Fotodagboek 14

Fotodagboek 14

Yes, yes, yes: ik voel dat het lente gaat worden. I can’t wait! Hoewel er deze week een Siberische wind door Nederland waait. Toch voel ik de lentekriebels al komen, want ik ben een stuk vrolijker door de zon. Zo ging ik naar de Finse sauna, kocht Finse chocolade en vond een Fins design bakje in de kringloop. Kortom: veel Fins! Kijk je mee naar mijn fotodagboek 14 van februari?

Fotodagboek 14

Kiwi en mango baked oats

Ik woon alweer een half jaar op kamers, maar ik had nog niets gebakken in de oven. De mijne is niet zo goed als de oven bij mijn ouders. Serieus, dat ding in mijn ouders’ keuken is een futuristische doos met vacuümfunctie en vreemde piepjes.

Om met mijn oven te experimenteren, probeerde ik een eenvoudig recept: appeltaart baked oats. Het resultaat was erg goed en lekker! Ik topte de ene dag de oats af met sojayoghurt en kiwi en de andere dag met mango. Het is alsof je taart eet! En wie wil nou geen taart als ontbijt?

Hetzelfde

Ik wist nog niet wat ik over deze twee foto’s wilde vertellen, totdat ik ze naast elkaar zette. Ik. Kijk. Hetzelfde. Op elke foto. Heb jij dat ook? Eigenlijk is dat best wel vreemd om te zien. Ps het vestje op de linkerfoto heb ik in de kringloop gekocht.

Karl Fazer suklaa en vintage brug

Aan het eind van februari bezocht ik samen met mijn vriend de Finse Zeemanskerk in Rotterdam waar we naar de sauna gingen. In eerste instantie vond ik sauna’s ver-schri-kkelijk. Zo naakt! Nu vind ik het heerlijk. Ik raak er ontspannen van. In de Zeemanskerk kocht ik Finse suklaa van Karl Fazer. Deze melkchocolade is de lekkerste melkchocolade ever! Geloof me. Helaas moest ik er bijna zeven euro voor betalen. Oh my. Maar ach, dan denk ik maar dat het uit Finland moet worden geëxporteerd en dat het een ware traktatie voor me is.

Naast de Zeemanskerk bezochten we de Markthal. Onderweg kwamen we een heel mooie vintage brug tegen. Ik dacht dat Rotterdam voornamelijk nieuwbouw was, maar er zijn dus wel oude dingen te vinden. Helaas was de Markthal een stap te ver voor me en kreeg ik erg last van mijn eetstoornis. Dat was natuurlijk balen, maar ik kon er niet aan doen.

Vintage pareltjes

Over Finland gesproken: ik vind vaak Fins servies van Arabia op mijn werk. Op een of andere manier trekt zo’n product mijn aandacht zonder dat ik in eerste instantie weet dat het Arabia is. In ieder geval spaar ik spulletjes van Arabia, zoals Moomin kopjes, dus als je iets over hebt: ik wil het met veel liefde van je overnemen ;).

Daarnaast had ik een vintage vestje aangetrokken die ik niet vaak draag. Deze paarse is zo leuk! Ik heb hem op mijn werk gekocht. Wat heb ik een goed vintage leven eigenlijk, haha.

Avocado plant en fluweelplant

Sinds ik op mezelf woon, heb ik wat plantjes in huis gehaald. Ik dacht dat ik als groene blogger geen groene vingers had, maar dat valt heel erg mee. Zo groeit mijn avocado plant als kool. Hij is nu al veel groter dan op de bovenstaande foto. Hij krijgt continue zonlicht, omdat mijn kamer op het zuiden ligt. Ik kan niet wachten totdat de plant echt groot is!

Verder kocht ik een paarse fluweelplant. Ik vond die zachte paarse haartjes heel bijzonder. Dat is weer eens wat anders dan een groene plant. Duh Lys: planten zijn meestal groen…

Bananenmeel en falafel

Ten slotte bakte ik in februari bijzondere pannenkoeken van bananenmeel. Het meel mag dan bijzonder zijn, de smaak van de pannenkoek valt tegen. Ze smaken naar ‘gewone’ pannenkoeken. Ik vind bananenmeel daarom niet echt de moeite waard. Bovendien is 80 van de 100 gram suiker, wat veel is. Dus je kunt beter ‘gewone’ pannenkoeken bakken.

Een voorbeeld van die ‘gewone’ pannenkoeken zijn de speltpannenkoeken die ik bakte en besmeerde met hummus. Daarbij at ik zelfgemaakte falafel en pompoensoep. Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het smaakte erg goed!

Wil je op de hoogte zijn wat ik allemaal doe? Volg me op Instagram via @thisisjoan1!

Hoe was jouw februari?

Liefs,

Lysanne

Meer foto’s zien? Bekijk dan mijn foto’s van januari!

Comments

 1. Jessica J.

  Fijn om te lezen alweer. Jammer dat je het bij de Markthal moeilijk kreeg door je eetstoornis, maar inderdaad, daar kan jij niets aan doen. Sterkte! Een avocadoplantje moet ik ook nog steeds proberen kweken. Binnenkort maar eens doen, want het staat zo leuk! :-)

  1. Post
   Author
 2. Janna

  Dat fluweelplantje is zo leuk! Balen dat het in Rotterdam even niet zo lekker ging in de Markthal. Volgende keer beter hoor, kleine stapjes zijn genoeg <3 En gaaf die brug, daar had ik nog nooit van gehoord.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *