Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller

Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller

Na een flinke sessie in de sportschool begin ik te zweten (wie niet). Dan is het wel zo fijn om een deodorant te gebruiken die goed werkt én 100% natuurlijk is. Ik was al bekend met de deo sprays van Salt Of The Earth, maar niet met de nieuwe Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller. Hoogtijd om ze te testen! Of ze mijn sportsessie overleven, lees je in dit artikel.*

Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller

Ik gebruik zo’n half jaar de deo sprays van Salt Of The Earth. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden over de deodorants ben. Ze ruiken namelijk lekker, zijn 100% natuurlijk en doen wat ze moeten doen. Geloof me: je wilt geen andere deo meer. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is de prijs. Daarom raad ik je aan om een goede aanbieding af te wachten, zodat je de deodorants met korting koopt.

Geurloos en Lavendel & Vanille deo

Dit voorjaar introduceert Salt Of The Earth twee deodorant rollers: de geurloze unisex en de Pure Aura Lavendel & Vanille. De geurloze deo bevat aloë vera voor de gevoelige huid en Zechstein Magnesiumolie voor een goede werking en een ‘quick dry’ effect. Zechstein Magnesiumolie is afkomstig uit een eeuwenoude zee die onder de Noordwest-Europese bodem ligt. De Lavendel & Vanille heeft naast aloë vera en Zechstein Magnesiumolie, 15 botanische extracten en essentiële oliën in haar samenstelling.

Fijn dat er nu deorollers verkrijgbaar zijn, want daar gaat mijn voorkeur naar uit. Op een of andere manier werken ze bij mij beter. Of het zit gewoon tussen mijn oren.

Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller

Salt Of The Earth is anders

Wat maakt Salt Of The Earth anders dan reguliere deodorantmerken? Het antwoord is potassium alum. Dit is een natuurlijk mineraalzout wat al eeuwenlang in Azië wordt gebruikt. Het zoutfilmpje in het mineraal zorgt ervoor dat er geen nare geurtjes ontstaan, zonder dat de poriën worden geblokkeerd of vernauwd. De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor die nare geurtjes overleven namelijk niet in het zout.

Daarnaast bevatten de deodorants van Salt Of The Earth geen aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. En heel belangrijk: ze worden niet op dieren getest. Ik vind dit een pluspunt, omdat ik geen verzorgingsproducten wil gebruiken die op dieren zijn getest.

Salt Of The Earth test

Tijd voor de grote test: kan de Lavendel & Vanille deo mijn sportsessie aan? Voor het sporten bracht ik de deo aan. Hij voelde niet kleverig en nattig, wat ik wel vaak bij andere deorollers ervaar. Daarnaast droogde hij snel op, zodat ik gelijk mijn sport t-shirt kon aantrekken zonder deovlekken in mijn t-shirt achter te laten. Geloof me, dat is zo vervelend!

Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller

Tijdens het squatten begon ik redelijk te zweten. Het was waruuum! Ik durfde alleen niet in de sportschool onder mijn oksels te ruiken, omdat ik tussen allerlei gespierde mannen stond. Uhu juist. Eenmaal thuis rook ik genântloos onder mijn oksels. Ze roken best prima, maar ik merkte wel een vleugje zweet op. Verder voelden mijn oksels zacht aan. Dat vind ik zeker een pluspunt, omdat bij ‘onnatuurlijke’ deo mijn oksels heel droog en ruw worden.

Dus of deze deo mijn sportsessie aankan? Redelijk, maar ik denk dat elke deo ‘flink zweten’ minder goed aankan. Als je echt geen zweetgeur wilt, moet je een speciale deo aanschaffen. De geurlozen deo? Die kan een half uurtje fietsen naar mijn werk aan. Ik gebruik deze deo wel in combinatie met een geurtje om een zweetgeur te voorkomen.

Salt Of The Earth natuurlijke deodorant roller is onder andere verkrijgbaar bij de drogist voor 6,99 euro. Wellicht duur, maar je krijgt er veel voor terug!

Wat is jouw ervaring met Salt Of The Earth?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer weten over Salt Of The Earth? Lees mijn review over de natuurlijke deo sprays.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

 1. Sandra

  Helaas krijg ik een allergische reactie van deze deo’s. :( Vorig jaar heb ik er twee getest en toen was het resultaat dat mijn oksels roos werden en ontzettend gingen jeuken. Pfff, dat had ik niet verwacht bij een natuurlijke deo… Helaas voor mij!

  1. Lysanne

   Ahh jeetje wat vervelend zeg! Ik heb gelukkig geen reactie op de deo gehad. Is een andere deo voor de zeer gevoelige huid een optie? Misschien kun je zelf deo maken van kokosolie?

 2. Jessica J.

  Ik vind dit merk zooo geweldig! De rollers moet ik nog testen, maar ik ben al fan van Salt of the Earth sinds ik voor het eerst de steen gebruikte. Die is trouwens nog láng niet op. Topmerk! ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *