansing gewerkt en doe ondertussen 6000 dingen in de week. Maar ik doe ook leuke dingen. Zoals art nouveau ontdekken! Kijk je mee naar mijn fotodagboek 10 van oktober?

Fotodagboek 10

Enge pizza en lekker ontbijt

Met de family ging ik pizza eten bij Woodstone. Dat was voor mij best eng, omdat ik pizza nog als ‘verboden voedsel’ zie door de eetstoornis die ik heb gehad. Maar om die reden ging ik juist voor een pizza. Ik bestelde een pesto-tomatenpizza met een glutenvrije bodem en zonder kaas. Ik kreeg de pizza alleen met kaas…. Faal! Dus peuterde ik de kaas maar van de pizza af. Na afloop voelde ik me niet zo prettig door de pizza, maar ik denk als je jezelf triggert de eetstoornis niet wint. Ik ben eigenlijk trots op mezelf dat ik het heb geprobeerd. Alle stapjes tellen! Daarnaast maakte ik een super lekker ontbijt met sojayoghurt, kiwi en glutenvrije granola. Sorry havermout, ik ruil je stiekem in voor yoghurt ;).

Delft, Haarlem of Maastricht?

Ik heb altijd gezegd dat Haarlem mijn favoriete stad van Nederland is. Ik ben er namelijk opgegroeid en woon er nu op mezelf. Ik denk echter dat Delft Haarlem licht gaat inhalen. Ik ben vaak in Delft te vinden, omdat mijn vriend er woont. Ik begin de stad steeds leuker te vinden! De grachtjes, schattige vintage winkeltjes en historische gebouwen. Haha, Haarlem heeft ook leuke winkeltjes en historische gebouwen… Wellicht dat ik beide steden de leukste van Nederland vind. Hoewel Maastricht ook heel leuk is… Ik houd al op!

Hummus uit blik en Action

Wat ik nou weer vond bij de Appie: hummus uit blik. Uit blik, ja. Hoe verzin je het. Ik wilde deze hummus wel proberen, dus nam een blik mee. Ik vond het echter niet lekker: droog, zuur en smakeloos. Ik had dan ook een flinke scheut olijfolie en kruiden toegevoegd. Zelfgemaakte hummus blijft nog steeds het lekkerst! Daarnaast vond ik vegan kokos ‘marsmallows’ bij de Action! Ze smelten alleen niet echt, maar lekker zijn ze wel! Ook kocht ik drie glutenvrije zadenrepen voor 0,39 euro per stuk. Dat is geen geld, want de repen zijn groot!

Jaren ’20 details en konijnenpak

Toen ik vanaf station Haarlem de trein naar Delft of Den Haag pakte, zag ik op de muur twee heel mooie jaren ’20 kunstwerken. Nou ja, de bovenste dan, want het blauwe kunstwerk is ‘nieuw’. Ik vind station Haarlem zo mooi, omdat het nog volledig in jaren ’20 staat is. Zelfs de wachtkamers van de eerste, tweede en derde klas bestaan nog. Ze worden nu alleen niet meer gebruikt. En dan nu off topic: ik kan mijn warme konijnenpak weer aan! Haha. Hij is zo lekker zacht en comfy als het koud is.

Art nouveau

Ik ben dus echt dol op art nouveau! Ik vind dit de mooiste kunststroming die er is. Sierlijk, kleurrijk en bloemig. In Rotterdam zag ik een heel mooie art nouveau winkel. Kijk naar die ramen! Mag ik er wonen? Daarnaast vond ik op mijn werk een art nouveau blik waar ooit Zwitserse chocolade in heeft gezeten. Ik zag hem, greep hem en nam hem. Als ik iets met art nouveau zie, moet ik het hebben ;).

Lysanne This is Joan

Geen blond haar

Wist je dat ik ooit knalrood haar had? Dat zou je niet zo snel geloven, maar het is waar. Om de rode kleur uit mijn haar te krijgen, verfde ik het heel blond. Ik heb namelijk altijd blond haar willen hebben. Nadat ik weer klaar was met blond, verfde ik het lichtbruin. Helaas was de bruine kleur niet opgewassen tegen blond, want al gauw werd mijn haar lichter. Nu laat ik het blonde uitgroeien, zodat ik mijn eigen haarkleur heb. Gelukkig valt het niet zo op en lijkt het meer op ombre. Hoewel ik dat best leuk vind, kan ik niet wachten tot mijn haar mijn eigen natuurlijke kleur heeft!

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Vertel jij eens wat je in oktober hebt gedaan!

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn fotodagboek van september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *