Guilt-free bakken met Madam Bakster

Guilt-free bakken met Madam Bakster

Ik ben een voor stander van guilt-free bakken. Waarom? Ten eerste omdat het gezonder voor je is en dus hoef je je niet schuldig te voelen als je een flinke punt op hebt. Die ene leuke broek die je tijdens het winkelen zag hangen, pas je dus met gemak. En ten tweede omdat je je creatieve brein activeert om ‘standaard’ ingrediënten te vervangen voor allergievrije varianten. Deze twee redenen vind je terug in het kookboek Guilt-free bakken met Madam Bakster. Bovendien is haar verhaal heel herkenbaar voor mezelf…

Het verhaal van Madam Bakster

Madam Bakster, aka Laura Verhulst, was al vroeg in de keuken te vinden om de lekkerste toetjes te maken. Haar relatie met voeding veranderde drastisch toen ze vijftien jaar was. Ze verloor veel kilo’s, voelde zich schuldig als ze ging uiteten en piekerde over de cijfers op de weegschaal. Toen ze eenmaal haar vriend leerde kennen, vond Laura het tijd dat het niet zo langer door kon gaan. Ze werkte aan een positief zelfbeeld door een gezonde levensstijl aan te meten, zonder steeds die ellendige calorieën te tellen.

Wow. Het verhaal van Laura is zó herkenbaar! Ook ik strugglede met mijn gewicht en ging al huilen als de weegschaal 0,1 kilo meer aangaf. Nadat ik mijn vriend leerde kennen, zijn we samen op zoek gegaan naar hoe ik mijn zelfbeeld positief kon ontwikkelen met gezonde voeding. En uiteraard moest ik mezelf triggeren om wel die cheesecake te eten. Maar het gaat nu even niet over mij, maar om Laura.

Guilt-free bakken met Madam Bakster

Gezonde en natuurlijke ingrediënten

Uit Laura’s levenservaring ontstond een passie om anderen te helpen en te inspireren door de relatie met voeding weer goed op te bouwen. Veel mensen eten namelijk geen toetjes meer als ze gezonder willen eten of wanneer ze een voedselallergie hebben, zoals coeliakie. Zo ontstond Madam Bakster: een koffietentje waar lekkernijen worden gemaakt vol met gezonde en natuurlijke ingrediënten waar iedereen van kan genieten! Het concept is zo’n succes geworden, dat er een kookboek is ontstaan: guilt-free bakken met Madam Bakster. Hoera! Nu hoeven we niet meer naar België toe om te snoepen van gezonde taartjes. We kunnen in onze eigen keuken aan de slag!

Guilt-free bakken met Madam Bakster

48 gezonde toetjes

Het kookboek van Madam Bakster ziet er zo vrolijk uit, dat ik meteen zin heb om in de keuken aan de slag te gaan! In het boek vind je 48 toetjes (hoeveel wil je er hebben!) die geen geraffineerde suikers en dierlijke producten bevatten. Aha! Vegan toetjes dus. Laura maakt bijvoorbeeld gebruik van flax egg, oftewel: een lijnzaad ei.

Die 48 soorten toetjes zijn ook veelzijdig, want je vindt er dus geen 48 soorten vla. Wat je wel vindt, zijn recepten voor courgette-bananenbrood, karameltaart met dadels, frambozenijs en boekweitpannenkoeken met gekaramelliseerde peren. Volgens mij moet ik maar stoppen met schrijven, want ik begin al te watertanden als ik dit allemaal hoor. En deze toetjes zijn dus gezond! Hoe verzin je het.

Anyway, ik ga snel de keuken in om een gezond toetje te maken voor vanavond. Ben je nieuwsgierig geworden naar guilt-free bakken met Madam Bakster? Het boek is te koop bij Bol.com voor 24,50 euro.

Wat is het lekkerste gezonde toetje wat je hebt gebakken?

Liefs,

Lysanne

Heb je zin in nog meer gezonde baksels? Lees dan eens mijn review over Goed zoet!

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

 1. Hanneke Gillissen

  Kan ik boek 1 nog kopen?
  Of is boek 2 hetzelfde alleen in een nieuw jasje?

  Ik heb dit boek aangeraden gekregen in Amerika, grappig he :0-)

  Hanneke

  1. Lysanne

   Hoi Hanneke,

   Ik zie inderdaad dat boek 1 niet meer te koop is. Jammer! Misschien kun je Marktplaats proberen. Ik weet niet of boek 2 hetzelfde is als de eerste versie. Maar ik durf te wedden dat er sowieso heerlijke recepten in staan.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *