Indiaas vegan eten bij Govardhan in Keulen

Indiaas vegan eten bij Govardhan in Keulen

De Indiase keuken is één van mijn favoriete keukens. Hallo curry’s en mango lassi’s! Op vakantie eet ik dan ook maar al te graag bij een Indiaas restaurant. Zo ging ik Indiaas vegan eten bij Govardhan in Keulen. Of het restaurant wat was, vertel ik je in dit artikel! 

Vind je vegan restaurant via Happy Cow

Hoe weet je waar je lekker vegan of vegetarisch kunt eten in een stad? Het toverwoord, nou ja de toverwebsite, is Happy Cow. Op de site vind je bijna alle restaurants en cafés die plant based friendly zijn. Daarnaast lees je reviews van mensen die voor jou bij het restaurant hebben gegeten, zodat je een beeld krijgt van plek. Een eitje (euh vegan eitje) dus!

Leuke, hippe, vegan tent

Tijdens mijn vakantie in Keulen wilde ik uiteten bij een leuke, hippe en vegan tent. Dat was nog best lastig, want in Keulen zijn hipsterplekken die er allemaal heel leuk uitzien. Na zes uur keuzestress werd het Govardhan: een vegetarische en vegan Indiaas restaurant aan de rand van het centrum.

Vegan samosa en broodje seitan döner

Bij binnenkomst waren we de enige gasten. Akwaaaardd. Of vind ik het zelf akward? Goed. De ruimte zag er netjes uit en oogde fris. Niets op aan te merken. Na wat enige gestuntel in het half Duits half Engels bestelde ik als voorgerecht een samosa. Dat is een driehoekig taartje, gevuld met aardappel, doperwten en andere groenten. Daarbij kreeg ik een koriandersausje en een pittige mango chutney. Ik vond de samosa erg lekker. Hij was knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Bij de samosa werd een dahlsoepje geserveerd. Die vond ik niet zo smaakvol, maar ieder z’n smaak. Oh ja: ik was nog niet klaar met de soep, maar de serveerster haalde het voor mijn neus weg. Thanks. Ik ben namelijk wel iemand die alles gewoon opeet. Niet zo netjes dus.

Mijn vriend had best trek en koos uit de lijst ‘voor de kleine trek’ voor een soort van pita met vegan seitan döner (foto linksonder). Hij kreeg echter een groot, maar dan ook heel groot, broodje met döner voorgeschoteld. Dat hadden we niet verwacht! Het broodje smaakte in ieder geval lekker. Hij had van mij iets pittiger gemogen, maar ik weet niet of hij dan naar ‘echte’ döner zal smaken. Ik heb namelijk nooit eerder ‘echte’ döner gegeten. Helaas kan ik niet meepraten!

Vegan palak paneer en sabsi kofta

Door naar het hoofdgerecht. Ik bestelde een vegan palak paneer aka spinaziecurry met tofu (rechter foto). Daarbij kreeg ik basmati rijst, een padadum en een chapati. De spinazie was lekker in combinatie met de tofu. Ook de huisgemaakte papadum en chapati vielen bij mij in de smaak. Een prima Indiaas gerecht die niet pittig is. Wil je palak paneer zelf maken? Ik kookte deze vegan saag paneer met tempeh die hetzelfde smaakt.

Mijn vriend bestelde sabsi kofta (zie eerste foto). Sabs-wat? Dit zijn groenteballetjes in tomaten-roomsaus met noten. En oh my: dit was lekker! Ik was jaloers dat ik dit gerecht niet had gekozen. De sabsi kofta was heel zacht van smaak. Een aanrader dus om zo maar te noemen.

Kleine prijsjes

Ten slotte waren de prijzen voor de gerechten bij Govardhan prima. Voor het hoofdgerecht betaalden we rond de 10 euro per persoon. Dat vind ik kleine prijsjes voor lekker eten.

Kortom: als je naar Duitsland gaat, ga dan zeker Indiaas vegan eten bij Govardhan in Keulen. Hier eet je lekker en plantaardig tegen een lage prijs.

Adres: Roonstraße 3, 50674 Keulen, Duitsland (maandag – vrijdag: 12.00 uur tot 22.00 uur, zondag: gesloten).

Wat is jouw favoriete Indiase gerecht?

Liefs,

Lysanne

Ga dichter bij huis Indiaas eten. Bijvoorbeeld bij Indian Curry House in Den Haag.

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *