donderdag, augustus 22, 2019
Drankjes Recepten

Verfrissende mango lassi met kardemom voor zomerse dagen

Mango lassi met kardemom

Op warme zomerdagen zijn verfrissende drankjes dé uitkomst om je dag door te komen. Heb je mango lassi met kardemom al eens geprobeerd? Dit heerlijke drankje komt uit India en geeft je gelijk een verfrissende boost! In dit artikel vind je het recept voor een gezonde en vegan mango lassi die in no-time klaar is.

Mango lassi: een verfrissend drankje uit India

Lassi is een traditioneel Indiaas drankje op basis van yoghurt en water. De ontstaansgeschiedenis van dit drankje is eigenlijk niet te vinden, maar wat wel duidelijk is, is dat lassi al jaren wordt gedronken in de regio Punjab (Hazarika, 1989). Jammer, want als geschiedenisnerd had ik graag willen weten waar mango lassi vandaan komt. Als jij het weet, wil je het me laten weten?

Meerdere soorten lassi’s

Wist je dat er veel meer soorten lassi’s bestaan dan alleen mango lassi? Zo bestaan er zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete. Kortom: je kunt oneindig variëren. Als je basis maar yoghurt en water is. Of in dit geval: ongezoete amandelmelk, zodat je een vegan lassi kunt maken.

Er bestaan zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete.

Mango lassi met kardemom

Hoe maak je mango lassi?

Het is zo simpel om zelf je eigen mango lassi te maken. Je kunt natuurlijk voor gemak gaan en een flesje in de winkel kopen, maar geloof me: zelfgemaakte mango lassi is 1000 keer lekkerder. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een blender. Het mengen gaat vanzelf en je hoeft het drankje alleen nog in een glas te schenken. Zoals ik in een prachtig vintage cocktailglas heb gedaan. Voelt net even wat luxer aan. ;)

Zelfgemaakte mango lassi is 1000 keer lekkerder dan een pakje uit de winkel.

Gooi je mangopit niet weg

Ben je klaar met het schillen van de mango? Gooi de pit niet weg! Je kunt namelijk een onwijs leuke mangoplant kweken. In dit artikel vertel ik je hoe je jouw eigen mangoplantje kweekt.

Recept voor mango lassi met kardemom

Voor 1 groot glas of 2 kleine glazen
Bereidingstijd: 5 minuten
Nodig: blender

Ingrediënten

  • 1/2 verse mango
  • 200 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 3 kardemompeulen
  • 4 steviadruppels (of kokosbloesemsuiker naar smaak)
  • kokosbloesemsuiker naar smaak
  • optioneel: ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Stop 1/2 mango in de blender. De andere helft kun je bijvoorbeeld als ontbijt eten.
  2. Schenk vervolgens de ongezoete amandelmelk bij de mango.
  3. Verwijder dan de schil van de kardemompeulen en voeg de zaden toe aan de blender.
  4. Voeg ten slotte de steviadruppels en/of de kokosbloesemsuiker toe.
  5. Blend de ingrediënten tot een romige lassi.
  6. Schenk daarna de mango lassi met kardemom in een mooi glas.
  7. Voor een ijskoud drankje voeg je ook de ijsblokjes toe tijdens het blenden.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Wat is jouw favoriete drankje voor de zomer?

Liefs,

Lysanne

Ga ook eens voor suikervrije mango frambozenijsjes als het warm is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top