Gezond opwarmen met Macaquik van Biotona

Gezond opwarmen met Macaquik van Biotona

Thee, koffie. Koffie, thee. Koffie? Nah, ik heb al twee kopjes op. Straks verander ik nog in een stuiterbal. Hoewel ik het nog steeds koud heb. Thee dan maar? Ach, die smaakjes uit de kantine ken ik nu allemaal wel. Gelukkig kun je ook gezond opwarmen met Macaquik van Biotona: een 100% natuurlijke powerdrank met onder andere maca en cacao. Als ware koukleum moest ik dit natuurlijk testen!*

Gezond opwarmen met Macaquik van Biotona

Wanneer je het koud hebt, zijn er gelukkig genoeg opties om het wat warmer te krijgen. Een extra warme trui, eenhoorn sloffen of een flinke kop warme vloeistof. In het laatste geval betekent dat voor mij de hele dag door thee drinken. Maar af en toe komt dat écht mijn neus uit. Ben ik trouwens de enige die dat heeft? Gelukkig bestaat er ook warme chocolademelk voor de verandering.

Ten einde raad met chocolademelk

Meestal maak ik chocolademelk met water, amandelmelk, cacaopoeder en stevia. Niet de allerlekkerste chocolademelk ter wereld, maar ik heb nog niet het ideale plantaardige recept voor chocolademelk ontdekt. Iemand? Ik ben een beetje ten einde raad. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om Macaquik van Biotona te proberen. Natuurlijk wil ik dat!

Macaquik van Biotona

Macaquik van Biotona is niet zomaar een instant chocolademelkpoeder. Deze gezonde drank is gemaakt van rauwe cacaopoeder, maca, kokosmelk, esdoornsuiker en lucuma poeder. Dat laatste poeder is een natuurlijke suiker die de bloedsuikerspiegel stabiel houdt.

Gezond opwarmen met Macaquik van Biotona

Gezonde drank

Waarom is deze drank gezond? Door de ingrediënten of course. Zo bevat rauwe cacao fytonutrienten en antioxidanten en zorgt voor energie en een goed humeur. Ok, geef me maar een doos vol! Daarnaast zorgt maca voor een verbetering van je stressbestendigheid, humeur, alertheid en energieniveau. Doe maar een dozijn maca, please. Verder bevat kokosmelk vezels voor een oh zo fijne darmfunctie. Kan ik ook een containerschip kokos bestellen?

Hoe zit het dan met de esdoornsuiker. Suiker = suiker, right? De esdoornsuiker van Macaquik komt uit het Quebec Laurentian Forest in Canada. Deze suikersoort bevat antioxidanten en mineralen, zoals mangaan, zink, magnesium, calcium en kalium. Ik wil hierbij benadrukken dat kristalsuiker deze stofjes niet bevat en dus vulstof is. Maar alles met mate ;). Ten slotte bevat Macaquik lucumapoeder die uit de vrucht van de lucuma wordt gehaald. Lucuma bevat bèta-caroteen en B-vitaminen.

Ik vind de ingrediënten meer dan goed klinken! Je moet Macaquik dan ook vergelijken met ‘gewone’ chocolademelk. Met Macaquik drink je dus gezonde ingrediënten naar binnen en geniet je ondertussen van een warme kop chocolademelk! Macaquik is trouwens ook koud te gebruiken in bijvoorbeeld shakes. Hierdoor is de drank nog gezonder, omdat de rauwe cacaopoeder niet wordt verwarmd.

Over rauwe cacaopoeder gesproken: daar komt mijn vraag. Waarom heeft Biotona rauwe cacao gebruikt? Als je rauwe cacaopoeder opwarmt, is het namelijk niet raw meer en gaan alle voedingsstoffen verloren (Van der Vloed, 2014). Zeg maar dag tegen die antioxidanten! Dus eigenlijk kun je Macaquik het beste koud nuttigen.

Gezond opwarmen met Macaquik van Biotona

Muffig en vreemd

Natuurlijk zijn de gezonde ingrediënten bijzonder, maar je wilt natuurlijk weten hoe Macaquik smaakt! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: blug. Ik vind veel dingen niet snel vies (op vis, nori, witlof en meloen na), maar dit is echt niet lekker. Het smaakt heel muffig en vreemd. Alsof het jaren onder een laag stof heeft gelegen. Ik maakte chocolademelk met amandelmelk en heet water. Ik zou echter nog een lepel cacaopoeder toevoegen wil het naar chocolademelk gaan smaken. Wellicht dat Macaquik wel lekker door shakes of sojayoghurt is, maar ik durfde het niet meer aan. Ik zou Macaquik dus nu niet aanraden. En dat is jammer, omdat ik wel heel enthousiast over de ingrediënten ben.

Kortom: gezond opwarmen met Macaquik van Biotona is een fijne afwisseling voor al die kopjes thee. Deze chocolademelk bevat gezonde ingrediënten waar je echt van kunt genieten. Helaas vind ik de smaak niet lekker, dus raad ik het niet aan. Wellicht vind jij wel de smaak lekker.

Macaquik van Biotona is te koop bij Holland & Barrett voor 12,50 euro (250 gram). Deze kun je bijvoorbeeld bestellen in de webshop van Holland & Barrett.

Hoe maak jij chocolademelk?

Liefs,

Lysanne

Bij een kop chocolademelk hoort natuurlijk een stukje cake! Zoals deze appel gembercake met sinaasappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *