vrijdag, augustus 23, 2019
Vintage

5x leuke kringloopwinkels in Delft

5x leuke kringloopwinkels in Delft

Wanneer je een rondje Delft gaat, kun je natuurlijk de Nieuwe en Oude Kerk bezichtigen. Maar je kunt ook een rondje tweedehandswinkels doen, op zoek naar prachtige pareltjes! Daarom verzamelde ik voor jou in dit artikel 5 leuke kringloopwinkels in Delft.

5 leuke kringloopwinkels in Delft

Delft is naast een studentenstad ook een historische plek. Wanneer je naar de binnenstad gaat, zie je op bijna elke hoek wel een mooi oud gebouw. En dan sta je wel eventjes te kijken. Een minuut of tien. Dat terwijl je eigenlijk snel even naar de Kruidvat moest hoppen. Delft, wat doe je ons aan?

Delftse kringloopwinkels afstruinen

Als je dan al je halve middag kwijt bent door alle bijzondere bezienswaardigheden van Delft te bekijken, kun je net zo goed de kringloopwinkels in de stad afstruinen. Ik vond 5x leuke kringloopwinkels in Delft die je eenvoudig met de fiets kunt afleggen. Bovendien zie je nog een ander stukje van de stad. Leuk om deze plekken eens te zien!

5x leuke kringloopwinkels in Delft

De Flinstones

Handig: op het station kun je een ov-fiets huren. Doe nou maar, want je moet de halve stad door crossen. Niet alle kringloops liggen namelijk in het centrum.

Laten we beginnen bij de kringloop die vlak bij het station ligt. Dat is de Flinstones. In deze knusse winkel kun je van alles vinden. Van kleding en accesoires tot antieke klokken en schilderijen. Je moet goed zoeken tussen de vele spullen, maar hierdoor vind je dat ene pareltje!

Wat me opviel is dat de winkel echt goedgevuld is, dus je vindt er genoeg spullen voor ieder wat wils. Daarnaast levert de Flinstones je goederen gratis in Delft als je meer dan 50 euro besteedt. Dat is een goede service!

Adres: Giststraat 4, 2611 PT Delft (dinsdag t/m zaterdag 12.00 uur -17.00 uur).

‘t Goeie Doelen winkeltje

De tweede kringloopwinkel ligt ook in het centrum. ‘t Goeie Doelen winkeltjes zorgt, wat de naam al doet vermoeden, dat kinderen in Delft en derde wereldlanden een beter leven krijgen. Daarbij richt zij zich op onderwijs en gezondheid. Dit is echt een goede doelen winkel! Leuk!

Het winkeltje is netjes geordend, zodat je goed kunt snuffelen. Dat is voor mij echt een pluspunt. ‘t Goeie Doelen winkeltje verkoopt dvd’s, schoenen, huisraad en meer.

Adres: Yperstraat 46, 2611 SH Delft (dinsdag t/m vrijdag 10.00 uur – 17.00 uur en zaterdag 10.00 uur – 16.00 uur).

5x leuke kringloopwinkels in Delft

Kringloop De Hoven

Nu is het tijd om een stukje te fietsen, want we gaan naar Delft zuid. Naar Kringloop De Hoven om precies te zijn. Deze kringloopwinkel is gevestigd naast De Hoven Passage waar je fijn indoor kunt winkelen (lees: heel veel toko’s!). Helaas moest ik deze kringloop overslaan, omdat ik te lang naar de historische gebouwen heb staan kijken in het centrum van Delft. Het schijnt wel zo te zijn dat je bij De Hoven goed over de prijs kunt onderhandelen. Misschien de moeite waard als je het lief vraagt? ;)

Adres: Papsouwselaan 119, 2624 AK Delft (maandag t/m donderdag en zaterdag 09.00 uur – 17.30 uur en vrijdag 09.00 uur – 18.00 uur).

UPDATE: Kringloop De Hoven is helaas definitief gesloten.

Rataplan Delft

Een stukje verder Delft zuid in, kom je aan bij RataPlan Delft. Deze kringloopwinkel zit bijvoorbeeld ook in Haarlem. RataPlan helpt mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben aan een baan en biedt stageplaatsen aan. Daarnaast heeft zij 34 bewaakte fietsenstallingen in Nederland. Bij deze kringloopwinkel weet je dus dat je geld voor een goed doel is!

De RataPlan in Delft is lekker groot en overzichtelijk. Hier kun je fijn op zoek naar pareltjes! Het is een gezellige winkel waar je wel even een paar uurtjes zoet bent. Dat was ik ook wel, want mijn vriend moest me de deur bijna uit sleuren. Daarnaast kun je na afloop een kopje koffie en een broodje nuttigen. I like!

Adres: Turbineweg 12-14, 2627 BP Delft (maandag t/m vrijdag 09.00 uur – 18.00 uur en zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur).

Kringloopwinkel Delft

Ten slotte moet je even de Schie over om naar Kringloopwinkel Delft te fietsen. In dit pand vind je letterlijk alles! Kleding, huisraad, meubels, kantoorspullen… Volgens mij is de lijst oneindig! De Kringloopwinkel helpt mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben en heeft geen winstdoel. Dus je vindt er leuke spullen voor bodemprijzen. Zo was de stoel op de eerste foto slechts 35 euro! Vijfendertig! Kom op: daar kun je die stoel echt niet voor laten staan?! Jammer genoeg was mijn vriend niet dolenthousiast over de bloemetjes. Anders wist ik het wel hoor! ;)

Adres: Rotterdamseweg 404, 2629 HH Delft (maandag t/m zondag 10.00 uur – 17.00 uur) en Beestenmarkt 27 2611 GA Delft (maandag t/m zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur).

Kortom: wil je eens iets anders doen dat historische gebouwen bekijken? Hoewel dat ook leuk is! Ga dan in 5x leuke kringloopwinkels in Delft snuffelen!

Welke kringloopwinkel van Delft heb ik gemist?

Liefs,

Lysanne

Lees ook eens mijn vintage liefde in huis 7 voor de pareltjes die ik heb gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top