Fotodagboek 11

Fotodagboek 11

JAAAA! Ik heb ein-de-lijk mijn scriptie gehaald! Dat was niet het enige spectaculaire in november. Ook ruilde ik mijn lange haren in voor een korter kapsel. En keek ik naar snoezige plaatjes van Jip. Had ik al gezegd dat ik ijs als ontbijt had gemaakt? Kijk je mee naar mijn fotodagboek 11?

Fotodagboek 11

Wandelen en uitwaaien op schapeneiland

Nadat ik mijn scriptie eind oktober had ingeleverd, ging ik samen met mijn vriend een weekje naar Texel. Jeetje, wat had ik dat nodig. Afgelopen anderhalf jaar had ik stress, druk en deadlines gewerkt. Ik moest namelijk na 3 maanden stoppen met mijn eerste scriptie en moest mijn tweede scriptie herkansen. Ik zat er even helemaal doorheen. Bovendien wilde ik niet thuis zitten en me zorgen maken over mijn scriptie. De beste remedie voor mij om tot rust te komen is door te wandelen en uit te waaien op het strand. En waar kan dat beter dan op schapeneiland Texel? We hebben een heerlijke week gehad! Gelukkig heb ik mijn scriptieherkansing dus gehaald en ben ik zo blij als een schaap! Beeeh.

Kersenrood en kort haar

Ik vind bijzondere kleuren lippenstift best wel vet. Het maak je look direct anders zonder veel moeite te doen. Aangezien het herfst is, haalde ik mijn kersenrode lippenstift uit de kast (nou ja, beautycase) en smeerde hem op mijn lippen. I like!

Nadat ik voor de 1000ste keer tijdens het slapen op mijn haren lag en er zo per ongeluk aan trok, was ik er helemaal klaar mee. De schaar erin! En het voelt goed! Het zit veel leuker, ziet er gezonder uit en ik heb geen uitgroei meer.

Snoozen en chillen

“Naw. Wat lief. Een dropje. Wat een cutie.” Nee. Op het eerste gezicht lijkt Jip super schattig, maar ondertussen terroriseert ze het hele huis wanneer ze bij mijn ouders logeert. Om half zeven knaagt ze al aan haar hok, omdat ze wil rennen. En dan gaat ze overal aan knagen en wil ze de trap opspringen… Maar eigenlijk is Jip best wel lief hoor en gaat ze lekker bij je snoozen en chillen als een bolletje wol.

Bae’s falafel en banana soft serve

Waar anderen zeggen dat ze wakker kunnen worden gemaakt met cheesecake of schimmelkaasjes, zeg ik: “Pita. Hummus. Falafel.” In dit geval bae’s falafel. Zo lief dat hij falafel voor me maakte! En het smaakte ongelooflijk goed. Misschien dat hij een falafeltentje moet openen… Dan bak ik speltpita’s en maak de hummus. Mmm, eigenlijk niet zo’n gek idee.

IJs als ontbijt? Waarom ook niet dacht ik! Ik probeerde wat uit met bevroren banaan en bessen, sojayoghurt en proteïne poeder in een foodprocessor. Wow! Ik wil vaker ijs als ontbijt eten, want ik vond het lekker! Ik topte mijn ijsje af met glutenvrije granola en een restje rijst.

Groeiende avocadopit en kruidnoten

Jij, Avery. Avery, jij. Ontmoet mijn groeiende avocadopit Avery. Waarom zou je een plant een naam noemen? Gewoon, omdat het leuk is! Avery groeit super snel, hoewel het twee maanden wortel schieten was totdat ze een wortel begon te krijgen. Ik hoop dat Avery een mooie plant gaat worden, maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben.

Sint zonder kruidnoten is geen Sint vind ik. Toen ik klein was, bakte ik samen met mijn zus al kruidnootjes. Dus om het nostalgische gevoel naar boven te laten borrelen, maakte ik deze vegan speltkruidnoten met zelfgemaakte speculaaskruiden.

Vintage kleding

Alleen nog vintagekleding

Ten slotte heb ik in november besloten dat ik alleen nog vintage kleding ga kopen. Waarom? Ik wil namelijk niet in een H&M t-shirt lopen die iedereen al heeft. Zo saai. Bovendien had ik de gedachte hierachter dat vintage kleding beter voor het milieu is. Nieuwe kleding is betaalbaar, maar dat gaat ten koste van de salarissen van de arbeiders en het milieu (Milieucentraal, z.j.). Vintage kleding is trouwens betaalbaarder dan nieuwe kleding, dus ik koop mijn truien en broeken gewoon tweedehands. Note: ik ga niet mijn ondergoed of sokken tweedehands kopen. Dat gaat me écht iets te ver, haha.

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Vertel jij eens wat je in november hebt gedaan!

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn fotodagboek van oktober!

Comments

  1. Post
   Author
 1. Lianne

  Super tof dat je besloten hebt om tweedehands kleding te kopen, ik ben er ook wel mee bezig om duurzamer om te gaan met kleding en kleding kopen. Gelukkig zit dicht bij mij in de buurt een tweedehands kledingwinkel.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *