Elegante dracaena’s van Het Beste van de kweker

Elegante dracaena's van Het Beste van de kweker

Sinds ik mijn eigen ‘huisje’ heb, is mijn liefde voor planten gegroeid. Zo staan er in mijn kamer twee vetplantjes, een aloë vera plant en een groeiende avocadopit. En allemaal hebben ze een naam: Andrea, Henry en Averly (spreek op z’n Brits uit). Nu kan ik twee elegante dracaena’s van Het Beste van de kweker aan dit lijstje toevoegen. Een prachtige plantensoort waar ik meer over ga vertellen.*

Waarom al mijn planten een naam krijgen

Lys, waarom geef je planten een naam? Nou, dat is eigenlijk heel logisch: ik zie ze als mijn kindjes waar ik goed voor moet zorgen. Ik dacht namelijk dat ik geen groene vingers had. Ik heb veel plantjes laten verpieteren, maar tegenwoordig lukt het me heel goed om ze te verzorgen! Zelfs de avocadopit krijgt blaadjes! Daar ben ik best wel heel trots op. En dat is de reden dat ik namen geef aan mijn planten. Dus ook aan deze twee elegante dracaena’s van Het Beste van de kweker. Hoewel ik daar nog even over moet nadenken.

Elegante dracaena's van Het Beste van de kweker

Elegante dracaena’s

Dracaena’s zijn eenzaadlobbige planten, waarvan de meeste soorten van nature in Afrika en de nabijgelegen eilanden groeien. Vergis je niet: er zijn twee groepen dracaena’s. De ene groep bestaat uit reusachtige bomen met een dikke stam en brede bladeren, ook wel draken(bloed)bomen. Nou, lekkere naam. Wie heeft die nou bedacht? De andere groep bestaat uit struiken met dunne stengels en flexibele bladeren, de struikachtigen die als kamerplant worden gebruikt. Deze laatste groep zijn dus de dracaena’s van Het Beste van de kweker.

Het Beste van de kweker heeft vier soorten dracaena’s in haar assortiment: Golden Coast, Steudneri Green, Mass Coast en Yellow Coast. Elke soort is verkrijgbaar in de maten 11, 17 en 21. Ik heb twee kleine Golden Coasts (11) met een hoogte van 40cm. Dat lijkt klein, maar ik vind het flinke planten! De naam Golden Coast verwijst naar de gouden randen aan de bladeren. Prachtig om te zien! Ik ben verliefd hoor :)

Het fijne is dat dracaena’s een plant voor iedereen is. Ze zijn namelijk makkelijk te verzorgen! De planten groeien langzaam en met één keer water in de week hoef je er bijna niet naar om te kijken. Vergeet je een keertje water te geven? Geen probleem. Dracaena’s hebben liever geen natte voeten! Let wel op dat je de planten niet in direct zonlicht zet. Daar houden ze niet zo van… Ik bedenk me net dat ik een bijpassende naam heb bedacht voor de planten: Dracula en Junior.

Elegante dracaena's van Het Beste van de kweker

Het Beste van de kweker

Het Beste van de kweker wil mensen in contact laten komen met producten van kwekers. Het bedrijf gelooft namelijk in de hoge kwaliteit en de duurzaamheid van onder andere gespecialiseerde kwekers en kwekers in het midden – en kleinbedrijf (Het Beste van de kweker, z.j.). Je kunt het zien als lokale producten rechtstreeks bij de boer kopen. Alleen dan online.

Is dat dan niet slecht voor het milieu, planten (met bloemen) bezorgen? Ik bedoel: planten en bloemen kunnen snel vergaan of kunnen onderweg stuk gaan. Het is vast heel duur om planten te beschermen tijdens de bezorging. Niets is minder waar, want Het Beste van de kweker werkt samen met een verpakkingsspecialist die een speciale en volledige recyclebare verpakking heeft ontwikkeld waardoor planten beschermd blijven. Daarnaast kan de logistieke partner de bestelling bezorgen op het tijdstip dat jou uitkomt. Kijk, het bedrijf heeft dus al vooruit gedacht. Super!

Ik ben heel blij met deze twee elegante dracaena’s van Het Beste van de kweker. Het fleurt mijn kamer op en zelf word ik er vrolijk van. Daarnaast vind ik dit een heel leuk en origineel cadeau als je niet weer met een fles wijn of bos bloemen wilt komen aanzetten. En in de webshop kun je gelijk een mooie pot aanschaffen.

De dracaena’s zijn in de webshop van Het beste van de kweker verkrijgbaar vanaf 16 euro inclusief verzendkosten. Dat vind ik een prima prijs als er geen tuincentrum in de buurt is of je hebt geen tijd om nog een cadeau te kopen.

Welke planten heb jij in huis staan?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Wil je liever een plant met bloemen? Dan zijn deze hortensia’s ook heel leuk!

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *