5 leuke hotspots in Keulen die je echt moet zien!

5x leuke hotspots in Keulen

Keulen is een leuke en gezellige stad om te bezichtigen. Bovendien ligt zij dicht bij de grens van Nederland, zodat je binnen drie uur in het centrum staat. Wat je er kunt doen? Ik ontdekte 5x leuke hotspots in Keulen die ik met jou deel in dit artikel. Waaronder deze coole giraffe in de dierentuin.

Waarom zou je naar Keulen gaan?

Ik vind Duitsland een leuk land om op vakantie te gaan. Ten eerste is het lekker dichtbij zonder de halve wereld over te vliegen. Bovendien is het land veelzijdig. Dus in het noorden kun je naar het strand, in het westen naar grote steden, in het zuiden naar de bergen en in het oosten …? Dat weet ik nog niet, want daar ben ik niet eerder geweest ;). Let me know als je het wél weet! Als laatste kun je heel goed vegan en natuurlijk winkelen (heel belangrijk).

ICE en AirBnb in Keulen

Ik ging samen met mijn vriend met de ICE International naar Keulen. Met deze trein ben je binnen drie uur in de binnenstad. De ICE vind ik best handig (met uitzondering van de vieze wc), want je hoeft niet steeds de auto ergens te parkeren. Niet dat ik een rijbewijs heb, maar goed. Daarnaast hadden wij een AirBnb gereserveerd voor een klein midweekje. De bnb was spotgoedkoop, erg netjes en binnen twee treinhaltes stond je in het centrum van Keulen. Ideaal vind je niet?

5 leuke hotspots in Keulen

Ben je benieuwd wat Keulen je te bieden heeft? Mooi! Want hieronder vertel ik je meer over 5 leuke hotspots die je in Keulen vindt.

1. Haferkater

Op Köln Hauptbahnhof (treinstation) vind je veel eettentjes, waaronder Haferkater. De naam verklapt het al: hier eet je de hele dag Schotse havermoutpap. Uiteraard met super lekkere toppings, zoals chocolade, bosvruchten of noten.

Naast havermoutpap verkoopt Haferkater heel lekkere koffie van Von Gülpen, de oudste koffiebranderij van Duitsland. Drink bijvoorbeeld een verfijnde cappuccino met haver- of sojamelk. Ik raad je zeker aan om hier een cappucchinootje te drinken, want wij hadden vaak geen lekkere te pakken in het centrum van Keulen. Ze bevatten allen veel te veel melk. Nog een tip: bestel overal een kleine koffie, want een normale is dus al huge! Haha.

Adres: Trankgasse 11, 50667 Köln (maandag – vrijdag: 06.00 tot 20.00 uur. Zaterdag – zondag: 07.00 tot 20.00 uur).

5x leuke hotspots in Keulen

2. Dom van Keulen

Heb je je Haferkoffie op? Loop dan naar buiten en neem een kijkje in de Kölner Dom. Bekijk vooral de glas-in-loodramen die zijn gemaakt in de veertiende en zestiende eeuw. Die zijn namelijk erg mooi gemaakt met veel kleuren. Ik denk dat elke kunstliefhebber deze ramen prachtig zal vinden!

Adres: Domkloster 4, 50667 Köln. 

5x leuke hotspots in Keulen

3. Römisch-Germanisches Museum

Loop de Dom uit naar links en je ziet het Römisch-Germanisches Museum. Dit museum is gebouwd op een Romeinse stadsvilla uit de derde eeuw en heeft een uitgebreide collectie van Romeinse vondsten van Colonia Claudia Ara Agrippinensium, beter bekend als Romeins Keulen. De buitenkant van het gebouw is oerlelijk te opzichte van de dom, maar goed.

Het is bijzonder om te zien hoe de Keulse Romeinen toentertijd leefden. Je ziet er alledaagse spullen, zoals schalen en vazen. Topstukken van het museum zijn de Dionysosmozaïek (vloer) die is gevonden in een Romeinse villa, een bijna vijftien meter hoge grafmonument voor de Romeinse officier Lucius Poblicius en de oude Romeinse stadspoort. Het museum is een aanrader om de lokale geschiedenis te snuiven.

Adres: Roncalliplatz 4, 50667 (dinsdag – zondag: 10.00 tot 17.00 uur).

5x leuke hotspots in Keulen

4. Rijntuin

Heb je even genoeg cultuur gesnoven? Ga dan lekker chillen of picknicken in de Rijntuin (Rheingarten). Ondertussen kijk je naar de grote schepen die onder de bekende slotjesbrug varen. Daarnaast kun je langs de Rijn lopen om even uit te waaien.

5. Dierentuin van Keulen

De laatste hotspot is de Kölner Zoo. Deze diertuin bevindt zich midden in de stad en is gesticht in 1860. In de dierentuin leven 10.000 dieren van 700 verschillende soorten! Denk over uitslovende pinguins, een super schattige geit die geaaid wil worden en een exotische vogel die naast je komt zitten. Het is de moeite waard om naar de dierentuin te gaan, want er is ontzettend veel te zien! Er is zelfs een groot aquarium, inclusief krokodillen. Je bent echt de hele dag bezig als je alle dieren wilt zien. Ik vond dat zelf geen probleem!

De dierentuin ondersteunt en begeleidt verschillende natuurbeschermingsprojecten. Een daarvan is de bescherming van brilberen in Peru.

Adres: Riehler Strasse 173, 50735 (zomer: maandag – zondag 9.00 – 18.00 uur, winter: 9.00 – 17.00 uur).

5x leuke hotspots in Keulen

Welke plekken raad jij aan naast deze leuke hotspots in Keulen?

Liefs,

Lysanne

Bezoek ook eens deze hotspots op Texel.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Comments

    1. Lysanne

      Haferkater is echt geweldig. Hij is ook gevestigd in Berlijn. Haferkater was in Keulen een van de weinige tentjes die plantaardige koffie verkochten. Veel koffie in Duitsland vond ik ook erg melkerig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *