5x vegetarische recepten voor Pasen

Vegetarische Pasen

Toen ik de supermarktfolder opensloeg, zag ik tot mijn schrik dat op bijna elke pagina vlees stond. Dan heb ik het nog niet over al die soorten toetjes met zuivel gehad. Zeg, hallo: is er niets voor vegetariërs en veganisten? Jammer zeg! Gelukkig heb ik de oplossing: deze 5x recepten voor een vegetarische Pasen. Ook lekker voor de vleeseter ;).

Gevulde courgette ufo's met hummus

1. Gevulde courgette ufo’s met hummus

Dit courgettegerecht is een super lekker voorgerechtje! Bovendien is het eenvoudig te maken, zodat je tijd over hebt voor je gasten of meer tijd kunt investeren in een heerlijke taart. Courgettes uithollen, vullen met hummus, wat gehakte nootjes erop en zo de oven in. Meer is het niet! Kun je geen bolcourgettes vinden? Je kunt ook de ‘gewone’ courgettes gebruiken. Het recept voor gevulde courgette ufo’s met hummus kun je via deze link vinden.

Volkoren speltbrood met zaden

2. Volkoren speltbrood met zaden

Een paasontbijt is natuurlijk niets zonder …? Juist ja: versgebakken brood! En wanneer je zelf brood bakt, ruikt het hele huis super lekker! Dit volkoren speltbrood met zaden is net zo eenvoudig te maken als de courgettes. Je hoeft dit brood namelijk niet te kneden en te laten rijzen. Easy peasy!

Appeltaart baked oats met kaneel en rozijnen

3. Appeltaart baked oats met rozijnen

Is taart als ontbijt altijd al je wens geweest? Voel je niet schuldig met deze appeltaart baked oats met rozijnen! Het taartje zit vol met gezonde en lekkere ingrediënten waar jij Pasen goed mee kunt beginnen. En hij is vegan en glutenvrij. Om het slagroomgevoel te creëren, top je een stuk baked oats af met een flinke klodder sojayoghurt.

Citroen-havercake met cashewfrosting

4. Citroen-havercake met cashewfrosting

Aangezien het weer lente is, kan een vrolijk taartje niet ontbreken op de paastafel. Daar is deze citroen-havercake met cashewfrosting zeker geschikt voor. Hij smaakt fris door de citroen en de romige cashewtopping maakt deze taart helemaal af. Kijk maar uit dat niet al je gasten met een flink punt er vandoor gaan!

Springrolls met gemarineerde pindatofu en dressing

5. Spring rolls met gemarineerde pindatofu en dressing

Wat hebben lente en spring rolls met elkaar gemeen? Duh, de naam! Deze spring rolls met gemarineerde pindatofu en dressing passen heel goed bij de borrel. Ze zitten vol met groente en eiwitten, zodat je er fijn van kunt genieten. Oke, nog eentje dan. Of een stuk of vier ;).

Heb je een van de recepten gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Ga jij dit jaar voor een vegetarische Pasen?

Liefs,

Lysanne

Je kunt ook deze lekkere baba ganoush op de borreltafel zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *