Fotodagboek 12

Fotodagboek 12

Het jaar luidt 2018. In 2002 klonk dit als de ‘toekomst’ inclusief futuristische auto’s en ruimtemannetjes. Nu besef ik dat het vies tegenvalt! Er zijn geen zwevende auto’s en inwoners van andere planeten te bekennen. Hoewel dat laatste… kidding. Anyway, ik wil nog terugkijken naar de laatste maand van het afgelopen jaar. Dat is zoooo 2017! Kijk je mee naar mijn fotodagboek 12?

Fotodagboek 12

Vintage meisje en nieuwe bril?!

Dat ik van vintage houd, is wel overduidelijk denk ik. Vintage vestjes, ouderwetse posters en vintage sieraden. Ik ben tegenwoordig een vintage meisje geworden. En dat terwijl ik vroeger niet eens een vergeeld oud boek durfde aan te raken! Bah! Hoewel ik dat nu nog niet echt durf. Aangezien het wat kouder was, had ik meer reden om mijn vintage vestjes uit de kast te halen. Go vintage!

Daarnaast: een nieuwe bril?! Nope. Ik had de bril van mijn vriend gepikt en opgezet. Ik wilde weten hoe het was om zijn bril te dragen. Mijn conclusie: niet bijzonder.

Griepje en art nouveau Leonidas

Ik ben bijna nooit ziek, maar als ik het ben is het goed mis. Ik was misselijk, had ontzettende hoofdpijn, kon mijn ogen niet bewegen en mijn hele lichaam was koud en stijf. Het leek op een griepje, maar volgens mij gaf mijn lichaam aan dat ik nu echt rust moest nemen. Lees: ik pak nooit rust en ben 24/7 druk in de weer. Ik heb verplicht super lang in bed gelegen, wat gelukkig goed deed. Ik ben nu ook tot de conclusie gekomen dat ik meer rust moet pakken en dagjes ‘niets doen’ moet inplannen.

In het begin van december ging het sneeuwen. Jeuh! Alleen leuk als je niet moet reizen ;). Ik liep door de sneeuw naar het centrum van Delft en kwam de Leonidaswinkel in art nouveau-stijl tegen. Super gaaf! Ik heb alleen geen chocolaatjes gekocht. Misschien dat ik dat wel had moeten doen.

Zuurkoolwraps en Finse blauwe bessentaart

Zuurkool: wat moet je er mee? Ik ben namelijk geen fan van zuurkoolstamppot of zuurkoolschotel. Maar ik had wel twee pakjes in huis liggen. Na wat inspiratie op het internet besloot ik zuurkoolwraps te maken met speltpannenkoeken, avocado, hummus, quorn en champignons. Super duper lekker! Dat had ik echt niet verwacht!

Een gezonde Finse blauwe bessentaart? Volgens mijn vriend zou dat nooit zo lekker smaken als de ‘echte’. (Hij is half Fins). Challenge accepted! Ik maakte deze Finse taart met walnoten-havermoutbodem, sojayoghurt en flink wat minder suiker. Zijn reactie? Net zo lekker als de variant die zijn oma maakte. Ha! Het recept komt nog online.

Vintage ketting en Paul Poiret parfum

Op mijn werk kwam ik deze té gekke blauwe vintage ketting tegen. Ik heb hem nog niet gedragen, maar hij is wel erg leuk!

Daarnaast ging ik voor mijn verjaardag naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Ik wilde namelijk graag naar de Art Deco tentoonstelling die de nadruk legde op de coutier Paul Poiret. Nou, dit was wel de leuke tentoonstelling ooit! Ik keek mijn ogen uit. “Moet je die jurk zien! En die parfumflesjes!”, riep ik super enthousiast tegen mijn vriend. Ik stond te springen als een klein kind in een snoepwinkel. De tentoonstelling is een aanrader als je van vintage of art deco houdt!

Action raw food en vintage trui

De Action is zo’n winkel die je goed in de gaten moet houden, want regelmatig heeft ze goede producten in haar assortiment. Zo zag ik van verschillende bloggers foto’s van zakjes met zaden en raw repen. Hup, op de fiets naar de Action! Ik kocht drie zakjes met sesam-, chia- en lijnzaad voor één euro per zakje en drie reepjes voor 0,49 per reep. Dat is geen geld!

Ten slotte kocht ik nog een leuke warme roze vintage trui op mijn werk. Ik ben echt dankbaar dat ik als bijbaantje in een kringloopwinkel werk. Ik kom vaak super leuke producten tegen!

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw december?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn fotodagboek van november!

Comments

  1. Post
   Author
 1. Silke

  Wat leuk dat je in een kringloopwinkel werkt! Dat vintage kettinkje ziet er echt súper mooi uit, WOW!! Enne, dat van die zaadjes moet ik onthouden, morgen eens kijken in de Action! Hopelijk hebben ze die hier in België ook ;) liefs!

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *