Drankjes, Recepten

Vegan mango lassi met kardemon

Vegan mango lassi met kardemon

Lassi: ik heb het niet over het rijstmerk, maar over de verkoelende Indiase drankjes voor hete zomers. Dit hippe drankje moet je echt eens proberen, want het is zeker de moeite waard! Maak daarom deze gezonde en vegan mango lassi met kardemon. Hij smaakt zo lekker, dat ik het recept graag met je deel in dit artikel. En het is binnen vijf minuten klaar.

Vegan mango lassi met kardemon

Lassi is een traditioneel Indiaas drankje op basis van yoghurt en water. De ontstaansgeschiedenis van dit drankje is eigenlijk niet te vinden, maar wat wel duidelijk is, is dat lassi al jaren wordt gedronken in de regio Punjab (Hazarika, 1989).

Lassi is te vergelijken met een milkshake en wordt gedronken op hete dagen. Zo’n verkoelend drankje is zeker nodig, want terwijl ik dit artikel schrijf is het is 33 graden in India! Smelt je al weg? Ik wel in ieder geval.

Mango lassi is een van de vele soorten lassi’s. Zo bestaan er zoute, kruidige en zoete varianten. Eigenlijk kun je eindeloos variëren met lassi’s, als de basis maar yoghurt en water is.

Vegan mango lassi met kardemon

Ik maakte voor het eerst kennis met mango lassi toen mijn vriend een glas bestelde in een Indiaas restaurant in Offenbach. Dat was lekker! Niet veel later was ik de hele mango lassi vergeten, toen ik bij de Duitse Aldi een biologisch flesje zag staan. Deze smaakte best lekker, maar niet zo lekker als de lassi in het Indiase restaurant. Eenmaal thuis leek het me leuk om zelf mango lassi te maken, met natuurlijk verse mango! Eerlijk is eerlijk: met verse mango is het natuurlijk veel lekkerder.

Recept

Voor 1 groot glas of 2 kleine glazen
Bereidingstijd: 5 minuten
Nodig: blender

Ingrediënten

  • 1/2 verse mango
  • 200 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 3 kardemonpeulen
  • 4 steviadruppels (of kokosbloesemsuiker naar smaak)
  • kokosbloesemsuiker naar smaak
  • optioneel: ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Stop 1/2 mango in de blender. De andere helft kun je bijvoorbeeld als ontbijt eten.
  2. Schenk de ongezoete amandelmelk bij de mango.
  3. Verwijder de schil van de kardemonpeulen en voeg de zaden toe aan de blender.
  4. Voeg ten slotte de steviadruppels en/of de kokosbloesemsuiker toe.
  5. Blend de ingrediënten tot een smeuïge vegan mango lassi met kardemon.
  6. Schenk de lassi in een mooi glas.
  7. Voor een ijskoude mango lassi voeg je ook de ijsblokjes toe tijdens het blenden.

Heb je het recept gemaakt? Maak een foto en tag @thisisjoan1 op Instagram. Dat vind ik onwijs leuk!

Wat is jouw favoriete lassi smaak?

Liefs,

Lysanne

Ga ook eens voor suikervrije mango frambozenijsjes als het warm is!

Tags: ,

Leave a Reply

Required fields are marked*